100ka je napisao(la):
Pa te zato doduše ponekad lokalno stanovništvo juri sa sekiricama, kukama i motikama
Čuo sam da neki vašljivko širi neku čudnu i neistinitu priču o tome da su me nekakvi seljaci jurili, a ja bežao, zato što sam nalovio ribe ili nešto slično. Ništa gluplje u životu nisam čuo. Tu, gde su me navodno jurili, mušičarim u proseku oko 50 puta godišnje, u poslednjih 20 godina (20 x 50 ???), i nikad nisam imao nikakve čak ni slične probleme.
Dakle, 100ko, pobratime pun mušičarskih iskustava i dogodovština, znaj da to o čemu pišeš nije čak ni poluistina, već potpuna izmišljotina nekog bolesnika.
Samo jednom me je jedan čovek, na reci, jurio i to, gvozdenom vilom. Bio je to jedan zemljoradnik, pored Crnog Timoka, koji je preorao svu zemlju do reke (mimo propisa). Morao sam da mu izgazim oranje, a on je, uz grdne psovke i pretnje potrčao prema meni sa gvozdenom vilom u rukama. Ništa ga nisam razumeo, ali sam, uz pomoć kvalitetnog kombinezona od neoprena, mirno pregazio hladnu reku i gledao ga sa suprotne obale. Nisam hteo da ga dočekam i proveravam šta je htao da mi kaže

. Sutradan sam mu pokazao kako treba da postupa sa sportskim ribolovcima. Posle tog objašnjavanja, čak je napravio posebnu putanju sa ukrasnom ogradicom, da uživam dok prolazim :yeswink:.
Inače, dragi budući kolega, poreklom iz Debelice pokraj Belog Timoka, svoj rekord u količini i težini ulovljenih i odnetih riba ostvario sam baš u tvom selu. Verovao ili ne, tvoji zemljaci su me, svi redom, oduševljeno posmatrali dok sam pronosio ulov kroz selo i pozdravljali me ovacijama. Nijednom od njih nije bilo ni na kraj pameti da mi upute čak ni ružnu reč, a nekolicina me ponudila čak i pićem.
100ko, sa prvim danima proleća poseti svoje predivno selo i tamo osluškuj priče o odnosima lokalno stanovništvo-Mixmaster.