KOJI KOMBINEZON IZABRATI

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
17
zeljko je napisao(la):
Ne deluje tako lose ali bolje uzmi Simms ili Patagoniju :D

Cena druže,cena.
PS.Brena je Brena, ali dva puta je dva puta!
[/quote]
Dobro si rekao Brena je Brena. Nije Brena Quasayo Yuangeci  :hammer:

todor

Junior member
Učlanjen(a)
22.09.2006.
Broj reagovanja
0
Moje iskustvo,

Orvis clearwater najosnovniji model, evo ulazi u petu godinu.
Pre dve godine sam imao jedan nabod ( kupina )
koji sam jednostavno resio sa materijalom koji sam dobio uz njega prilikom kupovine,
savovi ( spojevi ) su kao i prvog dana, otprilike stotinal izlazaka godisnje,
nisam ga nesto pazio ali nisam ni kroz trnje sa njim prolazio.
Posle pecanja ga kacim na steklicu, i u ormar.

Svideo mi se nacin na koji se resava rupica na kombinenzonu,
isece se kockica 1x1cm ( od materijala koji dolazi uz komb. )
i sa unutrasnje strane kombinezona se samo predje peglom preko te kockice koja je naravno na famoznoj rupici,
moze da se stavi i neka krpa preko svega ako vam drhti ruka,
i to je to, komb.nov za 5 sec.

U novembru sam uzeo neopren i njega koristim do maja i onda ponovo lagani komb.

Nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nažalost što se tiče kombinezona tu važi ona "koliko para toliko muzike" .. mislim da tu ne treba mnogo štedeti prvenstveno zbog svog zdravlja ...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Apsolutno se slazem, upoznao am neke ribolovce koji su musicarenje batalili zbog gazenja hladne vode i upale prostate, nisu se dovoljno zaimteresovali da taj problem adekvatno rese.
Ja sad imam neki tanak i uspesno se cuvam za pidzamom i dve trenerke ali za dolazecu sezonu pada neopren od 5mm, bar za onaj hladniji deo godine kad jurimo stuku po ledu na -2  :doh:

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima,
Dali ima tko iskustva ili je čuo nešto o dišućim kombinezonima Greys?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nakon jedno 3-4godine moj kormoranov neopren je "kaput"  :'( juce mi i cizme propustile u najbrzem bzaku :doh:

pa sam sam sebi rekao e vreme ti je da si nekako nabavis i taj goretex...pa sam ponovo poceo gledati u tom pravcu...posle svega kada vidim cene i koliko cega prođe  me volja  :'( ipak jednostavnije je meni kupiti opet jedan neoprenski kombinezon i "teraj guske" ...em što me manje košta, em što je samo jedna stvar i em što je toplo za ove moje alpske vode, tako da čini mi se da ču uzeti "Greys - Apollo Neoprene Waders", dopadaju mi se karakteristike i cena.

http://fly.greysfishing.com/en-gb/products/wading/neoprene-waders/apollo-neoprene-waders/

Ako ima ko kakva iskustva sa ovim modelom bilo bi lepo cuti kakvu rec  ;) :)

Naravno, prvo cu probati da to zalepim ali moram danas da vidim u rib. radnju imaju li lepak za neopren.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Imaš Bison-ov dvokomponenti ili jednokomponetni.Ja sam sa njim lijepio moj neoprenski kombinezon i drži samo tako.

Danas neke rupice sa njim krpio na ribaricama (tigrove),pa ćemo da vidimo rezultat.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tommylee je napisao(la):
Imaš Bison-ov dvokomponenti ili jednokomponetni.Ja sam sa njim lijepio moj neoprenski kombinezon i drži samo tako.

Danas neke rupice sa njim krpio na ribaricama (tigrove),pa ćemo da vidimo rezultat.

hvala, pokušat ću  :tbumb: :tbumb:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Mixmaster je napisao(la):
Ako si ozbiljan ribar, nikad se ne hvataj za gore-tex ili bilo šta na čemu piše "breathable". To je za one koji idu u ribolov dva puta mesečno i to, samo od maja do septembra. Jednostavno, mnogo ćeš para dati za kratkotrajnu radost. Jeftini breathable kombinezoni su teška lagarija, a oni skupi su, uz neophodan underwear i adekvatne cipele, precenjeni. Ni jedno ni drugo se ne isplati i spada u domen mode.
Kupi dobar kombinezon od neoprena i nemoj u njemu da šetaš ulicama gradova, niti sedeti u restoranu. Dok si u vodi, to je najbolji materijal. Izvan vode može biti problema sa vrućinom (maj-septembar), ako te mrzi da ga skineš. Ja ne vidim razlog da ribolovcu bude teško da, ako pauzira ili prekida ribolov, skine svoj kombinezon. Ta radnja traje 1 minut. Zbog tog jednog minuta, morao bi da doplatiš stotine evra!
Ja niti koristim BMW džip od 100000 eura, kada idem u ribolov, niti opremu za gaženje (wadding gear) od 1000 eura, niti preporučujem ijednom mušičaru da to radi.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Nov sam u musicarenju i na ovom forumu..Do sada nisam nista pisao ali sam procitao dosta postova u vezi klenova i musica kao i opreme koju koristiti pri njegovom ribolovu.Poslusao sam Mixa u vezi sa neopren kombinezonu i kupio jedan kod Travara. http://www.sportskiribolov.co.rs/index.php?route=product/product&path=64_91&product_id=745 jedva cekam da ga upotrebim... :D
Iskreno interesuje me misljenje Mixa i ostalih "kolega" u vezi sa ovim kombinezonom...
Unapred hvala!!! :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ave !
Nov si a već si se nadenuo nick sa FLY ma nemože to tako bratac .. moraš prvo da prodješ test i ako ti naš vrhovni vodja klana Boki da odobrenje onda tek možeš ponosno da uturiš to fly ,ok ?  :hammer:

:smoke:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fsjQQnqGDZw[/youtube]​

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Šone je napisao(la):
Ave !
Nov si a već si se nadenuo nick sa FLY ma nemože to tako bratac .. moraš prvo da prodješ test i ako ti naš vrhovni vodja klana Boki da odobrenje onda tek možeš ponosno da uturiš to fly ,ok ?  :hammer:

:smoke:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fsjQQnqGDZw[/youtube]​

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Jesam nov u musicarenju ali  u ribolovu nisam a to fly sam stavio  jer mi je prvo palo na pamet..A ako je tebi Boki vrhovni vodja izvini ali onda nismo na istoj talasnoj duzini.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
:mad: Onda nikada nećeš biti u mušičarskom klanu ,žalim slučaj  :nowink:

A što se tiče kombinezona tu se ne smeju štedeti pare !!! Kombinezon čuva zdravlje !

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Ej Sone cemu takav stav???Sta ti je,sto se lozis?Trazio sam savet u vezi kombinezona...Ako imas neki kazi!

Vrh Dno