Ja sam imao slicno misljenje kao Blue Fox, ali moj zadnji ribolov na pastrmke sa vrhunskim musicarem i mojim drugom, mi je pokazao da je indikator veoma korisna stvarcica. Bili smo nas trojca u kanjonu Visocice i imao sam priliku da gledam majstora musicarenja kako nimfari uz pomoc bio strike indikatora. Ja sam samo par puta nimfario i moje misljenje, ako bi ga povezivali sa licnim iskustvom je na nivou degena, ali ono sto sam video i obradio u glavi me je ubedilo da u nimfarenju koristim indikator.
Kada se lovi tehnikom gde se nimfe voze po dnu i spustaju nizvodno udarac pastrmke necete osetiti na stapu, morate da kledate konac. Svaka promena je znak da je pastrmka mozda uzela nimfu. Zaustavljanje, promena kretanja...ja sam bio bez indikatora i veoma mi je tesko bilo da pratim i da provalim kada se taj trenutak desava. Samo jednom mi je uspelo i zakacio sam jednu, koje se otkaci veoma brzo. Posmatrao sam kako se ponasa indikator i mogu reci da po meni je super. Ja cu ga sigurno koristiti.