Nespetro,dimim uglavnom belu ribu i tolstolobika.Štuku nisam jer je retko pecam,a i to što uhvatim,sitno je i ide odmah nazad.Tolstolobik mi je omiljen jer je i mesnat i masan,kad se odimi ne možeš mu prepoznati ukuse,ima i od slanine i od pršute,nekako,najmanje od ribe.
Sasats,mnogo ljudi i kod mene dimi na taj način,sa buradima.Jeo sam tako dimljenu ribu,i mogu reći da je ukus izvanredan.Kod mene u pušnici riba se preko dana dimi, a noću se ventilira kad otvorim cugove.Dakle,i dimljenje i sušenje.Nakon tog procesa ribu ostavljam oko nedelju dana da sazri na promaji,naravno,ako vreme dozvoljava.Ovih dana temperatura vazduha preko dana ide i do deset stepeni ,pa su prilično aktivne zunzare koje su neverovatne kad namirišu hranu.Zato su cugovi na pušnici otvoreni samo preko noći.
Evo kako izgleda šunka iz Dunava
