Nešto slično sam ja predložio na nekom forumu još pre par godina.simpson H je napisao(la):Uveo bih sportsku dozvolu 3000din za C&R, rekreativnu dozvolu 4500din sa mogucnoscu nosenja 2 ribe, prehrambenu dozvolu 50.000 din sa mogucnoscu nosenja 5kg ribe preko mere ili 2 komada bez limita tezine i konacno kasapsku dozvolu 500.000din gde se podize nivo minimalne mere a nema limita u kilogramima uz obavezno javljanje ribocuvaru radi stroge kontrole metoda riboliva. Tako bi dobili i ribolovce profesionalce, mogli bi kontrolisano da predaju ulovljenu ribu ribarnicama i tako zaradjuju za zivot. Naravno pre toga bi postojalo i ogranicenje za koje vode vazi ova kasapska dozvola.
Ako se dobro sećam, napisah da je moj predlog da osnovna dozvola, sa kojom imaš pravo da pecaš, košta 2000 din. Za dodatnih 2000 din možeš da nosiš belu ribu u meri, a za dodatnih 2000 din one od zaštićenih (što neki kažu plemenitih) u meri. Dakle ako puštaš sve ribe 2000, ako nosiš skobalje 4000, ako nosiš smuđeve 4000, ako sve redom nosiš onda 6000.
Ipak, nisam spominjao ove mesarske dozvole. Neke stvari novac ne može da kupi. One su neprocenjive. Za ostalo tu je Master Card!

(jedna poznata TV reklama)