kajak & kanu

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Zvezdane neko te izlagao. Mozes slobodno pecati iz camca sa godisnjom dozvolom. Cenu koju si spomenuo je za privredni ribolov. Jedino ako ne planiras time da se bavis  ;)

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Lepo se totakoste ove teme pa zelim nesto da dodam u vezi kajaka,kanua,dubka i ostalih plovila...
Djole,stoji sve sto je rekao i Zvezdan I Ti ali nesto ne stoji tako u dozvoli koju imamo.
Zapravo pod rednim brojem 16.
++++ZABRANJENA JE UPOTREBA CAMACA I DRUGIH PLOVNIH OBJEKATA ZA SPOTRSKI RIBOLOV.++++
Bla bla bla da ne idem dalje..

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Lepo se totakoste ove teme pa zelim nesto da dodam u vezi kajaka,kanua,dubka i ostalih plovila...
Djole,stoji sve sto je rekao i Zvezdan I Ti ali nesto ne stoji tako u dozvoli koju imamo.
Zapravo pod rednim brojem 16.
++++ZABRANJENA JE UPOTREBA CAMACA I DRUGIH PLOVNIH OBJEKATA ZA SPOTRSKI RIBOLOV.++++
Bla bla bla da ne idem dalje..

... ako korisnik ribolovnog podrucja tako propise. znaci gde sam bio i koliko znam vlasinsko jezero, zavojsko jezero, dunav, tamis, KD, jezero Celije je dozvoljena upotreba i pecanje iz istog. I na Drini je takodje dozvoljeno sa motorom do 5 kW... itd itd. Samo se treba blagovremeno raspitati. I na bovnu mozes pecati iz camca ali da je uz oblalu a ne na sred Bovna. E negde je striktno zabranjeno.... Smilovsko jezero...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
LJudi verujte mi kad vam kažem,negde sam već pisao koja su određenja za ribolov u Đerdapskom jezeru.Korisnik koji izvadi u Nišu dozvolu može bez problema da dođe u sred Kladova i da peca sa njom.Ribolovac koji izvadi dozvolu u Kladovu sa njom može da se slika, ako hoće da peca ispod elektrane koja je samo 9km. uzvodno od Kladova mora da izvadi posebnu dozvolu koja košta isto koliko i ova, odnosno par stotina dinara manje, ako hoće da peca iz čamca jednim štapom plaća posebnu dozvolu od nekih petsto evra, ako hoće da se bavi privrednim ribolovom plaća dozvilu 1000 evra.Nema laži, nema pravare.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ovo što Zvezdan piše me uopšte ne čudi (500€ za pecanje iz čamca na štap), pošto u Djerdapu mnogi "alasi" pecaju smudja i soma na tvistere i posle ga prodaju :mad:

luki

Newbie
Učlanjen(a)
16.10.2009.
Broj reagovanja
0
dugo vremena pratim ovu temu ,pa kako sam sa malo vise iskustva ,morao sam malo da se umesam.Pecam sa sandolinom i sa kajakom vise od 25 godina .
imam nekoh primedbi na vase postove

- Pecaj samo sa plasticnim objektom kajak stari model ili sandolina )jer nezavisno od kvaliteta ovih kajaka na naduvavanje uvek postoi mogucost cepanja materijala (udica,drvo u vodi ,ostra obala )
-namerno sam naglasio stari model kajaka jer su oni malo tezi (18-25 kg)i dublji pa su stabilniji i postoi mogucnost da rasiris otvor pa da ima dovoljno prostora i da savijes noge i da uneses ranac i slicnu opremu ,a sandolina je sama po sebi teza i sa vecim otvorom ali je malo teska za jednog coveka ukoliko treba da je nosis na rukama vece rastojanje (30-35kila).Stari modeli kajaka stoje u garazama i podrumima starih kajakara ili kajakarskih drustva , ne koriste ih pa mozes da nabavis za jevtine pare.
-mozes loviti sa musicama a mozes i sa musicarskim stapom i podvezom al umesto musice da stavis udicu i da koristis zivi mamac (sto je ponekad puno efikasnije ) skakavac,crv,pijavica,kedar, .....
-obavezno nositi pojas za spasavanje(nema veze kako si dobar plivac)

da znate da nema boljeg ribolova  :D stukama mozes da pridzes na 2-3 metra bez da se uplase .

