DOUBLE TAPER "DT" ILI WEIGHT FARWORD "WF"

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ajde,bre,nemoj da sam sebe repliciram.Taman sam mislio da znam nešto,a ti mi rušiš iluzije.Ne znam samo dal' si mislio na suvi zabačaj illi na prezentaciju.Čekam,ako je ostalim dosadno ti otvori topic za nas dvojicu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čekaj, hoću da objašnjavam, ali sad nešto drugo radim. Ti mnogo žuriš. Ovaj forum će da potraje dovoljno dugo da ti sve objasnim :).

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ali kreće sezona,a ja bih da nešto i lovim,pa da vidim gdje griješim.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Iako odosmo skroz od teme koju BF postavi, mene jako ali jako interesuje kako izbor konca DT ili WF utice na filozofiju musicarenja  :doh: :doh: :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čekajte bre, pravim jednog smrtonosnog strimera za pastrmke. Kad završim, objasniću vam. Izbistriće vam se u glavi, kao Morača, u kanjonu Platije.
url

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Pošto sam ljuti protivnik jurnjave riba predalekim zabačajima i smatram to pogrešnim pristupom, isto tako WF predstavlja, za mene, pogrešan izbor zato što navodi mušičara na ono što ja smatram početničkom greškom... Jesi li siguran da se Nišava ili Južna Morava preskaču iz zaleta? Ja živim blizu tih reka, a baš sam na njih mislio kada sam pisao onaj post.

Kada sam ja napisao  "iz zaleta" se nije mislilo bukvalno. ali u tom smislu. ;) Inace ako su to velike reke kao sto kazes, onda moras da bacas daleko, a WF struna je bolja od DT za to. Ako je riba daleko od tebe, kako ces da gazis i da joj se priblizavas? Covece, pa ja nemam izbora kada je vidim na 20m od mene da kupi nego da uzmem i razmasem se kao lud, a WF ce mi to omoguciti. Kako da krenem da joj se priblizim kad je dubina preko glave... :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vidim da je znatiželjnika sve više, a i strimer je gotov.
Razlika između WF i DT konca se najbolje vidi u prodavnici, kada kupujemo jedan ili drugi. Pročitali smo na Internetu da WF služi za lakše i dalje izbacivanje konca, a DT ima dve jednake strane, precizan je i služi za finiji ribolov. Za prvi će se odmah uhvatiti onaj mušičar koji bi da gazi do guše i zabacuje iz sve snage, u dalj, na mestima gde je obala očišćena sa svih strana. Za drugi će da se uhvati mušičar sasvim drugačijeg razmišljanja i filozofije, koji bi da se zavlači u džungle ili pokuša da primeni taktiku priblžavanja plenu, a ne njegovom proganjanju uz i niz reku, čak i ako je ona široka, velika i duboka.
To su dve različite škole i dva potpuno različita pristupa lovu veštačkim muvama. Naravno, postoje i izuzeci, ali uglavnom se još pre kupovine konca mušičari opredeljuju za taktiku, od koje kasnije zavisi mnogo faktora.
Kristalno je jasno da se pri odabiru konca vidi kojoj školi i filozofiji pripada kupac i budući korisnik.

Sad videh i ova pitanja koja upućuje Djomla. To je za neku drugu temu, ali samo bih mu poručio da i na velikim rekama odlično prolazi umereno zabacivanje i finiji pristup. To je druga priča, u koju je teško ubediti bilo kog pripadnika škole "zagazi i bacaj što dalje" i predlažem da se koriste druge teme za to. Ovde pokušavamo da objasnimo razliku između WF i DT konca, a nekolicina znatiželjnika je baš bila zapela da im objasnim zašto mislim da odabir oblika konca ima uticaja na još mnogo stvari, pa i filozofiju.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
:( :( :(
Sta reci a ne zaplakati.
Ja npr posecujem reke gde nije neophodno da se baca daleko i sumanuto, pa opet koristim WF iz razloga sto mi je lakse da sa njim izvedem rollcast kada mi je neophodan, nego da sa DTom bacam daleko kada mi je neophodno.
Kojoj ja "filozofiji" pripadam  :'( :'( :'( Sam sam i usamljen ko panda u Brazilu.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sjekoloca,ajde reci mi majke ti cemu sluzis na ovom sajtu,sta pokusavas,sta izigravas,a da umalo da zaboravim kvazi musicara sa ostecenom besikom,sa posisanim svim veslima i po kojim progutanim brodom,a o pameti i da ne govorim,svu pamet ovog sporta si pokupio i iz svoje fotelje mudro seres svasta na sajtu..
Da te pitam zasto ja nisam ili zasto jos za mene nije konac WF,da mozda neznam da rukujem slicnim ili sta.
Oladi malo i ne napinji toliko sa tvojim kratkim i posve svima smesnim postovima..
Nemoj nista da pricas ako nemas sta pametno da kazes,a iskreno zivim za taj trenutak kad ces da me omaknes onog trenutka kada me vidis u dubak--JEDVA CEKAM--

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
MA MIX BRE.... :mad:
TEHNIKE ZABAČAJA.

nemoj da mi pričaš o prodavnicama,a i ja imam internet pa čitam.Daj tehnike...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Izgleda da su na recima veoma jaki a kada je u pitanju tehnika,nesto mi manjkaju.
Lepo je objasnio Mix,rabbit,Djomla dovoljno da izvucem nesto korisno
--HVALA--

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
To je za neku drugu temu, ali samo bih mu poručio da i na velikim rekama odlično prolazi umereno zabacivanje i finiji pristup.

Ako mi voda dozvoljava, cesto se odlucujem na ovo. Forosiracu sebe za ovaj pristup ubuduce sigurno! ;) Korstio sam DT strunu za musicarenje na velikim (malo i na malim :)) rekama i imam iskustvo da sto se tice prezentacije je bolja od WF. Uvek imam osecaj da  se vise mucim sa DT dok postizem daljinu zabacaja (famoznih 3-4metra uvek fale) nego sa WF. Mozda to vise zavisi od razlicitih stapova koje sam koristio. Kao sto kaze Mix, za  finiji pristup svakako DT! ;)

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Blue FOX je napisao(la):
Sjekoloca,ajde reci mi majke ti cemu sluzis na ovom sajtu,sta pokusavas,sta izigravas,a da umalo da zaboravim kvazi musicara sa ostecenom besikom,sa posisanim svim veslima i po kojim progutanim brodom,a o pameti i da ne govorim,svu pamet ovog sporta si pokupio i iz svoje fotelje mudro seres svasta na sajtu..
Da te pitam zasto ja nisam ili zasto jos za mene nije konac WF,da mozda neznam da rukujem slicnim ili sta.
Oladi malo i ne napinji toliko sa tvojim kratkim i posve svima smesnim postovima..
Nemoj nista da pricas ako nemas sta pametno da kazes,a iskreno zivim za taj trenutak kad ces da me omaknes onog trenutka kada me vidis u dubak--JEDVA CEKAM--

:D :D :D

Lepo si pitao sve, lepo sam ti rekao - to nije konac za tebe.

A to sto si nekulturan i napaljen, pa pokusavas da vredjas (sto je tvoj problem) i Laki ne reaguje (to je njegov problem) - to je prica za sebe.

Jos nesto da ti cika Sjekloca kaze: ono sto sam ja posisao je znanje i iskustvo koje ti nikad neces biti u prilici ni da vidis, a kamo li da naucis. Prema tome, smiri se i ne vrijedjaj ako neznas koga vredjas. Jebiga, tako ti je to u zivotu, sta da radis.... :whistle:

Vrh Dno