Kako je Catch & Release stekao popularnost kod nas

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jankoj, Jankoj  :( Ništa ne brini, ovo "...to nije bio tvoj savet vec savet naprednih omladinaca iz Nisa i okoline, KOJ SU MNOGO VECI SPORTISTI OD TEBE,a o toj sekciji necu vise da slusam iz tvojih usta(slusacu samo napredne i pametne mlade clanove sekcije, i postovacu ih, bez obzira sto imaju takvog “predsednika” ljudi ipak razmisljaju svojom glavom)..." nije tačno.
Kada sam predložio upravniku zajednice da upiše propise mušičarenja koji će važiti u novonastalom reviru, nisu bili nikakvi "mladi i napredni" mušičari sa mnom, već samo jedan, Architect, koji je oduševljeno potvrdio moje reči. Nijedan član Sekcije nije ni znao za to. Neko te laže.  ???
Revir je bio poluprazan, jer oni najbolji među nama ne vole mušičarenje na C/R revirima. Odrasli smo na nezaštićenim vodama, pa se na bogatim revirima ne osećamo kao sportisti. Ja, koji sam ga proglasio C/R revirom, što prethodno nije palo na pamet nadležnima, nisam bio ni pet puta na njemu. Češće sam posećivao nezaštićeni deo toka, jer me lakoća mušičarenja ne oduševljava, već ono najteže u ribolovu.
Za mene je C/R pristup isto što i turbo-folk muzika. U vreme kada sam ja kupovao ploče, to niko nije slušao, a sada se ne skida sa TV programa. Kod mene nema "kud svi tu i ja". Ja sam protiv svake mode. Ne bez razloga.
Dok nije bilo moderno, ja sam bio (jedini) zagovornik C/R-a. Sada, kada većina slepo prati novonastalu modu, znam da nešto nije u redu. Pratim kako C/R stiče popularnost kod nas i znam kome to odgovara.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Revir je bio poluprazan, jer oni najbolji među nama ne vole mušičarenje na C/R revirima. Ja, koji sam ga proglasio C/R revirom, što prethodno nije palo na pamet nadležnima, nisam bio ni pet puta na njemu. Češće sam posećivao nezaštićeni deo toka, jer me lakoća mušičarenja ne oduševljava, već ono najteže u ribolovu.
Za mene je C/R pristup isto što i turbo-folk muzika...
Znaci ti kritikujes “turbo Folk” a istovremeno se smatras zasluznim za razvoj “turbo Folk”-a, dvostruka licnost znaci, pod uticajem si samohipnoze, da, sada su mi malo jasniji motivi takvog tvog pisanja, tvrdis da si ti proglasio “turbo Folk” na Moravici sto je naravno plod tvoje samohipnoze i uobrazilje. Zasluzan si u svojoj masti za sve... Znaci po tome “turbo Folk” revir na Moravici je poribio, ocuvao (narocito u vreme lovostaja) i uveo rezim “turbo Folk-a” cuveni Mixmaster, bravo majstore!

Takodje, velika je zabluda da se u C&R reviru u koj se ne ubacuje nova riba lakse peca nego na divljim vodama, to samo i mogu da tvrde iz neznanja oni koj takve revire ne posecuju. Peca se lako prvih nekoliko meseci a kasnije dobro prolaze samo majstori. Na divljoj vodi svaka krupna koju uocite il pokupi suvu vasa je... A u reviru mora da se bas pomucite da prevarite ribu koja ve vise puta u toku sezone bodena!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Uh, opet se razvija diskusija u kojoj oba machka jure malo tudj, a malo svoj rep ne bi li gricnula.
Revir je ruzna rec koja implicira ubacivanje ribe radi lova, tj. "put-and-take" rezim ili ogranicenje na samo jedan vid ribolova (musicaski). Kombinacije postoje, ali se obicno stalnim ubacivvanjem i nosenjem duzicaste pastrmke i dozvolom nosenja u kolicini isplativnosti u zavisnosti od cene dozvole ocuvava potocara i/ili lipljen, i to je uglavnom svuda isto. Tu su ribe relativno opustene i nekog "podivljavanja" nema: potocare se kao kompetitivno uspesnije cesto javljaju i vracaju, duzicaste javljaju i nose, a lipljen je posebna prica.
Uspostavljanje revira je komercijalna stvar, a prirodna voda moze biti komercijalnija od revira, ali zahteva pefektnu organizaciju i mogucnost primene propisa bez pardona.
U tradiciji cele srednje, juzne i istocne Evrope je nosenje viska zetve i tu tradiciju zbog pomodarstva i potrebe samoidentifikacije nekih koji svoj identitet nisu stekli do danas ne bi trebalo olako odbacivati. Ipak, ponasanje u vidu loseg sadasnjeg odnosa prema ribi kao prirodnom bogatstvu (i cistoj vodi, i nenarusenim prirodnim predelima i drugim prirodnim bogatstvima) dovode sami po sebi tu tradiciju u opasnost i vode nadvladavanju fetish-pomodarstva.
Izbor je na svima nama.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
jankoj je napisao(la):
Znaci ti kritikujes “turbo Folk” a istovremeno se smatras zasluznim za razvoj “turbo Folk”-a, dvostruka licnost znaci, pod uticajem si samohipnoze, da, sada su mi malo jasniji motivi takvog tvog pisanja, tvrdis da si ti proglasio “turbo Folk” na Moravici sto je naravno plod tvoje samohipnoze i uobrazilje. Zasluzan si u svojoj masti za sve... Znaci po tome “turbo Folk” revir na Moravici je poribio, ocuvao (narocito u vreme lovostaja) i uveo rezim “turbo Folk-a” cuveni Mixmaster, bravo majstore!

