Djetinja

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
1
Ljudi,

imam u planu sledeci vikend na Djetinju . Taman se otvara sezona pastrmke. Posto pastrmku nikad nisam pecao, dobro bi mi dosao svaki savet, na sta je juriti u pocetku sezone? Da li je bolje na suve, na nimfe.... ?

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
22
Nimfa - princ, zecje uvo, fazanov rep proverene za Djetku. Na suvu ne verujem ali probaj velike majske, par kom sam imao na majske u tom ranijem periodu sezone, ali po meni nimfa. Ja planiram oko 18. marta ici.

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
56
Od nimfi to je to... Suva, mozda neka maslinasta LDO ne veca od broja 14 i neki sedz na vecim brojevima 10 i 12... To je nesto sto bih ja upotrebio mada je za suvu rano... Udri nimfe pa sta bude. ;)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Suve slobodno ostavi kuci.....zec sa zecom...sa i bez tungstena....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Meni se princ za dhetinju pokazao odlicno. Bukvalno su ga jele dok nisu samo olovo i tungsten ostali na udici

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
1
Hvala kolege.

Procitah u ovoj temi http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=610.0

da je najbolje traziti je po brzacima, na otvaranju sezone. Dakle nimfice i u brzaku, i valjda ce pasti neka  ;)...

Nisam imao pojma da je ovako lepa reka. Tek sad kad sam video slike u temi, odusevio se. Mogu da zamislim sta ce biti tek kad odem.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Nimfe, zec, fazan, princ, posto od skoro musicaris verovato i nemas neki specijalan izbor sto je i odlicno, neces se zaljudjivati jer nemas sa cim!!! Posveti se tehnici i to vezbaj, odes na vodu i sam ispitas sta radi! Ako ides na ceo dan imas vremena na pretek, a i na vodi kad sretnes nekog pitas to ti je najbolje. Da ti sad iz fotelje pricamo sta ce najbolje radit(a radice sve navedeno) na Djetinji za 7 dana je po mom licnom misljenju malo vizionarski! A svakako ces poneti sve nimfe, i ne mozes mnogo omasiti!!!
Pocetak sezone riba zakucana za dno i ne bas toliko aktivna, mnogo je bitnije da joj nimfu prezentujes i provuces na pravom mestu nego sta ce biti na kraju tipeta!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Nebojsa.kg je napisao(la):
Hvala kolege.

Procitah u ovoj temi http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=610.0

da je najbolje traziti je po brzacima, na otvaranju sezone. Dakle nimfice i u brzaku, i valjda ce pasti neka  ;)...

Nisam imao pojma da je ovako lepa reka. Tek sad kad sam video slike u temi, odusevio se. Mogu da zamislim sta ce biti tek kad odem.

Post je od 23. marta...pred kraj marta blage zime.....skoro totalno suprotno od ovogodisnje price....jutros je pao sneg u Uzicu...a od pocetka do kraja janura temp nije bila u plusu skoro nijedan jednii dan...

Brzak zaboravi....u dubljim i mirnijim delovima reke, princa obidji...po mojem iskustvu....jos je za njega rano...zecje uvo i fazan....ako je bistra i mala voda onda forsiraj bez tungstena....probaj sve i nemoj misliti da ces se proslaviti....suve zaboravi izuzev maslinaste i male kamenjarke na #14-16 ali iskljucivo kod stare Staparske stanice pa uzvodno...sada da ne bi filozofirali sto kako ovako i onako....ako je dan suncaniji u gornjem pomenutom delu je otvorenije za sunceve zrake tako da su vece sanse da se pomenute suve izroje i da lovis iole uspesno na njih....ako je dan oblacan i ako ima uslova za padavine resetuj sve na pocetak...

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
1
Hvala ljudi,

da imam neki polaz, na koji nacin da krenem, s obzirom da nikad nisam pecao pastrmke,  Planirali smo da prenocimo, tako da cu biti dva dana, ako sve bude po planu, pa cu imati vremena da eksperimentisem.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Evo pedja ti je rekao. On ke domaci tamo pa zna bolje od nas sa strane...a muve koje je predlozio su vrh. Ja npr uvek sa fazanom krecem.
Taj jedan put kad sam iskidao ribu na djetinji fazana pogledala nije. Al mislim da je kraj aprila bio.... Tako da je i tu pedja u pravu

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ja ribu na pocetku sezone ne jurim po brzacima jos je rano. Pre po krajevima. Nimfe i uzivaj. I probaj uz obalu da vuckas po malo.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
maric je napisao(la):
Ja ribu na pocetku sezone ne jurim po brzacima jos je rano. Pre po krajevima. Nimfe i uzivaj. I probaj uz obalu da vuckas po malo.
Da vucka uz obalu?  :doh:  :hammer:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Negde sam pročitao da su pastrmke na početku sezone u brzacima i da se tako čiste od parazita.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Vrlo cesto jesu u brzacima. Al to kad krene temp vode malo da raste. Dok je jos ledena , oko 4stepena.... Onda je prilepljena za dno

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
U tom slučaju bi bilo vrlo korisno da se izmeri temperatura vode.

Vrh Dno