FC NA MALENIM PLANINSKIM RIJECICAMA

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
MAFKE je napisao(la):
  Milane ,odgovorio si vrlo lepo sta sam hteo da ''kazem '' onim fotosima. Iskljucivo sam posvecem potocima i recicama,a fotosi se slazu uz temu.
  Hvala Milane !

Zasto se Simpson uvek ponasa kao nedojebana ciganka,za mene ce ostati enigma. Mozda ga posetim u radnji ,pa mi lepo objasni problem  :whistle:

Milane,ispravio sam lapsus  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Marko ,odgovorio si vrlo lepo sta sam hteo da ''kazem '' onim fotosima. Iskljucivo sam posvecem potocima i recicama,a fotosi se slazu uz temu.
  Hvala Marko.

Zasto se Simpson uvek ponasa kao nedojebana ciganka,za mene ce ostati enigma. Mozda ga posetim u radnji ,pa mi lepo objasni problem  :whistle:

Ja se obesim ako si ti uopste procitao temu od pocetka pre nego sto si postavio fotke. Prvo oni tereni koje si postavio uopste nisu "male planinske recice", drugo sto su sasvim jednostavne za musicarenje ako imas volju da se krijes. Niti je obraslo, niti je tesko, niti je planina. Dakle potpuno promasena tema u tvom postu.

I trece, mozes da me posetis kad god pozelis ali ce i dalje moje ponasanje ostati isto. Ako kazes "nedojebana ciganka" stvarno ne jebem ciganke da bih znao kako se one ponasaju.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Ako su ono tebi jednostavna mesta,onda  :respect:. Ja uzivam da se krijem prilikom lova,jer samo tako u onakvim potocicima dolazim do riba

od 400-800 gr. Naravno da i obracanje paznje na boju garderobe kod mene igra veliku ulogu. A ona mesta na fotosu sto su polu zarasla pa i

ne zarasla su dubine 20 cm i kristalno bistra,pa prevariti krupnu ribu onde nije  lako .

Vidim,tebe mrzi da se krijes,pa ne bih trosio reci objasnjavajuci ti moj prilaz i taktiku ''lova'' na potocima .

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i sta bi na kraju? koji je zakljucak na pitanje....
Rocket man je napisao(la):
Da li je potrebna neka velika znalost Castinga da bi se mahalo na malim planinskim rijecicama i potocima? :)
treba ili ne? treba li preci na visi nivo vestine i znanja pre nego se pocne sa ribolovom na ovakvim rekama ....ili je dovoljno savladati osnovno za par popodneva sa nekim drugarom i uzivati u ribolovu ?
ja i dalje mislim da je ova druga varijanta dovoljna za pocetak , a posle ko zeli i voli neka se usavrsava

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Vec rekoh, potrebno je elementrano znanje i razumevanje onoga sto se radi, desava, uzroci i posledice.

Pa sad ako neko oseti da mu treba vise, verovatno ce se potruditi da to znanje i vestine prosiri, kome je i to dovoljno, opet super, ako je covek ispunjen,

Ali opet sa druge strane ne mogu da se slozim sa komentarima, ne treba ti to!!! I ja onda moram A STA JE TO STO NE TREBA  :) :) :) i tako u krug.

Al bitno je da ne treba nije vazno sta je to, ajd uzdravlje...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Kao što reče Đole, potrebno je elementrano znanje i razumevanje onoga sto se radi ali je potrebno imati i osećaj za prostor koji se stiče vremenom a veoma je bitna stvar na malim i uglavnom zaraslim rečicama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Ako su ono tebi jednostavna mesta,onda  :respect:. Ja uzivam da se krijem prilikom lova,jer samo tako u onakvim potocicima dolazim do riba

od 400-800 gr. Naravno da i obracanje paznje na boju garderobe kod mene igra veliku ulogu. A ona mesta na fotosu sto su polu zarasla pa i

ne zarasla su dubine 20 cm i kristalno bistra,pa prevariti krupnu ribu onde nije  lako .

Vidim,tebe mrzi da se krijes,pa ne bih trosio reci objasnjavajuci ti moj prilaz i taktiku ''lova'' na potocima .

