INDIKATOR ILI OSTRO OKO????

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Protiv ovog zauvek,NIKAKO SE NECU USUDITI DA STAVIM TAJ INDIKATOR,SPRAVA JE SUVISNA I TO MNOGO........................

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja sam imao slicno misljenje kao Blue Fox, ali moj zadnji ribolov na pastrmke sa vrhunskim musicarem i mojim drugom, mi je pokazao da je indikator veoma korisna stvarcica. Bili smo nas trojca u kanjonu Visocice i imao sam priliku da gledam majstora musicarenja kako nimfari uz pomoc bio strike indikatora. Ja sam samo par puta nimfario i moje misljenje, ako bi ga povezivali sa licnim iskustvom je na nivou degena, ali ono sto sam video i obradio u glavi me je ubedilo da u nimfarenju koristim indikator.
Kada se lovi tehnikom gde se nimfe voze po dnu i spustaju nizvodno udarac pastrmke necete osetiti na stapu, morate da kledate konac. Svaka promena je znak da je pastrmka mozda uzela nimfu. Zaustavljanje, promena kretanja...ja sam bio bez indikatora i veoma mi je tesko bilo da pratim i da provalim kada se taj trenutak desava. Samo jednom mi je uspelo i zakacio sam jednu, koje se otkaci veoma brzo. Posmatrao sam kako se ponasa indikator i mogu reci da po meni je super. Ja cu ga sigurno koristiti.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Krajnje je vreme da se nimfarenje podeli na:
1. pecanje na plovak (napad ribe se otkriva po indikatoru ili vrhu konca)
2. pecanje na viđeno (napad ribe se otkriva posmatranjem nimfe ili ribe)
3. pecanje na osećaj (napad ribe se otkriva zatezanjem i drmanjem štapa)

Ako vam je cilj da nalovite što više riba, poželjno je da poznajete sve tri tehnike. Svaka od njih ima svoju namenu pri pravilnom imitiranju i vođenju nimfe u različitim uslovima. Koliko je koja tehnika popularna, sportska ili dozvoljena, neka svako ponaosob odluči, poštujući propise upravnika ili vlasnika vode.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
^^^^^^^^ :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

@Djole Niš
Moja iskustva sa dotičnom strunom su 0(nula)!
Jedina Rio struna koju posedujem je Lake WF8I :(

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ko je isprobao i koristi Rio Nymphe neka je opise. Koristim indikatore i koristicu ih uvek u datim situacijama. Imam vise modela od vise proizvodjaca a evo ocekujem i od Kuzme na testiranje indikatore od balze

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Da li se desilo onima koji koriste indikatore da riba nabadne idikator...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Upravo zbog takvih situacija zelim da izbegnem INDIKATOR,DA NA NJEGA SKACU a na nimfu nista,e pa nije bas prijatno,znam mnogi ce reci stavi suvu muvu pa vitlaj njom sto cu i uraditi,i ako budem tamo 1.Marta suvom cu da mejem pa makar ne video ribu..
A sto se tice INDIKATORA OD BALZE MENI DELUJE KAO NESTO STO CE VISE LUPKATI I PRIVLACITI ZNATIZELJNU RIBU NA NASRCU NA NJEGA
--MOJE MISLJENJE--

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pa stavi udicu na indikator,mada kao sto ti djole rece to su sitne ribe i samo bo poplasio ostale njihovim kacenjem.

inace, sta je biostrike?

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Biostrike ti je materijal donekle slican plastelinu.Naravno mnogo je laksi al drzanjem u saci omeksava slicno kao plastelin. Glavna osobina ovog indikatora je sto ga mozes sam dozirati, menjati mu oblik, i koristiti ga ponovo sledeci put jer nece izgubiti plovnost. Doduse mozda se uprlja malo.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nisam znao da je to to, imam ga u par drecavih boja, ali na moravi nimfe slabo prolaze pa nije ni pokazao svoje kvalitete. hvala za odgov :tbumb:or

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Djole Nis je napisao(la):
Ko je isprobao i koristi Rio Nymphe neka je opise.

Ja cu je isprobati tek 1. marta. :) Ali, napravljena je da se olaksava zabacivanje sa nimfama i ima obojen vrh strune (konca,snjure...) drugom bojom  koji moze posluziti kao indikator. Inace je WF.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
a inace ja sam za koriscenje indikatora kad se ne moze drugacije detektovati ugriz i pocetnici treba da ga koriste

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ostro oko prekaljenog musicara itekako moze da detektuje i najmanju promenu plutanja konca u odnosu na kretanje vode i nosenje konca bez indikatora sto je znak da se nesto pod vodom desava 8) 8) 8) 8) 8) 8)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ali zasto je onda indikator manje sportski kad i obojeni kanap istu ulogu ima? meni je isto gledao u kanap-tj. njegov kraj ili u indikator, oboje su obojeni i na svako njihovo trzanje zastajkivanje....treba kontrirati,

meni je to isto

Vrh Dno