Klen 2012

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ala je izdigao onaj kanu, gde mu je kontra pas (izvedeno od kontra teg)!?!?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo dvije fotke, jedna od jučer predvečer i jedna od jutros. Nije bio baš previše aktivan, par manjih i ova dva . Sinoćnjeg šacujem na oko 600-700g a jutrašnji malo veći blizu kile. Oba i dalje sretni plivaju Karašicom do slijedećeg susreta :) Uzimali su crnu balsa bambulu i jutros foam u dezenu ose. 

2012-06-272003011.jpg

2012-06-28075139.jpg

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jutrošnja snimka, UNCATED zato je malo poduži 10 min, a kome je dosadno nek preskoči koji kadar, od trenutka kad sam izašao iz auta do kraja drila i puštanja (bacanje) ribe u vodu  :doh: mrzilo me penjati se do mosta jer jedino tamo mogu normalno prići vodi zbog strme obale, jes da nisam baš neki filmadžija- daleko od toga :) Isprobavao sam novu kamericu u naočalama pa nisam još navikao da držim kadar al eto vidi se i mjesto gdje lovim, i kako lovim i kako me trska zajebava dok vadim ribu a stojim na kosini obale kao koza...
Da vas ne zbuni datum, jutros još nisam znao podesiti kameru tj. datum u njoj pa je ostao tvornički, u toku dana sam nešto čačkao možda i proradi normalno u slijedećoj snimci.
Inače jutroske sam imao baš finih ribica, konačni skor je 4 + dva fulanja (iščupao sam macanu bambulu iz usta 2x) otprilike su tu negdje, ista generacija, mada sam im u bllizini snimio i tatu koji je dva puta veći ali je njega isuviše zanimalo samo to kako se popeti uz brzak a ne bambula. Nakon nekih 5 pokušaja i gubljenja 2 bambule na kamenju odustao sam od tog "tate" i ostavio ga za drugu zgodu. Proveo sam jedno krasno ljetno jutro, a i klenovi dalje plivaju Karašicom.
Vuk sit i koze na broju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oWqVJ_SxQmQ&feature=youtu.be[/youtube]

2012-06-29061139Medium.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
lep video, kad se uvezbas bice extra  :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Lep video i mogu da primetim da je ovo ozbiljan klen sa obzirom na velicinu reke  :tbumb:

Gogo moze koja rec o toj kamerici|?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala kolege, a kamerica ...

evo tu možeš da je vididš i sve o njoj :
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320735227277&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e gogo ja vec neko vreme kontam da si nabavim neku kameru na taj nacin i ovekovecim "flyšaranađisanje". Danas sam sa mojim stakleniom scotom ujutro isao malo loviti na suvu na reci Savi. Riba je tako lepo uzimala da mi je samo to bilo u mislim...snimiti prizore kupljenja i borbe sa full flexy štapom i pajkicama oko 35cm.  Lovio sam na distanci od 15-20m...čak i zabačaji bi tu došli do izražaja ako ni se tako snimilo...ali dok i ja ne nabavim nesto takvo nema nista :)

Jos malo pa se i kod mene klen otvara pa cu i ja malo da ga ganjam. Sutra ako mi uspe idem probati nekog somceta dobiti iz belija jer od sutra se otvara sezona i za njega. Ovde na jezeru su klenovi zadnjih par dana kupili samo midgeve komaraca. Dok sam lovio sarana probao sam kojega klena dobiti ali nista ga nije zanimalo osim midga komarca minimalno na udici #19 i to opet da ga je on pronasao. Ako bi sta palo na vodu cak i kao pahulja bezao bi ko muva bez glave. Par puta sam bacao ose i muve od balse ali taj efekat je bio jos slabiji. Posto je jos u lovostaju nisam nesto previse ni gnjavio klena ali malo sam probao cisto iz znatizelje da vidim kako ce reagovati. Uglavnom sam lovio stuku i sarana. Posle nisam slikao nista vise jer mi dojadilo. Damnas isto na sred vode preko pojasa skoto  do prsa sa prslukom u kombinezonu  :doh: lovio sam na suvu i sve sto sam ulovio pa kako god lepe bile sam ih pustao u vodi jos. Ulenio sam se za fotkanje. Onaj dan kada sam olesio velikih 7 sarana da nije kolega isao sa mnom ne bi skoro nista slikao osim kakvog divljaka jer su mi posebno lepi. Uf...odoh u offt. No, Klen  :D Sada Julija mislim obici neka mesta gde cu se posvetiti najvise klenu i sto mi je najdraze bit ce na reci Savi.  ;) Jedan trip koji planiram je nekih 100km od mene gde me jedan kolega vec neko vreme zove da idemo na klenove. Kaze imaju tamo dosta finih komada i preko 50cm. Ce da vidimo kada dodjem tamo. Moram do tada malo kolekciju suvih musica da popravim.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma da Sebo, steta je to ne ovjekovjeciti, mislim te sarancice koje ti mlatis. To je stvarno lijepa uspomena ako je uhvatis na video. Nego sad sam tek skonto koliko se ovaj moj mali video "izvitoperio" nakon konvertiranja iz avija u mpeg, jaooooo na sta to lici. Original je u aviju ali je preglomazan nekih 1,6Gb, nakon sto sam ga pokusao gurati na youtube 5 sati i uspio svega 20% odustao sam i odlucio da ga konvertiram u mpeg, nakon toza mu je trealo "svega" 6 sati da ga dignem na youtube ali mi je vec toliko bila muka od svega da ga nisam kontrolirao nakon konvertiranja i evo tek sad. Sve nesto igra i savija se, pa ... drugi put cu znati, nema konvertiranja, al cu ga morati ipak malo rezati prije uploada.
Ovo mi je prvi pokusaj sa tom kamericom, jos se ucim.  :blush:
Inace je jednostavna za koristiti, samo je malo nezgodan kut koji hvata na bliu, jako moram savijati glavu na dole , vidi se kod vezanja muhe uz auto, stalno sam fulao kadar. Moram se naviknuti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da da, ma to je tako uvek na početku, loviš se dok ne skužiš šta i kako. Verujem da češ uskoro uraditi prava mala video remek dela. Ako mi se bude dalo, možda sutra rano ujutro uradim neki filmić i ja.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod mene samo neka sića,prvo sam ih na policelonku dobijao a onda kako se kačili i ona baš mali stavim bambulu.Opet ništa specijalno,Jedino mi je drago da sam u ovj riječici vidio bruku mlađi.Baš je mrijest ovdje uspjeo!

p6300041.jpg

p6300037.jpg

p6300030copy.jpg

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Evo ga jedan kilaš iz rečice  :D

Prilozi

• IMG_8638.JPG
    IMG_8638.JPG
    72,5 KB · Pregleda: 248

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ne pitaj me druže, mušičarim klena na malim rekama tako da su ovakvi ulovi pre izuzetak nego pravilo.
Ovaj je imao 40cm, oni redovni su daleko manji.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jutros su samo ovakvi primali, veće sam vidio ali je voda toliko mala i klen toliko oprezan da je velikoga jako teško dobiti.
klen05072012Medium.jpg

Vrh Dno