Klen zvanično zaštićen u Srbiji

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Vido bi ti da imaš vikendicu...  8)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Kao prvo nisam tol'ko glup da se raspravljam i ubedjujem sa bilo kim...Prosao sam pored likova (morao sam)...dobar dan i dovidjenja.Kad sam se udaljio prijavio sam ih."Ribocuvar" im je dao broj koji ih je prijavio i tako su saznali ko sam.Sve se odigralo u jednom malom mestu u kom imam rodjake i gde cesto idem tako da im nije puno trebalo da provale da sam ih ja prijavio.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ako ste se već dogovorili sa čuvarima, onda neka vam udruženje da službene čuvarske legitimacije, samo što ste volonteri, a ne plaćena lica. Na taj način ste službena lica, iako ste volonteri.
Ovako "pričajte glasno i nosite kuče".

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
crni je napisao(la):
Kao prvo nisam tol'ko glup da se raspravljam i ubedjujem sa bilo kim...Prosao sam pored likova (morao sam)...dobar dan i dovidjenja.Kad sam se udaljio prijavio sam ih."Ribocuvar" im je dao broj koji ih je prijavio i tako su saznali ko sam.Sve se odigralo u jednom malom mestu u kom imam rodjake i gde cesto idem tako da im nije puno trebalo da provale da sam ih ja prijavio.

A zar nisi cuo za opciju na telefonu "Hide my ID"? Brate ko se breca da prijavi javno neka to slobodno uradi anonimno.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
crni je napisao(la):

A zar nisi cuo za opciju na telefonu "Hide my ID"? Brate ko se breca da prijavi javno neka to slobodno uradi anonimno.
Potrudicu se da na ovo pitanje odgovorim kao da nije podrugljivo...Znam za opciju prikrivanja broja ali kako sam mogao da znam da ce "ribocuvar" dati moj broj?Pogresio sam tad ali ta mi se greska vise nikad nije ponovila.
I jos da napomenem,posle ovog prijavljivao sam jos dva puta.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ako, ako i treba. Nas nekoliko smo čak udruženju podneli prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv jednog pecaroša krivolovca i potpisali imenima i prezimenima.  :smoke:

Između ostalog baš za krivolov klenova.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sto mi to nesto poznato....
Mada ne samo da bi trebali malo vise da se organizujemo protiv krivolovaca vec i malo mere da poostrimo.
Jutros prolazim a 3 momka cesljaju bare kod Batusinca....
---Nisam mogao auto da zaustavim i dajstvujem---

-JBG-

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Vataju štuke na varalice?

Bilo je nedavno i o tome reči na jedno mestu i konkretni potezi su povučeni... Možda vidiš jedno novo pravilo u dozvoli za 2010.  8) Otom potom...  :)

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Ako, ako i treba. Nas nekoliko smo čak udruženju podneli prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv jednog pecaroša krivolovca i potpisali imenima i prezimenima.  :smoke:

Između ostalog baš za krivolov klenova.
Sta je potrebno da bi se podnela prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv nekog krivolovaca?
Mislim na neki dokaz da bi to imalo smisla,znaci ne varijanta "nekoliko nas sa imenima prezimenima...",jer to moze da se pretvori i u "dva losa ubise ...".

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ne znam. Mi navedosmo listu prekršaja za koje možemo posvedočiti, plus još par slika krivolovljenih riba.

Ako vas nekoliko redovno viđate nekog u krivolovu, možete napisati izjave i predati u udruženju ribolovaca, pa oni sa time nek rade šta hoće. Mogu i da bace u kantu, to nije vaš problem.

Moja obaveza je da im ukažem na krivolov, ali nije moja obaveza da kažnjavam krivolovce. Za to oni u udruženju i u nadležnim sudovima primaju plate.

I nije bilo dva loša ubiše Miloša, nego 11 dobrih pokušaše da ubiju zlog Miloša.  8) To ipak ima neku težinu. Mada me rezultat pokušaja ne zanima mnogo. Kao što rekoh, problem više nije moj.

Ako se pak ponovi, uslediće nova prijava.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Ne znam. Mi navedosmo listu prekršaja za koje možemo posvedočiti, plus još par slika krivolovljenih riba.

Ako vas nekoliko redovno viđate nekog u krivolovu, možete napisati izjave i predati u udruženju ribolovaca, pa oni sa time nek rade šta hoće. Mogu i da bace u kantu, to nije vaš problem.

