sasats je napisao(la):danas smo moj drug i ja napravili svoj prvi pleteni predvez ....malo smo ga probali ,i prezadovoljni smo karakteristikama
simpson H je napisao(la):Ne postoji trik koji ce me naterati da koristim bilo kada vise pletene/upredene predveze![]()
karakteristike predveza pravis sam.cak i duzinu.moze biti od tvrdjeg ili mekseg monofila,moze se podesiti konus po zelji korisnika...zavisi kakve zahteve imas ...hoces predvez mekan ravnomernog duzeg konusa vece duzine za sitne suve muve da padaju na vodu kao pahulja?? nikakav problemsimpson H je napisao(la):A koje su karakeristike?
Ne postoji trik koji ce me naterati da koristim bilo kada vise pletene/upredene predveze
To moze samo onaj koji nije probao Varivas monofilne predveze koji su inace memory free.
sasats je napisao(la):ne zelim da ulazim u polemiku dali su bolji mono ili pleteni predvezi,ali cu ti odgovoriti...
ili ja neumem da bacam ni posle 6 godina pecanja i preko 100 izlazaka godisnje na reku(sto nije iskljuceno)....ili sam dolazio do sada samo do najgore furde od mono predveza ?? ja priznajem...nisam bacac ,ja sam ribolovac ...
zamisli predvez koji mozes da napravis po svojoj zelji ?? tvrdoce poput kanapa,i konusa koji ce ti omoguciti da preneses energiju stapa do same muve ...kao da je predvez od istog materijala kao kanap??
nikad nisam pecao na drini i neznam koliki se predvezi koriste na toj reci.dali je realna potreba za tom duzinom??a iskreno..nikad nisam ni bacao toliki predvez,tako da nemogu nista da napisem o tome
jeste logicno :yeswink: mada mi se to nije desavalo :yeswink: ali verovao ti ili ne ovaj home made predvez se ispravlja samo takosimpson H je napisao(la):sasats je napisao(la):ne zelim da ulazim u polemiku dali su bolji mono ili pleteni predvezi,ali cu ti odgovoriti...
ili ja neumem da bacam ni posle 6 godina pecanja i preko 100 izlazaka godisnje na reku(sto nije iskljuceno)....ili sam dolazio do sada samo do najgore furde od mono predveza ?? ja priznajem...nisam bacac ,ja sam ribolovac ...
zamisli predvez koji mozes da napravis po svojoj zelji ?? tvrdoce poput kanapa,i konusa koji ce ti omoguciti da preneses energiju stapa do same muve ...kao da je predvez od istog materijala kao kanap??
nikad nisam pecao na drini i neznam koliki se predvezi koriste na toj reci.dali je realna potreba za tom duzinom??a iskreno..nikad nisam ni bacao toliki predvez,tako da nemogu nista da napisem o tome
Ma nije uopste polemika hocu da kazem da kao i kod stapova, cekrka, struna,... i predvezi su sasvim individualna stvar i svako uzme ono sto mu odgovara. Sustina je da se prvo proba sto vise stvari da bi se doslo do nekog zakljucka. Dzabe da pricamo o pleteni vs monofilni ako nisi probao i jedne i druge od vise proizvodjaca. Obicno ljudi probaju neku furdu tipa no name ili Climax monofilne pa se razocaraju a onda kazu "monofilni konusni predvezi ne vrede qrcu".
Ako kazes da si ribolovac a ne bacac(sta god to znacilo), zar ti nije logicno da prezentacija bude neuporedivo finija sa jednom niti koja ne pije vodu, dovoljno je kruta u butt delu da prenese energiju, a mekanog tipet dela da omoguci finu prezentaciju, nego nekakvom visenitnom pletenicom?