Napisah komentar u pogrešnoj temi "Bruuka", a ne ovde.
Najmanje što želim je da delkam savete ili solim nekome pamet, ali iskustvo je iskustvo...
Slučaj 1.
Selo Dragušica, reka Gruža, zakačio sam nešto udicom i vučem - kad ono mreža. Počnem ja da je vadim kad seljak iz bašte sa jedno tridesetak metara poče da urla - "Što mi gaziš baštu, sa' će da vidiš" i ode.
Nije prošlo pet minuta idu njih trojica sa, bogami, dobrim motkama.
Vidim ja da je ozbiljno, skinem ranac i kad su prišli na nekoliko metara izvadim pištolj.
Bilo svašta - strojeva obuka, lezi - diž' se, gnjuranje, plivanje, vađenje mreža od stare vodenice do ušća i čišćenje korita od guma, flaša...komunalna služba kompletna.
Srećom imadoh utoku. Da nisam ........a da su znali ko sam da me prijave - najebo bih.
Slučaj 2.
Pecao sam sa kumom na Velikoj Moravi u Brzanu (arterski bunari). Mrkli mrak, oko devet uveče. Čujemo, na pet metara od nas, u jednom momentu samo - "baci tu, baci".
Mislio sam da bacaju mrežu pa rekoh - "Šta, bre, da bacite ?"
Odgovor me zaledio - "Bombu" - i kum i ja samo se sklonimo iza drveta.
"Da l' si lud, bre, vidiš da pecamo ?" Odgovor još gori - "Skloni se ako 'oćeš" i čujemo zapinjanje oba oroza na dvocevki. Ljudi spremni da ubiju za "kilo" ribe.
Bili smo naoružani, zbog ranijih iskustava, povadimo i repetiramo pištolje...srećom zaklonjeni smo iz drveta i oni to znaju.
"Nije sam, nije sam, ne pucajte", a onda ortaku u čamcu "Skloni to".
Odveslali su pedeset metara i bacili dve bombe.
U toku noći naišli čuvari i panduri i mi ispričamo, neko je već prijavio pa ih tražili. Ratovalo se celu noć po okolnim brdima.
Mogao sam dva puta da najebem žestoko za "kilo" ribe izigravajići čuvara i policajca.
Goci, zajebi to brate, nagazićeš na ozbiljnog lopova sa zaštitom i samo ćeš ti da najebeš izigravajući policajca i čuvara.