DOUBLE TAPER "DT" ILI WEIGHT FARWORD "WF"

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
SVE JE TO OK,ALI  WF JE 4-KA kako ce se ona ponasati i dali ce izbacaj moci biti dalji da kojim slucajem posedujen isti samo 5-icu

misha

Junior member
Učlanjen(a)
03.01.2006.
Broj reagovanja
0
Ma dok ne probas i jednu i drugu na vodi  neces znati koja tebi vise odgovara. Uostalom niko ne moze da da sud koja ce struna tebi vise da pashe .  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Mix
Pošto sam ljuti protivnik jurnjave riba predalekim zabačajima i smatram to pogrešnim pristupom, isto tako WF predstavlja, za mene, pogrešan izbor zato što navodi mušičara na ono što ja smatram početničkom greškom.

Pa nema sta da se juri. Nismo svi na rekama koje se preskacu iz zaleta (odraz sa obe noge :) )!
Ona ako je na sred reke i cak dalje, ti moras da bacas daleko ako planiras da je uhvatis. Jedino ako hoces da joj se priblizis, pa zaronis i onda se odbacujes od dno skokovima po vazduh :D ...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jesi li siguran da se Nišava ili Južna Morava preskaču iz zaleta? Ja živim blizu tih reka, a baš sam na njih mislio kada sam pisao onaj post.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Manite se praznih prica o tome se ne bi valjalo pricati na forumu,nismo zato ovde vec radi neceg drugog??

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Alo... musicar....Batali WF, nije to za tebe.... bar ne JOS! :smoke:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Dacu i ja analizu ovog problema.
Dugo sam koristio DT konac. Prednosti su:
1. Lako, ili lakse izvodjenje roll cast-a u odnosu na WF.
2. Kada jednu stranu upropastis, okrenes drugu i jovo nanovo. Znaci duplo koriscenje.
WF:
Lakse i duze izbacivanje.
Postoje razliciti WF konci. Sa kracim ili duzim debljin delom. Ako imas onaj sa duzim delom, za krace zabacaje bice ti isto ili barem slicno kao da imas DT. Naravno dok ne izvuces konac do suzenja.
Da se razumemo i sa WF koncem je moguce da se izvodi roll cast. Ja ga itekako izvodim. Teze je nego sa DTom ali ide. Nekako  :doh: Takodje i sa Dtom je moguce izvesti daleke zabacaje, ali teze nego sa WFom. Ja sam WF kupio samo zbog jednog mesta na Visocici, posnatog kao zeleni vir, jer su mi trebali daleki zabacaji. Nisam se pokajao.
Postoji prica da je sa WFom tesko izvoditi delikatne prezentacije. Po meni je o pogresno. Navodno WF pljuska po vodi i plasi ribe. Mislim da je pogresno takvo misljenje.
Suma sumarum......zavisi sta zelis od konca i za koje ti sutuacije treba. Ja znam da si ti all around musicar i da zelis da se snadbes za sve situacije. Moja preporuka, a u skladu sa gore napisanim ti je WF.

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Bratac pita jasno koji je konac bolji za njegov stap AFTMA 5/6  WF4 ili DT5 a filozofi tupe li tupe i pricaju ono sto nema pojma. Ne postavlja se pitanje WF vs DT u istoj klasi vec u sasvim razlicitim. I nekima stvarno trebaju skice da shvate ovako prosto pitanje?

Prike, prodaj slobodno taj WF4 bilo kome za tvoj stap je neupotrebljiv!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Hajdi očigledno nisi čula za pojam "underlining"!
Koji se može prevesti na srpski kao korišćenje strune lakše klase od klase štapa :yeswink:
Idi sad istrči 2 kruga oko sale i uradi 150 sklekova za kaznu pa onda možemo da pričamo :bye:

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
Hajdi očigledno nisi čula za pojam "underlining"!
Koji se može prevesti na srpski kao korišćenje strune lakše klase od klase štapa :yeswink:
Idi sad istrči 2 kruga oko sale i uradi 150 sklekova za kaznu pa onda možemo da pričamo :bye:

Bratac, kako si poceo mixmastera da ucis nisam ni sumnjao da ces i mene :smoke:. Ubuduce citaj postove pre nego se istrcis, nisam naveo ni over ni underlining jer sam vlasnik stapa o kom se prica. Sa Abu Diplomat 5/6 bilo koji WF4 je cisto pisanje uz vetar. Isto tako cika Hajdin da ti kaze da se underlining obicno radi sa DT koncem klase nize a overlining sa WF koncem vise klase, pogotovo kod dvobrojno oznacenih stapova. Delikatniju prezentaciju ces pre dobiti sa DT4i DT5 nego sa tim WF4 sto je i krajnji cilj underlininga, lakse zabacaje na vecu daljinu ces dobiti sa WF6 koji takodje odgovara tom stapu. I sad ti tako pametan bi mogao da nam ovde obrazlozis koji bi cilj bio stavljanja WF4 konca na stap 5/6 da i ja naucim nesto? :bleh: :bleh: :bleh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Oh, oh, oh, nervoza pred početak top-sezone je sve jača. Bratac, prike, pobratime... i slične reči pljušte na sve strane. Izgleda da mora tako. Ko zna zbog čega je to korisno :doh:.
Overlineing je nova reč za naaaas :lol:. Šta sve neću da pročitam ovde :lud:. Za sve mora da se ubaci po jedna nova, engleska reč. Vrhunski mušičar prestaje da bude onaj ko nalovi najviše ribe, a njegovo mesto zauzima onaj ko zna kako se na engleskom kaže ili piše svaki pokret, predmet ili radnja koju primeni mušičar. Ovo "OVERLINEING" je vrh turbo-folka!  :eek:
Double Taper je najbolji izbor za mušičara koji bi okušao sreću suvim mušicama na obraslim rekama i rekama umerene širine, kakve su Timok, Nišava, Visočica, Vlasina, Mlava, Temska, Jerma, Toplica, Studenica, Rzav, Vapa, Đetinja, Gradac, Kolubara..., kao i za mušičare koji ne misle da je prebacivanje svih riba, da bi se dosegla suprotna obala, korisno.
Velika je razlika između redovnih korisnika WF i DT konaca. Najčešće je i čitava tehnika zabacivanja drugačija, osećaj pod rukom i kontrola konca, kao, na kraju krajeva, i celokupan pristup vodi, vođenju i imitiranju muve, a često i celokupnoj filozofiji mušičarenja.

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Novo je za tebe koji sto se tice musicarenja zivis u srednjem veku prodavajuci muda za bubrege i uceci neznalice koje ti veruju. Cudi me da nisi preporucio level konce umesto DT. I cuj tehnika sa DT i sa WF razlicita :doh: :doh:, sta sve covek nece od tebe cuti. Hajde nam objasni kakva je tehnika za DT?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Drskost i oštre reči su deo demokratije na ovom forumu na koje sam privikao. Tražite da vam objasnim u čemu je razlika između tehnike zabacivanja WF i DT konca (Hajdi) i između pristupa i filozofije mušičarenja kod korisnika ova dva različita oblika konca (Dr. Lucky).
Jeste li sigurni da to hoćete da čitate? Vrlo rado ću vam objasniti, mada će malo duže da potraje. Potvrdite da vas zanima objašnjenje i počeću "During the war...." :whistle:

Vrh Dno