INDIKATOR ILI OSTRO OKO????

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Cenim kolega 100ka sto si napisao ovo i ja sam kao i u ranijim postovima govorio da necu to na i u svom arsenalu,tako i dok je bila mutnjikava voda isao sam sa molo brzim povlacenjem dok kasnije kada se izbistrila lagano bez naocara pratio ninfu i samo jednom promasio nalet, ali opet cu reci nesto sto sam vec rekao u reviru pastrmka nije za mene pastrmka.Ali ne poricem da dobro dodje kao opustanje i zanimacija...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Mislim da si me malo pogrešno skapirao Lijane. Lično nemam ništa protiv signalizatora pri nimfarenju, čak smatram da su na većim i dubljim rekam potrebni. Ali na većini naših reka najverovatnije da nisu ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I ja nešto da napišem o ovome, jer često nimfarim, kako pastrmke, tako i mnoge druge vrste riba. Indikator-plovak  nije baš neophodan ako imate oštro oko. Ja koristim razne vrste indikatora, ali sam značajne ulove gotovo uvek ostvarivao bez tog pomagala. Pošto ne koristim konusne predveze bez čvorića, već ih sam, po svom ukusu i prema trenutnim potrebama, pravim, vezujući razne deljine struna, ja imam najbolji mogući pokazatelj udarca ribe- čvoriće. Da, da... čvorići i uvijutci na predvezu su, ako imate oštro oko, najbolji pokazatelj udarca. Naime, oni se odlično vide zbog odsjaja površine vode i vrlo lako se može primetiti njihovo ispravljanje i pomeranje. Jedino u veoma brzoj i uzburkanoj-zatalasanoj vodi, može biti od pomoći indikator, ali u tim uslovima se koriste veoma teške nimfe ili predvezi, tako da i indikator mora biti ogroman. Postoje i mnogo mušičarskiji načini da se vodi nimfa i otkrije napad ribe od korišćenja raznih vrsta plovaka.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
E da posto nisam isprobavao cvorice a iz clanaka, emisija, prica svestan sam da su nezaobilazan deo musicarenje , pa stoga ne bilo ti tesko opisi nacine i upotrebu u zavisnosti od vrste ribolova. Znam i da je to opsirno kako za pisanje tako i za slikanje i da opet  sam nacin zavisi od musicara, ali probaj nekako da priblis musicarima.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Djole ne zaboravi da je to kreacija made in MIX,a Mix je po tom pitanju malo vise misteriozan tako da sto se toga tice mozemo ocekivati odgovor ali vrlo mrsav,a mozda cak i ne dobijemo odgovor..
Na moju srecu ja sam te cvorice video i dalje motam film kako se ustvari to PRAVI na struni,izgleda poput spiralnog olova ali da ja ne tupim cekamo Mixa da se oglasi... :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Nije to nikakav novitet i tajna. S tim sto ih ja nisam koristio pa zanimaju neke stvari makar iz iskustva. I to spiralno olovo ili barem sto lici ti je osnovni cvor za tu vrstu spajanja.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nije bitno koji su čvorovi, važno je da ih ima i da se vide. Obično se pri vezivanju čvorova struna blago zatalasa, pa se predvez bolje vidi. To nije baš poželjno u nekim situacijama, ali pri nimfarenju može poslužiti kao najbolji indikator.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Koliko sam upucem pretpostavljam da im je osnovna namena da sto pre potope strunu na odredjenu dubinu pa samim tim i sledi kombinacija od par monofila ukombinovanih vezama sa tim cvoricima. Neznam samo da li bi to palilo kao vrsta povrsinskog indikatora na mirnim vodama?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Nije bitno koji su čvorovi, važno je da ih ima i da se vide. Obično se pri vezivanju čvorova struna blago zatalasa, pa se predvez bolje vidi. To nije baš poželjno u nekim situacijama, ali pri nimfarenju može poslužiti kao najbolji indikator.

ovo nisam bas razumeo.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Neke čvorove nemoguće je vezati bez manje ili više uočljive zgužvanosti (zatalasanosti, zakrivljenosti...) strune. Takva mesta lako se uočavaju, jer ostavljaju jasan trag na površini vode. Izgužvana struna se vrlo brzo zategne pri napadu ribe na nimfu i nepogrešivi je indikator trzaja.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Jesam od starta bio protiv indikatora,ali jebi ga probao neke by KUZMA i sada bez njih ne idem na vodu..
Jebi ga zaznuo se..
PRIZNAJEM  :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
ja licno koristim koristim indikator,zasto da bez potrebe coravim nisaneci nimficu ili cvoric...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
e lijane, a ostro si napadao one koji ga koriste :)

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nisam ih napadao  OHOLI,pazljivo procitaj postove koje sam pisao,ja sam samo bio za to da ih necu koristiti jer mi ribolov sa njim ne izgleda sportski--ali sam se presao,ogromni brzaci prosto je nemoguce oceniti kada je uzela nimfu,a i kad primetis da se nesto desilo vec je kasno kontrirati..
Priznajem, probao sam ga i jeste neopbodan i treba ga imati u svom arsenalu..
Jebiga svi mi gresimo...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ma lijane meni je drago kad neko nesto nauci,a najvise me nerviraju iskljucivi ljudi,a ti to ocigledno nisi :tbumb:

Vrh Dno