Klen zvanično zaštićen u Srbiji

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Uveo bih sportsku dozvolu 3000din za C&R, rekreativnu dozvolu 4500din sa mogucnoscu nosenja 2 ribe, prehrambenu dozvolu 50.000 din sa mogucnoscu nosenja 5kg ribe preko mere ili 2 komada bez limita tezine i konacno kasapsku dozvolu 500.000din gde se podize nivo minimalne mere a nema limita u kilogramima uz obavezno javljanje ribocuvaru radi stroge kontrole metoda riboliva. Tako bi dobili i ribolovce profesionalce, mogli bi kontrolisano da predaju ulovljenu ribu ribarnicama i tako zaradjuju za zivot. Naravno pre toga bi postojalo i ogranicenje za koje vode vazi ova kasapska dozvola.
Nešto slično sam ja predložio na nekom forumu još pre par godina.  :)

Ako se dobro sećam, napisah da je moj predlog da osnovna dozvola, sa kojom imaš pravo da pecaš, košta 2000 din. Za dodatnih 2000 din možeš da nosiš belu ribu u meri, a za dodatnih 2000 din one od zaštićenih (što neki kažu plemenitih) u meri. Dakle ako puštaš sve ribe 2000, ako nosiš skobalje 4000, ako nosiš smuđeve 4000, ako sve redom nosiš onda 6000.

Ipak, nisam spominjao ove mesarske dozvole. Neke stvari novac ne može da kupi. One su neprocenjive. Za ostalo tu je Master Card! 

:hammer: 

(jedna poznata TV reklama)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Goci,jel i ti oces da se kandidujes za ministra  :hammer: :hammer: da napravimo tv duel GOCI vs SIMPSON  :D :D
NEGO OPET ISTO PITANJE .......  KO JE U MOGUCNOSTI DA PREDLAZE IZMENE ZAKONA I ZASTO JA IMAM UTISAK DA SE PRAVE ZA REKU DRINU A DA SE NEUZIMA U OBZIR STANJE NA DRUGIM REKAMA.zastita skobalja u smislu nosenja tri ribe je obicna glupost

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
samo cvrsta ruka sve resava....ajde malo predizborni program  :hammer: :D koje bi bile prve mere ...ali pazi mene kao glasaca najvise zanima klen  :yeswink:

Pazi i da se zezamo, prva mera 20% od svake kazne ide direkt u dzep ribocuvara. 10% od svake kazne za prijavu ili dojavu, 50% onome koji gazduje i 20% u drzavni budzet. Kazne za ribokradju 200-500e pa da vidite kako se na brzaka namakne 100 milijardi din koje fale budzetu :hammer:
Da vidite kako bi se rastrcali ribocuvari po reci i takmicili se ko ce vise prijava da napise.
Iste kazne za fizicka lica za bacanje smeca pored ili u vodu a firme...katanac dok ne nabave filtere za preradu otpadnih voda. E onda kada se restriktivnim metodama dovede sve u red za 2-3 god i kada se shvati da postoje potencijali za razvoj EKO turizma, sledi koncesija za vode. Naravno pod ravnopravnim uslovima i pravilima koja bi se prethodno ispostovala. Posebna kancelarija na drzavnom nivou koja ce da prati postovanje ugovora o koncesijama i sprovodi direktnu kontrolu koncesionara.
Iako je lepo da razvijamo bujnu mastu i virimo u, na zalost, daleku buducnost, ove stvari uopste nije preterano tesko dovesti u red. To moze svako na polozaju ko ima volje da zavede red.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
Goci,jel i ti oces da se kandidujes za ministra  :hammer: :hammer: da napravimo tv duel GOCI vs SIMPSON  :D :D
:D :D :D

Taj ko izađe Simpsonu na TV duel od mene ima na poklon vrhunski mišičarski štap! Ja iskreno ne bih smeo...  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sasats je napisao(la):
zastita skobalja u smislu nosenja tri ribe je obicna glupost

A zasto?
pazi ...pricam za zapadnu moravu..ima jos ljudi na forumu koji mogu da potvrde pricu...
zadnjih 7-8 god desava se najezda skobalja.i pored zimskog krivolova u vidu grebanja ribe kada se izvadi ko zna koliko tona ribe ima ga sve vise i vise.kako je naglo poceo da se mnozi osetno se smanjio broj drugih vrsta ribe.dali mu on pojede ikru ili su neki drugi razlozi u pitanju nemogu da tvrdim...ali skobalja ima toliko da mu nije potrebna nikakva zastita.sasvim se lepo obnavljao i na limit od 5 kg.cak mu je broj u porastu.
ja bi limit jos povecao na 10 kg dnevno na moravi,da bi mu se broj sveo na normalnu meru