:D :D
U poslednjih dvadesetak godina svega i svačega sam se naslušao, a u poslednje dve i načitao.
Jankoj, tebi izgleda postaje jasnije zbog čegsa jsa potpomažem revire. Jesi li čuo da je Rambo Amadeus umešan u turbo-folk? Onaj ko ne voli turbo-folk (mušičarenje po revirima), ako je pametan, potpomaže turbo-folk scenu (revire). Zašto?
Pa, od kad su se slični tebi skoncentrisali na revirima (koncentracionim logorima i za ribe i za mušičare), ja mnogo mirnije mušičarim na ostatku.
Znam da turbo-folk selac uživa dok je na C/R reviru. Tu se oseća kao da je deo nekog finog sveta. Fuck, predugo smo izolovani. :'(
Znaš, pevači i pevačice koje se bave zaglupljivanjem naroda, najverovatnije ne vole ono što rade, ali ih masa podržava u tome, a čak im se i plaća. Po istoj logici ću možda i ja da otvorim privatni C/R revir. Dobrodošao si. :tbumb:
Pojave poput jankoja čine me srećnim i osvetljavaju moju budućnost, koja je možda vezana baš za njegovu ideologiju.  :lol:

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Pa, od kad su se slični tebi skoncentrisali na revirima (koncentracionim logorima i za ribe i za mušičare), ja mnogo mirnije mušičarim na ostatku.

Opet lupetanje...
Ko se bre skoncentisao na “revirima”, kad u celoj jugoistocnoj Srbiji ima samo jedan jedini, nazovi C&R revir na maloj jadnoj recici u duzini od 2Km njenog toka, koj skoro uopste nije ni posecen. Ja beh tamo 7 puta a 5 puta ne videh ni jednog ribolovca.
O cemu li prica ovaj, stvarno mi nije jasno... Imas li neki problem, batice...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
...Čikice.  :doh:
Da znaš da malo preuveličavam popularnost C/R. Par ljudi napiše kako je C/R jedino rešenje i ja odmah poludim.  :hmmmm: Možda preterujem, ali mora da postoji kontra-teg. Kada ne bi bilo tako, vrlo brzo bi svi mušičari završili u koncentracionim logorima za mušičare i ribe.
Evo, ja sam već doživeo da me sportski ribolovci pitaju zbog čega mušičarim izvan mušičarskog revira.  ??? Kao, nije dobro da sedim jednim dupetom na dve stolice.  ??? Samo jedan postoji u okolini Niša i već bi da nas sateraju u njega. Mislim da nam preti opasnost od takve vrste uznemiravanja i zato... prekidam jer sam offtopic. Otvaram novu temu "Štetnost mušičarskih revira i C/R imidža".

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
C&R pokret i musicarski reviri nisu kod nas zaziveli ni najmanje tako da je diskusija o njihovoj stetnosti toliko stetna i iluzorna da je to zalosno , to je kao da Tuarege u Sahari plasite poplavama!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I ja znam da te stvari ne postoje u praksi, ali itekako postoje u glavama i pričama pomodara. Ne vidim zašto bi bilo kakva diskusija, pa i ova o takvim stvarima bila štetna, posebno ne na mušičarskom sajtu.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
A ja ne vidim zasto je korisna i pre svega zasto je potrebna na musicarskom sajtu! :bye:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Da je postavim na neki kinološki, akvaristički, automobilistički ili sajt sakupljača stripova?  ???
Momci, pročitajte ponovo naslov, pa naziv sajta, pa razmislite još jedno godinu-dve. :tbumb:

Vrh Dno