KOJI KOMBINEZON IZABRATI

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
Ja sam sve waders-e do sada kupovao preko E-buy, i nikada nisam imao  problema.
Prvi su bili Hodgman Lakestream. Kupio sam ih pre 6 godina, a prodao prosle godine za skoro istu lovu.
Od tih para sam kupio Hogman Wadelite, isto prosle godine.Mislim da je sa postarinom bilo oko 80 dolara.
Na forumima ima razlicitih misljenja o njima, ali meni su OK. Materijal podseca na stare Orvis waderse. U medjuvremenu sam uzeo i Redington CPX, za 150 dolara sa postarinom. Mislim da je Redington najbolji izbor kada se gleda cena-kvalitet.Prosle godine su menjali modele,tako da na rasprodajama jos uvek mogu da se nadju stari modeli (stapovi, cokule, jakne) po vrlo povoljnim cenama.
Isto tako sada moze da se nadje i Hodgman Guidelite  za 120-140 dolara. Kada sam uzimao model Wedlite i  ovaj model je bio na aukcijama , ali me je mrzelo da cekam.Veci modeli moguda se nadju  i za manje pare, i direktnom kupovinom.
To je neko moje iskustvo u vezi sa wadersima.Nadam se da ce nekom mozda pomoci
Generalno,ja ne kupujem pribor u Evropi. Sve cene su skoro duplo vece. Mozda nesto od materijala za musice, za sve ostalo Amerika je majka. Uz malo znanja engleskog , sa svima se mozete dogovoriti i oko cene i oko postarine. I ne samo na E buy-u , nego i sa obicnim prodavnicama.

fandjolfc

Junior member
Učlanjen(a)
17.12.2007.
Broj reagovanja
0
Da li neko zna nesto o ovom kombinezonu. Mogu da ga uzmem za 5000 din. (sto bi bilo prilicno jeftino za breathable odelo). Svaki savet dobro dosao pogotovo od nekog ko ga je koristio.  Hvala :)
http://www.rapalaworld.com/prowear.php?s=aWQ9MjQmc2l2dT1wcm93ZWFyJnR5cGU9MiZwPTEmaD0yOERiSWtFazk%3D

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ima ga moj drug. Ali s obzirom da nije na forumu, napisaću površno ono što ja znam.
2 godine korišćenja, poprilično pažljivog, sa oko 30-ak izlazaka na vodu godišnje- za sad bez propuštanja.
Da je dišući- jeste. Nije kao npr. neopren ili guma.
Ali nije ni baš dišući kako znaju neki provereni kombinezoni da budu.
S druge strane, za 5 glave, i više nego povoljno.

PS
Pazi na to da bude tvoja veličina!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
slažem se sa prvi postom, Amerika je majka, glede na nabavku ff opreme, ali pod uslovom da te ne oderu carinici kako to rade kod nas u SLO. Ako nemaš nekoga da ti donese pribor ili si slučjano preko bare pa se vračaš, svako naručivanje preko e-bay če te koštati skoro kao da si platio u EU dakle...s tim da moraš da čekaš robu. pa da ideš na carinu po nju, da gubiš dodatno vreme, gorivo, živce....zato ja kupujem sve u EU i samo tamo gde dobijem ono što hoču (brzo i bez poštnine).
A kombinezon, evo ja imam sada več neko vreme Taimen River Waders II za 139€ što je prava sitnica za takav kombinezon....ja sam prezadovoljan. Leto, jesen i zima ...to sam sve prošao sa njim na Savi, evo sada če i proleče...ne šparam ga previše, jednostavno ga koristim, sve šta sam prošao sa njim do sada mogu samo reči da je odličan za te pare. Verovatno ču uzeti još koji model ove godine čisto toliko za rezervu ako ovoga pocepam jer se stvarno isplati. Radije dva dobra dišuča kombinezona za sveukupno jedva 230€ nego samo jednoga za 700€ ;) (gledano na moje financiske mogučnosti).

cena je ipak 139,00, na stranici kada sam pogledao dok sam pisao post je pisalo 113,99 ali izgleda je bila neka greška....sve jedno za 140€ mislim da se i dalje isplati i ja ču sve jedno da pazarim čim budem u prilici....valja imati takvu rezervu.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
fandjolfc je napisao(la):
Da li neko zna nesto o ovom kombinezonu. Mogu da ga uzmem za 5000 din. (sto bi bilo prilicno jeftino za breathable odelo). Svaki savet dobro dosao pogotovo od nekog ko ga je koristio.  Hvala :)
http://www.rapalaworld.com/prowear.php?s=aWQ9MjQmc2l2dT1wcm93ZWFyJnR5cGU9MiZwPTEmaD0yOERiSWtFazk%3D

Gde ima da se uzme tako nesto?

fandjolfc

Junior member
Učlanjen(a)
17.12.2007.
Broj reagovanja
0
NajIgor je napisao(la):
Gde ima da se uzme tako nesto?

Ja sam ga nasao od lika iz Nisa koji je kupio ako se ne varam na sajmu u Nisu prosle godine , koji ove godine pocinje 4.aprila, e sad kombinezon je nov (bar iz njegove price,  a i na 5-6 slika jos je etiketa tu), stim sto je on uzeo tesan pa se ugojio bla bla bla, salj mi ga na probu pa ako mi bude odgovarao zadrzacu ga a ako ne onda cu postovati ovde pa ko hoce mogu da ga dam po iste pare :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cista prevara. Ja hteo da kupim kad ono uopste nema ekstra prosirenje za ultra kuru :D

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ajd sad ozbiljno, planiram da odem neki dan od ponedeljka do Travara i da kupim waderse i cipele.

Samo još nisam odlučio šta...

Kura Ultra:
http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/kombinezoni/252-kura-ultra
ili

Ikon Zip
http://www.travarfishing.com/index.php/proizvodi/garderoba/vision/kombinezoni/555-ikon-zip

Cene su približne,
Kura ultra je koliko vidim troslojni, ali je bez šavova, ultrazvučno šivenje i sl...
a kod Ikon Zipa je donji deo šestoslojni, ali ima standardne šavove... 
Materijal je valjda isti..

Jel ima neko iskustva sa ovim?

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Meni je troslojni brze poceo da pusta vodu,posle 2 sezone,sestoslojni se jos drzi (3 sezona) a od istog su proizvodjaca(Cabelas),ja to povezujem sa hodanjem, jer ja dosta hodam u kombinezonu,a i troslojni je poceo da vlazi i na  mestima gde nema nikakvog trenja,recimo ispod kolena  tako da je bolje uzeti 6-slojni u svakom slucaju.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Ja bih se odlucio za IKON zip. Imam prethodni model vec 4. sezona i jedva cekam da ga pocepam al ne ide  :nowink:  i to ih maltretiram po ko zna kakvim vukojebinama. Na rajfeslusu su pustile malo vodu ove sezone, ali sam ga napunio AQUASURE-om jedno 15 cm sa unutrasnje strane i drzi normalno. Ko sto Igor rece bolje je 6-slojni. Malo slabije dise ali je izdrzljiv.

Vrh Dno