Iron Blue Dun

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Sve je to ok, zato sam i tražio tuđa iskustva pošto ličnih nemam dovoljno, naročito nedovoljno da tvrdim da je Davie u krivu!  :nowink:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
vrana je napisao(la):
Sve je to ok, zato sam i tražio tuđa iskustva pošto ličnih nemam dovoljno, naročito nedovoljno da tvrdim da je Davie u krivu!  :nowink:
Davie (kao i ostali komercijalni vezači) nikada ne postavljaju video na 18-ticama pošto se uglavnom ništa ne vidi a i nema mesta za puno materijala i razne lepe tehnike ;)

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Pročitah članak koji je Ivke postavio i videh da jedino ženka u imago fazi ima boju rđe/crvenu. Subimago i mužjak imago su plavo-sivi  ???
Pričam o boji tela!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma prdite bzv napravis red spinera i vozi. Imitiras sve zivo. Koji Blue dun itd. Ja imam neki dabing sivkaste boje i blue dun pise. E sad ga ti jebi. To sto Mita kaze braon telo igra tj bar meni je igralo na Gradcu klepao sam na mestu 8 kom jos me Baki zove na mob a ja se jebem s pastrmkama. Nije mi verovao mislio da ga jebem da necu da se javim.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
iron (zeljezo) je braonkaste boje  kad se pomijesa braon crvena i plava dobije se purpurna ili ljubicasta  Iron blue dun se izvorno vezuje za insekta Paraleptohlebia adoptiva ,, nastanjuje sj, ameriku  Tijelo joj se opisuje kao purpurno ,,
U prvim uputstvima za pravljenje tijela  te muhe se spominje sivoplavi dabing [
64qd6a.jpg
][/img]

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I taj ja imam. Sivkasti. Ima par niti svetlucavog sranja nekog ali baš malo. I Adamsa vezem sa njim.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
ja za adamsa koristm  super fine antron  sivi  i tu se mogu praviti nijanse dali tamno ili svjetlo siva ,,pa ga ponekad i umiksam sa prirodnim krznom a ponekad cisto antron 

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
vrana je napisao(la):
Pročitah članak koji je Ivke postavio i videh da jedino ženka u imago fazi ima boju rđe/crvenu. Subimago i mužjak imago su plavo-sivi  ???
Pričam o boji tela!

sad znam zasto je ne jede  :hammer: :hammer: :hammer:

salu na stranu ,nema sanse da ikad vise vezem rdjavo braonkasto telo, zato sto mi nikad ne radi posao,iste muve sa zelenim,plavim zutim telima,sve radi samo rdjava braonkasto ne,a njih uvek najvise vidjam na vodi  :D

dzolix je napisao(la):
iron (zeljezo) je braonkaste boje 

jeste zeljezo,gvozdje je braonkaste boje kad zardja    :D

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Nebo, pecasmo i na Limu i na Gradcu lepo na rusty spinnere. I na druge, naravno, ali i rđava je radila  :yeswink:

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
evo ovdje se fino vidi rudnik zeljeza tj zeljezne rude i tu su prikazane skoro sve nijanse ,,, vide se i kiperi  :) [
28cj0qt.jpg
][/img]

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
vrana je napisao(la):
Nebo, pecasmo i na Limu i na Gradcu lepo na rusty spinnere. I na druge, naravno, ali i rđava je radila  :yeswink:

Kacio sam je ja mnogooo al ribu nisam imao samo poneki fals napad  :D
Sve ostalo sam dobio ili na zelene ili na sive  :hammer: na rdjavo nista :-D

Dzolix oni ne misle na tu boju gvozdja vec na boju čistog gvozdja
To sto si okacio jeste ruda gvozdja koju uvek prati hemijska veza sa sulfatima,tako je zemljiste karakteristicno crvenkaste boje gde se ispod nalazi neka veca kolicina gvozdja

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
hoces li reci da oni misle na preradjeno zeljezo metalurski  od zeljezne rude tj spaljeno  pa posivi ,, Ovo je cista izvorna boja zeljeza plavicasta plava  ljubicasta  zelenoplava i braon kad oksidira ,,Kad neku glupost ponovis vise puta ona postaje za nekoga  istina ,,Vezivati naziv muhe koji sadrzi boju u ovom slcaju iron blue dun  samo za krila a ne i za tijelo po meni je glupost  ,,yelow dun i ima tijelo i krila zuto , grey dun ima tijelo i krila sivo i zasto onda negirati isto pravilo i za iron blue dun,,

Vrh Dno