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
luki je napisao(la):
.
-mozes loviti sa musicama a mozes i sa musicarskim stapom i podvezom al umesto musice da stavis udicu i da koristis zivi mamac (sto je ponekad puno efikasnije ) skakavac,crv,pijavica,kedar, .....

Posebno za pastrmku u malim potocima :puke:
Ili jos bolje da kupis mrsilicu ne treba ti ni stap ni konac ni musice ni dozvola....

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
crni je napisao(la):
luki je napisao(la):
.

Posebno za pastrmku u malim potocima :puke:
Ili jos bolje da kupis mrsilicu ne treba ti ni stap ni konac ni musice ni dozvola....
Ma može i dinamitom,još je efikasnije  :'(

luki

Newbie
Učlanjen(a)
16.10.2009.
Broj reagovanja
0
u princip na jezerima gde ides kajakom ili pogotovo sandolinom ,probaj slobodno sa dinamitom:) jak ce ti biti efekat :)
Momci ,ipak govorimo o jezeru ,najcesce vestackom ,ili neka reka ko dunav i slicno,na brzoj planinskoj reci gde je najcesce zabranjen ulov pastrmke na zivi mamac ,nemozes ni kajakom da prodze pravi profesionalac a ne amater :(

vrlo bezobrazni komentari od zutokljunaca koji najverojatnije nisu proveli ni 10 % u lovu kolko provode na forumima prodajuci kvazi znanje koje su procitali na nekom drugom forumu a nikad nisu oprobali u zivo:(

jako mi je zao sto sam se uopste upustio da pomognem nekom sa mojim iskustvom u nekom stvarima.Obecavam da vam necu vise smetati da glumite pecarose po forumima  .

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
luki je napisao(la):
u princip na jezerima gde ides kajakom ili pogotovo sandolinom ,probaj slobodno sa dinamitom:) jak ce ti biti efekat :)
Momci ,ipak govorimo o jezeru ,najcesce vestackom ,ili neka reka ko dunav i slicno,na brzoj planinskoj reci gde je najcesce zabranjen ulov pastrmke na zivi mamac ,nemozes ni kajakom da prodze pravi profesionalac a ne amater :(

vrlo bezobrazni komentari od zutokljunaca koji najverojatnije nisu proveli ni 10 % u lovu kolko provode na forumima prodajuci kvazi znanje koje su procitali na nekom drugom forumu a nikad nisu oprobali u zivo:(

jako mi je zao sto sam se uopste upustio da pomognem nekom sa mojim iskustvom u nekom stvarima.Obecavam da vam necu vise smetati da glumite pecarose po forumima  .
Nemoj prijatelju tako, dobrosao na forum, treba nam takav kadar, tj. ljudi sa velikim iskustvom, pusti decu, deca ko deca neozbiljna, oduvek mi je bio san da uzmem kajak, pa bi mi trebalo par saveta od nekoga ko je iskusan, tj. i sam nacin ribolova, da li je to stabilno, molio bih malo vise saveta...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
luki je napisao(la):

Kao prvo krajnje je nekulturno nekog nazvati zutokljuncem pogotovo ako tog istog ne poznajes.
Kao drugo ako ces da nam pomognes svojim iskustvima u lovu pastrmke zivim mamcima to nece interesovati veliki broj clanova foruma!

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
luki je napisao(la):

U lovu nikad nisam bio, u ribolovu veoma veoma često a tu je izgleda razlika između nas nepremostiva.
PS: čuvaj se dinamita, ume i da se okrene protiv "lovca"

Vrh Dno