Stvar sa kombinezonima je prosta, disuci kombinezon dise i susi ribolovca samo van vode, u vodi ne moze jer je koncentracija vode veca u spoljasnjoj sredini nego u unutrasnjoj pa je i nekako logicno... Neoprenski ne dise nikako ali je dupe uvek toplo. Disuci kombinezon u uslovima niskih temperatura mora da se koristi sa odgovarajucim pododelima ali i u tim slucajevima ce u vodi ribolovac biti mokar kao i u neoprenu stim sto ima odlican preduslov da se osusi kad izadje iz vode. Kazem preduslov zato sto to zavisi od materijala i konstrukcije samog pododela koje mora da bude prilagodjeno svrsi.
Ja sam licno resio da imam i neopren i disuci pa se prilagodjavam temperaturnim uslovima i nikad na ustrb zdravlja pa makar se preznojavao a oba imaju carape pa su cokule univerzalne... Najbolje su opcije kombinezona do struka, u smislu komfora ribolovca, u disucoj varijanti, ali nesto se ne secam na koliko reka sam mogao ozbiljno da pecam pod tim uslovima... Dakle za one koji nisu kupili disuci kombinezon i gledaju sta ce, nemojte da mislite da je to svemirska tehnologija koja pobedjuje zakone fizike jer nije...ali uz malo prilagodjavanja cuva dupe i od vlage i od hladnoce.
od upadanja u vodu vas ne cuva nista...isto sam proverio