Slazem se sa Saletom. Kada je vodostaj nizak, a voda veoma bistra, aktivnost pastrmke preko dana se svodi na minimum. Obicno su prikovane za dno, sakrivene ispod velikih stena i prepreka na dnu i cekaju mrak da bi se aktivirale. Goci i ja smo u subotu bili na Visocici koja je, kao i vecina nasih reka, za ovo doba godine neobicno bistra i niskog vodostaja. Pregazili smo par kilometara reke i prakticno nismo videli ribu. Ja sam nosio fly pribor, a on spin. Preko dana jedina reakcija riba bila je na ultra brzo povlacenje voblera, takozvano tvicovanje. Na "prirodne prezentacije" riba se nije javljala. Zasto bas tvicovanje? Zato sto ovakva prezentacija kod pastrmke izaziva refleksni napad u kome ona i nije bas nacisto na sta je krenula. Osnovna karakteristika ovih napada je losije kacenje ribe. Moje je misljenje da to proizilazi iz toga sto riba tada ne napada mamac sa zeljom da ga pojede vec da otera-ubije neobicnog uljeza koji je usao u njenu teritoriju. Obzirom da je tvicovanje izvodljivo i fly tehnikom uz pomoc strimera, cim sam se preorjentisao na tu tehniku i ja sam isprovocirao napad.