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Goci je napisao(la):
sasats je napisao(la):
:D :D :D

Taj ko izađe Simpsonu na TV duel od mene ima na poklon vrhunski mišičarski štap! Ja iskreno ne bih smeo...  :D
jel toliko zajeban ?  :eek: :hammer: :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
pazi ...pricam za zapadnu moravu..ima jos ljudi na forumu koji mogu da potvrde pricu...
zadnjih 7-8 god desava se najezda skobalja.i pored zimskog krivolova u vidu grebanja ribe kada se izvadi ko zna koliko tona ribe ima ga sve vise i vise.kako je naglo poceo da se mnozi osetno se smanjio broj drugih vrsta ribe.dali mu on pojede ikru ili su neki drugi razlozi u pitanju nemogu da tvrdim...ali skobalja ima toliko da mu nije potrebna nikakva zastita.sasvim se lepo obnavljao i na limit od 5 kg.cak mu je broj u porastu.
ja bi limit jos povecao na 10 kg dnevno na moravi,da bi mu se broj sveo na normalnu meru

U ovakvim situacijama mi uvek padne na pamet citat iz filma "Mi nismo andjeli" kada pijani taksista zamenjue babicu pa kaze "Priroda to uglavnom cini sama, de cugni jednu pa da pocnemo" :hammer:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
sasats je napisao(la):

A zasto?
Potvrdjujem.
Znaci ja neznam koliko tona se dnevno "izgrabulja" dnevno u zimskom periodu i opet ga ima toliko da pocinje da smeta...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Feanor je napisao(la):
sasats je napisao(la):
sasats je napisao(la):

A zasto?
Potvrdjujem.
Znaci ja neznam koliko tona se dnevno "izgrabulja" dnevno u zimskom periodu i opet ga ima toliko da pocinje da smeta...
Jeste probali sa dinamitom? Hitno ga zaustavite, inace ce izaci na obalu i poceti da 'vata pilice i steti po kukuruzu  :-X

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
[quote author=Jovanča (formerly known as Compshop)]
Jeste probali sa dinamitom? Hitno ga zaustavite, inace ce izaci na obalu i poceti da 'vata pilice i steti po kukuruzu   :-X
[/quote]

Ahahahahahah :hammer: :hammer: :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pitanje za jovancu i simpsona...jeste li bili skoro na zapadnoj moravi?

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
nisam ali imam par skobaljasa ovde, svaki dan me zatrpavaju izvestajima... Neki su ga cujem gadjali kamenjem dok je voda bila niska iz humanih razloga. Sad cu da im javim za najezdu da pomognu u deratizaciji!
Aj' bez zajebancije, preteraste brate. Sledeceg meseca pravim turneju po nasoj maloj ali pravnoj drzavi, pa cu da svratim i do morave da vidim i to cudo

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Samo se vi zezajte, ali da znate da vaša zezanja izgleda čuju i ljudi iz ministarstva.  :)

Evo upravo si mi javili da su večaras po hitnom postupku sazvali sastanak i većali šta uraditi protiv invazije skobalja na žitna polja.

Rezultat: izgleda će izdati novu naredbu gde su ribe podeljenje po kategorijama, a skobalj pripada četvrtoj, od kojih možeš poneti 8 dnevno. Nažalost, u tu kategoriju će izgleda upasti i klen...  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Jovanča (formerly known as Compshop) je napisao(la):
nisam ali imam par skobaljasa ovde, svaki dan me zatrpavaju izvestajima... Neki su ga cujem gadjali kamenjem dok je voda bila niska iz humanih razloga. Sad cu da im javim za najezdu da pomognu u deratizaciji!
Aj' bez zajebancije, preteraste brate. Sledeceg meseca pravim turneju po nasoj maloj ali pravnoj drzavi, pa cu da svratim i do morave da vidim i to cudo
da me bolje znas ,znao bi da NIKAD NE LAZEM.zasto ti deluje neverovatno da u nekoj reci ima puno neke ribe?
dodji do trstenika da vidis ,rado cu te ugostiti

Vrh Dno