Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

• Klen

Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

Glasovi: 20 40,8%

• Ukupno glasača
    49

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
pa ponekad bi trebalo da bude :p

izvini ne odoleh hahah

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
tommylee je napisao(la):
1. Vretenar
2. Smuđ
3.Škobalj
Krkušu nisam jeo,lipljena takođe,pastrmka mi nije neki utisak ostavila,voleo bih dobrog bandara probati,soma ne volim,štuka bucov klen srednja klasa.
4.Plotica

Tomi nije valjda da nisi probao bandara ?? :doh: Jedno vreme posto sam cesto prolazio kroz Smederevo ,kupovao sam bandare strogo,a zena
lokalnog alasa mi pokazala kako se dere bandar i za 20 sekundi dobijes cisto belo meso,koje i przeno ne menja boju. Bandar je za mene klasa.

Opet da pomenem klena. Nije iz svake reke klen istog ukusa,kao ni stuka a ni saran. Saran je za mene dno dna,ali probati ''divljaka'' Moravskog od 2-3 kg je sasvim druga priica. I Stuka ume da bude bljutava po niskom vodostaju iz neke barustine,a probao sam stuku od 5 kg iz Z.Morave,vthunskog je ukusa. Klen iz Morave u toku leta moze da bude bljutav do te mere da nije za konzumiranje,dok u nekim brdskim recicama je fantastican,kao i krkusa i potocna mrena pa i cikov. Som manje tezine do 5 kg u jacem vodostaju iz Morave zna takodje da bude opasno ukusan.

Simpsonu cu letos da serviram klenove ''pocijase'' iz Lugomira uporedo sa ribnjackom pastrmkom,pa ce da se cudi i za klenom da izludi  :D :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
261
Nisam nikada uhvatio nekog ozbiljnog,sve su to bili neki sitni i nisam ih ni nosio.

Svaka riba je ukusna a zavisi koliko se kuvar potrudi!Inače nisam ljubitelj ribljeg mesa,jeo sam na moru dosta riba ali mi se ti ukusi nisu svidjeli.
Stvar navike!
Al' čorba od šumskih gljiva  :drool:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Simpsonu cu letos da serviram klenove ''pocijase'' iz Lugomira uporedo sa ribnjackom pastrmkom,pa ce da se cudi i za klenom da izludi  :D :D

Cekaj bre Mafke zar ti stvarno mislis da ja nisam jeo klenove? Meni prva riba u zivotu bio klen, pecao sam ih ceo zivot u nenormalnim kolicinama. Doduse ne na musicu.

Sada kod mene na trpezi od recne ribe mozes naci samo smudja i to samo sto ga klinci i zena obozavaju. Ostale ne dolaze u obzir.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa kad si ih navikao i profinio :hammer: :hammer: :hammer:.....ja jos nisam jeo ribu a da mi se ne svidja,jedino mi losos nekako ne pase ali verovatno nije imao ko da mi ga spremi dobro....

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
gegula je napisao(la):
pa kad si ih navikao i profinio :hammer: :hammer: :hammer:.....ja jos nisam jeo ribu a da mi se ne svidja,jedino mi losos nekako ne pase ali verovatno nije imao ko da mi ga spremi dobro....

Gegula,za spremanje ribe ja sam zaduzen. Losos ti je prosta stvar,u  zagrejano ulje spustis komad lososa,predhodno uvaljan u brasno.

Posto je komad deblji,nemoj da preterujes s temperaturom pa da spolja samo dobije lepu  boju. U vrelo,bas zagrejano ulje idu male ribe,kao

girice ,sardele,haringe. Skusa vec trazi umereniju vatru. Pokazacu ti letos kad budemo przili klenove lovljene na foamske bube  :drool:

Bojane,smudj je klasa brate,ja ovde jedino mogu od ribokradica da ga kupim. Zezam te,znam da si jeo klenove,ali da znas da nisam jedini koji

ga stavlja ispred riba u ribarnici. Npr. poznajem imucnog gospodina iz KS-a,nije ribolovac,zato kupuje i narucuje svezu klenovinu iz Rasine,a ima

para,ne zna se i vrlo je galantan covek. Moze da kupi sta pozeli,ali voli klenovinu. Rekoh ti da nije problem socijalne prirode,kupujem redovno

sve iz ribarnice sto nude,ali moja cerkica i zena vise vole tazeg klena kada spremim,tek posto dodjem sa vode i ukusniji im je od ostale ribe.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):

Da sam hteo da ih navikavam jeli bi oradu svakodnevno.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke ja i nemam pojma gde su ribarnice po Beogradu. Kad moji izraze zelju da jedu smudja, ja to nalovim cas posla :)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Mafke ja i nemam pojma gde su ribarnice po Beogradu. Kad moji izraze zelju da jedu smudja, ja to nalovim cas posla :)

Ovo je najbolja solucija,jer kakvo se smece prodaje po ribarnicama :doh:

Skarpina je najkvalitetnija riba koju mogu da nabavim ovde,a cesto je nude veliki trzni marketi,Roda,DIS itd. a odakle nabavljaju i koliko je pod ledom dugo,o tome ne smem ni da razmisljam. Umem skarpinu odlicno da spremim  :yeswink:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Grgec je stvarno riba koja je najslicnijeg ukusa morskim ribama kvalitetnijeg mesa. Prva liga!
Smudj tik uz njega, ali ipak na drugom mestu.
Onda nekoliko mesta prazno, pa potocna mrena i potocna pastrmka, a sto se mene tice, ostale vrste koje zive u nasim vodama su "nejestive".  :lol:

Ustvari, moze poneko klence sa Visocice. Prosle godine probao i zaista ima "cist" ukus, tj. oseca se na ribu... :)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
japanac je napisao(la):
...a sto se mene tice, ostale vrste koje zive u nasim vodama su "nejestive".  :lol:
Jesanas sam upecao jednu velikomoravsku štuku od 5 kg, prste smo olizali, nas 4 smo se najeli od pola ribe.  :blush:

Ostalo još pola, izvoli sutra na ručak, dizmeniš mišljenje.  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
goci da znas...i ja koji nisam bas neki ribojedi pecaros veoma cenim stuku na astalu  :yeswink: stuka je prva liga

Vrh Dno