Moja obaveza je da im ukažem na krivolov, ali nije moja obaveza da kažnjavam krivolovce. Za to oni u udruženju i u nadležnim sudovima primaju plate.

I nije bilo dva loša ubiše Miloša, nego 11 dobrih pokušaše da ubiju zlog Miloša.  8) To ipak ima neku težinu. Mada me rezultat pokušaja ne zanima mnogo. Kao što rekoh, problem više nije moj.

Ako se pak ponovi, uslediće nova prijava.
:tbumb:

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Goci, koji je taj lik koga ste prijavili uduzenju, tj. kako mu je ime i prezime, znaci nije samo on kriv krivi su i oni koji ga tolerisu u udruzenju znajuci da je protiv njega podignuto vise prijava protiv krivolova, to znaci da su i oni jataci tj. da su saucesnici u krivolovu, i takvi  vam vode ribolovno udruzenje, sramota za jedno udruzenje koje je jedno od najvecih u Srbiji, ako ne i najvece a to je Nis...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Nije bitno ime...

A za sada se ljudi iz udruženja ne mogu nazvati jatacima jer nisu saopštili rezultate disciplinskog postupka. Zapravo ne znam ni da li su ga pokrenuli, niti me baš mnogo zanima. Ipak, ako oni u dogledno vreme ne reše problem, obratićemo se nekom ko može ili je još bolje rečeno HOĆE.

Iako je ne bih previše pričao o tome, bar ne na ovoj temi. Mada ima dodirnih tačaka - zaštita klenova u Srbiji, hvatanje krivolovaca i primena kaznene politike. Za sada smo još daleko od ovog poslednjeg, no dobro, svaki put počinje malim korakom. Živi bili pa videli. Sprečili krivolov, pa kvalitentije pec(k)ali!  :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Napisah komentar u pogrešnoj temi "Bruuka", a ne ovde.
Najmanje što želim je da delkam savete ili solim nekome pamet, ali iskustvo je iskustvo...
Slučaj 1.
Selo Dragušica, reka Gruža, zakačio sam nešto udicom i vučem - kad ono mreža. Počnem ja da je vadim kad seljak iz bašte sa jedno tridesetak metara poče da urla - "Što mi gaziš baštu, sa' će da vidiš" i ode. 
Nije prošlo pet minuta idu njih trojica sa, bogami, dobrim motkama.
Vidim ja da je ozbiljno, skinem ranac i kad su prišli na nekoliko metara izvadim pištolj.
Bilo svašta - strojeva obuka, lezi - diž' se, gnjuranje, plivanje, vađenje mreža od stare vodenice do ušća i čišćenje korita od guma, flaša...komunalna služba kompletna.
Srećom imadoh utoku. Da nisam ........a da su znali ko sam da me prijave - najebo bih.
Slučaj 2.
Pecao sam sa kumom na Velikoj Moravi u Brzanu (arterski bunari). Mrkli mrak, oko devet uveče. Čujemo, na pet metara od nas, u jednom momentu samo - "baci tu, baci".
Mislio sam da bacaju mrežu pa rekoh - "Šta, bre, da bacite ?"
Odgovor me zaledio - "Bombu" - i kum i ja samo se sklonimo iza drveta.
"Da l' si lud, bre, vidiš da pecamo ?" Odgovor još gori - "Skloni se ako 'oćeš" i čujemo zapinjanje oba oroza na dvocevki. Ljudi spremni da ubiju za "kilo" ribe.
Bili smo naoružani, zbog ranijih iskustava, povadimo i repetiramo pištolje...srećom zaklonjeni smo iz drveta i oni to znaju.
"Nije sam, nije sam, ne pucajte", a onda ortaku u čamcu "Skloni to".
Odveslali su pedeset metara i bacili dve bombe.
U toku noći naišli čuvari i panduri i mi ispričamo, neko je već prijavio pa ih tražili. Ratovalo se celu noć po okolnim brdima.
Mogao sam dva puta da najebem žestoko za "kilo" ribe izigravajići čuvara i policajca.
Goci, zajebi to brate, nagazićeš na ozbiljnog lopova sa zaštitom i samo ćeš ti da najebeš izigravajući policajca i čuvara.

Vrh Dno