Drina, raj za mušičare

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
114
Kakva je situacija trenutno na Drini?
Sutra planiram ceo dan da odem da otvorim sezonu na lipljena, pa reko ako je neko bio danas da javi kakvo je stanje i sta uzima.

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
114
Drina, suva muva.
Kako oblak naidje tako krenu 5 lipljena da divljaju po povrsini u isto vreme, cim sunce izadje odmah bunar.
Javljali su se preozbiljni komadi mnogo dalje i nizvodno, ali dzabe, da sam danas krenuo u kombinezonu mogao bih da dobacim, ovako sam ispucao skoro ceo kanap i uspem par finih komada da uhvatim za 2 sata pecanja.

Pogledajte prilog 90077
Pogledajte prilog IMG_9319.mov
Pogledajte prilog IMG_9322.mov

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
114
Evo ovde cu malo bolje da organizujem klipove, nece svima da otvori iz posta iznad.
Drina, suva muva.
Kako oblak naidje tako krenu 5 lipljena da divljaju po povrsini u isto vreme, cim sunce izadje odmah bunar.
Javljali su se preozbiljni komadi mnogo dalje i nizvodno, ali dzabe, da sam danas krenuo u kombinezonu mogao bih da dobacim, ovako sam ispucao skoro ceo kanap i uspem par finih i sitnih komada da uhvatim za 2 sata pecanja.

Ispod imate listu videa na mom YT kanalu, pa bacite oko.

Drina - Potocna pastrmka 50cm +
Drina - Potocna pastrmka vracanje
Drina - Lipljen na suvu
Drina - Lipljen vracanje
Drina - Lipljen u lovu

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
114
Hvala ljudi!
Evo ispod par fotki i malo detaljnije o trenutnom stanju na Drini.
Stigao sam oko 13:00, ali se sporadicno javljao lipljen na povrsini. Tamo vec od 14:30 je krenuo na svakih par minuta negde da se javlja.
Znao sam da ako ne mrdam sa jednog mesta da ce mi prici na 10ak metara i da imam mnogo vecu kontrolu nad kanapom i mogu bolje muvu da mu prezentujem nego tamo na 20m+ da mu ispucam, pa da ispravljam lukove od struje. Cak ima gore iznad snimak gde su par lipljena prisli na par metara od mene i vidim da jure nesto i da se hrane aktivno, gledaju levo desno na nekih 10ak cm od dna, pa pojure neku larvicu, pa krenu ka povrsini, pa se vrate itd. Sve u svemu sudeci o mom prvom izlasku na Drinu ove godine na kratko, ja sam zadovoljan kakvo je stanje trenutno, cini mi se bolje nego prosle godine, al ne mogu suditi po jednom izlasku, mozda sam eto bas ubo kad je ovakav bio, al videcemo.
Sto se tehnickih stvari tice i opreme.

Sage X KonneticHD 690-4
Sage SpectrumLT #5/6
RIO Gold Elite WF6F
RIO konusni predvez
Trabbuco Competition 0.107

Evo konkretno ova borba sa vecom pastrmkom, da sam peticu imao cini mi se da bih morao da je jurim nizvodno, ovako sam uspeo iz mesta i da je izvucem iz matice i da je dovucem do sebe. Kombinezon obavezno, ja licno nisam juce imao svoj, jer mi se pocepao niz nogu, ali eto da sam ga imao, taman bih prisao jos malo mestu gde su se krupni komadi javljali, ne zbog toga sto ne mogu da ispucam skoro ceo kanap, mogu, nego jer na back castu udaram u obalu i drvece i izgubim muvu.
Ja konkretno nisam uspeo da izvalim sta je uzimao juce, ili je uzimao nesto u vodenom filmu, ili je nesto ultra sitno, nekog emerdzera ili midza, ne znam.
Sve zivo sam mu bacao i reagovao je samo na dark wing olive i neke imitacije jednodnevki. Mrava sam promenio u 3 nijanse, upekne sunce pa stavim zutog mrava, pa braon, pa crnog, pa sa manjim krilima, pa sa vecim krilima, ma ni da pogleda. U par navrata ga vidim kako krece sa dna, dodje do moje muve i samo naglo skrene jer se predomisli. Kedisa veceg ni da pogleda, pokupi muvu 10cm od moje. Ovo zuto govno sa poslednje slike nece ni da pogleda. Pastrmu sam imao na istu muvu kao i ove lipljene, nije merena, ali tu je sigurno 50ak cm, nisam ja rocan za procenu duzine najbolje.

IMG_9323 copy 2.jpgIMG_9311 copy.jpgIMG_9315 copy.jpgIMG_9314 copy.jpgIMG_9329 copy.jpgIMG_9301 copy.jpg

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
394
I moje zapazanje ne znaci da sam u pravu. Ova udica mi se ne svidja ni malo. Previse kratak ubodni deo i ravan. Za barbless

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
114
I moje zapazanje ne znaci da sam u pravu. Ova udica mi se ne svidja ni malo. Previse kratak ubodni deo i ravan. Za barbless
E u pravu si 100%, fora je sto sam ovo vezao bas odavno na nekim krs udicama i nisam imao nista slicno ovome u kutiji, tojest ove velicine i morao sam bas nju...

Vrh Dno