Lovim na Ljubljanici. Potočara od 60 cm i somče od 80 cm su uhvatili Scierrinog muddlera kakvi su na donjo slici:
Somče sam ulopvio dan pre zatvorenje sezone na mestu gdje sam znao da ih ima. Baš je palo malo kišice i voda se zagrela pa sam u 11 sati stigao na mesto i na 5 ili 6 zabačaj je udarilo somče. Dril je bio lep jer sam lovio štapom 4-5 ali više pri obali kad se je somčič počeo da uvija ko zmija

. Bojao sam se da mi ne spadne jer mi niko ne bi vjerovao ali bio je dobro zakucan u spoj ćeljusti ispod brka a predvez je bio 1,5 m kevlara debeljine 0,25 mm tako da ništa nije bilo prepušteno slučajnosti.
Bandari su udarili na "tube sculpina" vlastite izrade kojeg vole i klenovi i pastrmke a i mladice. U toku jednog pecanja znam da imam i po 6-7 udaraca ali večina ribe se ne zakači

, ali eto - kad bi bilo jednostavno ne bi bilo zanimljivo.
Evo slika tog strimera:
Sastojci: Tuba od akvarijumske pumpe, beli i smedji Polar hair, nekoliko "kelough" isperaka, mylar tinsel folija, glava iz olovne žice a preko nje mestimično šišan crosscut zonker strip, oči (+ opet previše epoxija

) i to je to.
Prije sam koristio plivajuči kanap i tonuči predvez (ona olovna varianta ala leadcore) sada imam štap 9-10 i SA streamer express cler tip (intermediate). Kad če bit para nabaviču neku tunuču strunu ali to če verovatno tek sledeče godine...
Janez