Meni zaista jesu jednostavna mesta, ne vidim ama bas ni jednu prepreku za FC sem sto nemam nameru da glumim malog Hijavatu sa svojih 48 godina. Zato su mi ta mesta potpuno neinteresantna. Jedino ako pozelim da me strefi suncanica, pecao bih na takvim mestima. Pa taman ta voda krila "krokodile" od par kilograma, niti ima gde riba da ti pobegne, trava moze samo da te nervira i uplice se oko tipeta i strune. Bas bezveze mesta, naravno za moj ukus. Ima ljudi koji to vole, nemam naravno nista protiv.

I ne mrzi me da se krijem ali zbog cega? Da lezim i pravim budalu od sebe zbog ribe? Pobogu, dosao sam da pecam a ne da se valjam po zemlji i pasem travu.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
mafke druze,ne shvatamo ribolov svi isto..vidis da je recimo prethodni post potpuno drugaciji tvom stilu pecanja...slazem se da je tvoj teren zahtevan zbog vise detalja i da nije lako prevariti ribu na toj recici..meni sunjanje  ne ide od ruke jer nije bilo indijanaca dvometrasa pa da vidim kako se to radi :hammer: :hammer:...sala,prikradanje mi nije vestina i jako me nervira kad pridjem reci a klenovi se rasprse na sve strane e tu poludim..nisam imao priliku da pecam na malim recicama ali kad idem na drinu uvek trazim dzepove sa malim protokom(koji podsecaju na male recice) i gde je sirina vode do par metara obrasla granjem i vodenom travom e tu je pomor kad upadnem sa bambulama,stap #3 i orgijanje all day long..... :yeswink:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Simps,nisam znao da si stariji od mene 8 god. Bonton mi nalaze da ti se javno izvinim na neumesnoj vulgarstini,ja sam ti starijeg kova i svakog

starijeg kolegu posebno uvazavam. Na zalost kod mladje generacije postovanje starijeg izumire  :(. Oprosti mi ! Evo par slicica sa moje omiljene

planinske recice Grze,na 35 min.(moje voznje), autom od mog stana .  Ovaj u gustisu je forumas Saleja !

Prilozi

• IMG_2549.jpg
    IMG_2549.jpg
    148,3 KB · Pregleda: 235
  • IMG_2527.jpg
    IMG_2527.jpg
    210,6 KB · Pregleda: 234
  • IMG_2529.jpg
    IMG_2529.jpg
    173,1 KB · Pregleda: 228

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Gegula,razumes me ja sam klenaros 90 %.  Klen je bar kod mene neverovatno plasljiv,i upravo da ne bih doziveo neprijatnost da mi jato

krupnijih klenova u panici zapara vodenom povrsinom,odricem se komocije u ribolovu. Tako da prelazim dosta duge potese i maksimalno

sam oprezan na recicama. Setih se jednog naslova iz starog  casopisa, ''Musicar u klececem stavu'',e,desava mi se i to cesto  ;)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  I ja bi voleo da ga vidim u ribocuvarskoj uniformi kad prilazi lopinama  :D. Nije sve jedno 2 m+ ,dobar dan-dobar dan  :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
kod mene je inace zahtevan teren jer je sljunak svuda na obali posto kopaju bagerima,i kako zagazis tako se sljunak rasipa pod nogom....dodjes na mesto ,kleknes u vodu i onda cekas i kad pocne ludilo samo prsti.....a sto se tice cuvarske sluzbe neka hvala im ,nase ljude niko ne moze opasuljiti i objasniti da ribe ima sve manje i da se pridrzavaju pravila....

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
MAFKE je napisao(la):
  Gegula,razumes me ja sam klenaros 90 %.  Klen je bar kod mene neverovatno plasljiv,i upravo da ne bih doziveo neprijatnost da mi jato

krupnijih klenova u panici zapara vodenom povrsinom,odricem se komocije u ribolovu. Tako da prelazim dosta duge potese i maksimalno

sam oprezan na recicama. Setih se jednog naslova iz starog  casopisa, ''Musicar u klececem stavu'',e,desava mi se i to cesto  ;)

Mafke svidja mi se tvoj stil pecam na isti nacin prikradanje obavezna kamuflaza, totalni lovacki instinkt neko ga ima vise neko manje , a posle se cude kolege u mom kraju odakle klenovi u j. moravi po kilo i vise  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
svako peca kako mu se svidja . ako to nekome lici da tako pravi budalu od sebe i da pase travu a poseduje elementarnu kulturu i osnovno vaspitanje red je da to zadrzi za sebe i ne ucestvuje u diskusiji .

Vrh Dno