Klen 2012

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ovakvi su kod mene pravi kapitalni primerci svoje vrste.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Joooj Ivane brate kolike sam komade vidio na ovoj vodi i prošle a i ove sezone, sve 50+ ali su jednostavno nedodirljivi, čak i da pokaže interes za muhu manji mu neće dozvoliti, a obično su u grupi sa 5-7 manjih komada i onda jbga  :( mogu samo ovakve da lovim. Nemoj me pogrešno shvatiti nisam nezadovoljan, super su ovi, borbeni i sve to, ali ... 50+ još nisam imao na štapu pa me eto...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Gogo u koliko ujutru izlaziš na klena? Kontam da se oprobam malo ranije možda budem većeg isčačko.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa ne tako rano, mislim po meni ne dovoljno rano, danas sam u 05,45 bio na vodi ali se spremam da izađem još ranije. Da budem na vodi max u 4,45. Oko 04,30 se već vidi normalno i mislim da je to ok.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja sam svoje najveće klenove lovio max do 6 ujutru i oko podneva, veče mi retko kad da lepog klena, tako je na Timocima  :doh:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Kao da gledam moj  Timok u delu koji protiče kroz grad, ista veličina reke, kamena obala.... samo što su ovde ovakvi prava retkost ali ih ipak ima.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ovdje je eto urađena nekakava mini brana, jer u ovo doba godine redovito padne voda toliko da se sva riba povuče u Dunav koji je nizvodno nekih 15-tak kilometara. Pa su ljudi iz sela uradili ovo mini jezerce kod niskog vodostaja da imaju gdje loviti. Ostane toliko vode da riba preživi i da ne ode sva . Mada je ovo ispod brane već u slobodnom dijelu koji je vezan Dunavom klen se i tu zadrži u velikom broju dok god ima dovoljno vode da se okrene i zapliva. E sad ga je tu milina loviti, samo ... ko zna zna a ko nezna taj ih samo plaši  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Svaka čast! Ja ču probati tek u subotu na vodu. Ti si vidim uspešan u zaraživanju flyom a i ja sam uspešno zarazio jednog več debelo  iskusnog mušičara mušičarenjem šarana. Danas je overio jednog blizu 20kg. Pronašao sam konačno svoju vagu i sada samu mu malo pre posudio pa  da malo i izmeri ulov. A klenovi, kod mene na jezeru ovi veliki isto plahi a i kada se odluče do muve ovi mali jurnu i pokvare ti sve planove.

tomcice

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2011.
Broj reagovanja
0
od neki dan na red taga 50 cm 
OR na FF pribor to je bio gušt
on dalje plivaa.......

zvzw9x.jpg

Vrh Dno