gegula je napisao(la):
pa kad si ih navikao i profinio

.....ja jos nisam jeo ribu a da mi se ne svidja,jedino mi losos nekako ne pase ali verovatno nije imao ko da mi ga spremi dobro....
Gegula,za spremanje ribe ja sam zaduzen. Losos ti je prosta stvar,u zagrejano ulje spustis komad lososa,predhodno uvaljan u brasno.
Posto je komad deblji,nemoj da preterujes s temperaturom pa da spolja samo dobije lepu boju. U vrelo,bas zagrejano ulje idu male ribe,kao
girice ,sardele,haringe. Skusa vec trazi umereniju vatru. Pokazacu ti letos kad budemo przili klenove lovljene na foamske bube
Bojane,smudj je klasa brate,ja ovde jedino mogu od ribokradica da ga kupim. Zezam te,znam da si jeo klenove,ali da znas da nisam jedini koji
ga stavlja ispred riba u ribarnici. Npr. poznajem imucnog gospodina iz KS-a,nije ribolovac,zato kupuje i narucuje svezu klenovinu iz Rasine,a ima
para,ne zna se i vrlo je galantan covek. Moze da kupi sta pozeli,ali voli klenovinu. Rekoh ti da nije problem socijalne prirode,kupujem redovno
sve iz ribarnice sto nude,ali moja cerkica i zena vise vole tazeg klena kada spremim,tek posto dodjem sa vode i ukusniji im je od ostale ribe.