Lično saopštenje povodom primedbe na I kolo Moravica 2015

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Stub, drvo, panj, sve jedno jesi

Ne to ti se cini da je glupo jer nisi u stanju da ukapiras.

U cemu je problem reci da su ribe dopisivane svima bez izuzetka, i znas ti to odlicno a zasto si cutao do sada? I Miti najmanje dopisano, jer si trazio nekakvo "opravdanje" sto je Mita losije plasiran od drugih nasih takmicara. Jesi li zeleo da ga cujes, evo dobio si ga.

Ja tvrdim samo ono sto znam, prca se po coskovima i pod okriljem tame svasta, ali to je domen teorija zavere, pa takve nepromisljene stvari necu pisati.

Cuo sam ja svasta, da Ameri nikad nisu sleteli na Mesec, da Kenedija nije ubio Osvald, da se Ameri u Area 51 sastaju sa vanzemaljcima itd., ali izbegavam da komentarisem nesto sto je u domenu teorija zavere.

Strasno je da toliko pricas o pravilniku jedne organizacije da se toliko zalazete za nesto a onda javno kazes da je za pobedu ili dobar plasman na takmicenju pod tom organizacijom najbitnije imati dobrog prepisivaca(citaj dopisivaca)!!!

Ti i dalje ne svratas sta si lupio, i kolika je tezina reci koje si napisao. Postavio sam mnogo pitanja posle tvog komentara ali ti selektivno odgovaras na ona koja ti odgovaraju...

Imao mnogo pametni izgovora da kazes ali ipak odabrao si najgluplji moguci, ja ti necu smisljati izgovore ali ono sto si rekao je opasno...

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Bilo je milion prevara na velikim takmičenjima, biće ih i dalje. Što ti je to teško da prihvatiš?  Prošle godine su samo bosanci imali legalan rezultat jer su ih kontrolisale internacionalne sudije jer su bili domaćini.

Baki i ti se polako ukljicujes u pisanje gluposti, nemoj molim te.

Da li je nekom dopisano ripce ili dva ne zelim da komentarisem(mozda jeste mozda nije samo simson tajnu krije) ali da se onolika razlika u plasmanu pravda dopisivanjem riba je stvarno glupo...

Da je to tako kao sto se sad ovde prica(ne zelim da prihvatim), koji je smisao odlaska na ista?

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Drugari, makar sad nemojte se prepirati, cilj nam je da ako uspemo napravimo nesto da valja, u ovom slučaju taj pravilnik koji je toliko jednostavan ali izgleda to kod nas ne važi.

Ne dozvolimo da u sledećem takmičenju imamo slične nedoumice šta smemo a šta ne.

Izvod iz zadnjeg pravilnika FIPS 2015

ARTICLE 27: COMPETITION FLY LINES
27.1. Any factory made floating, sinking or sink tip Fly Line may be used, except for lead core lines. Every fly line used in a FIPS-Mouche competition shall have a minimum coated diameter of 0,55 mm (0.22”). Only fly lines meeting this requirement are authorised for use in FIPS-Mouche competitions (not to fit in the 0,53 mm slot in the gauge).
27.2. Competition fly lines must be a minimum length of twenty-two metres.
27.3. Shooting heads are not allowed.
27.4. Neither sinking nor floating devices may be added to fly lines.
27.5. One single loop is allowed at the end of the fly line, if desired. If a braided or monofilament loop is used to connect the leader to the fly line, the maximum overall length of such a connector may not exceed 10 cm.
ARTICLE 28: COMPETITION LEADERS
28.1. A single monofilament or poly leader, tippet included, may be used, with a maximum total length of twice the length of the rod used.
28.2. Leaders may be knotted or knotless, and continuously tapered down or level. A single loop of max. 10 cm length may only be used to connect a leader to a fly line. If the leader is knotted, the minimum distance between the knots is 30 cm, hanging freely.
28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader
28.4. A maximum of 3 micro rings (leader rings) of a maximum outer diameter of 3 mm can be used. A maximum of 3 knots can be joined at a micro ring, they are considered as 1 knot (tbc).
28.5. Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Eko druže, uzmi ti malo više učešća u svemu tome,  kako je krenulo, opet će biti svašta.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
eko je napisao(la):
Drugari, makar sad nemojte se prepirati, cilj nam je da ako uspemo napravimo nesto da valja, u ovom slučaju taj pravilnik koji je toliko jednostavan ali izgleda to kod nas ne važi.

Ne dozvolimo da u sledećem takmičenju imamo slične nedoumice šta smemo a šta ne.

Izvod iz zadnjeg pravilnika FIPS 2015

ARTICLE 27: COMPETITION FLY LINES
27.1. Any factory made floating, sinking or sink tip Fly Line may be used, except for lead core lines. Every fly line used in a FIPS-Mouche competition shall have a minimum coated diameter of 0,55 mm (0.22”). Only fly lines meeting this requirement are authorised for use in FIPS-Mouche competitions (not to fit in the 0,53 mm slot in the gauge).
27.2. Competition fly lines must be a minimum length of twenty-two metres.
27.3. Shooting heads are not allowed.
27.4. Neither sinking nor floating devices may be added to fly lines.
27.5. One single loop is allowed at the end of the fly line, if desired. If a braided or monofilament loop is used to connect the leader to the fly line, the maximum overall length of such a connector may not exceed 10 cm.
ARTICLE 28: COMPETITION LEADERS
28.1. A single monofilament or poly leader, tippet included, may be used, with a maximum total length of twice the length of the rod used.
28.2. Leaders may be knotted or knotless, and continuously tapered down or level. A single loop of max. 10 cm length may only be used to connect a leader to a fly line. If the leader is knotted, the minimum distance between the knots is 30 cm, hanging freely.
28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader
28.4. A maximum of 3 micro rings (leader rings) of a maximum outer diameter of 3 mm can be used. A maximum of 3 knots can be joined at a micro ring, they are considered as 1 knot (tbc).
28.5. Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition.

Eko pravilnik je napisan i opet je neispravan po pisanju Bakija i Mite, u savezu je tvoj klub i Mitin i moj pa daj te greske da se pise savezu da se ispravi ako savez to prihvati lepo ako ne mi opet moramo pecati po onom koji savez da kao pravilnik i tu nema dileme.

Pisanje o neslaganju naseg i FIPS pravilnika na forumu nikom pomoci nece, nego lepo tastaturu u ruke konstatujte neslaganja pa da se salju u savez. Ako niko od vas to nece da uradi ja cu, jer savez sportskih ribolovaca Srbije nije babaroga i nece nikog ubiti ni savez ni Boskovic ako se posalju neki dobronamerni predlozi za korekciju i usaglasavanje.

Najlakse je sedeti iza tastature i pricati da su ljudi glupi ludi nepismeni nemaju pojma, nisu oni ni glupi ni ludi a i nepismeni(odbijam da prihvatim to), i slati neke tamo primere koliko god oni bili ispravni ili ne...

Ja licno nemam problem sa tim da dodje do takozvanog usaglasavanja, jer kakav god da pravilnik savez propise ja cu ga se slepo pridrzavati jer je to za mene jedini legitimni dokument!

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Bilo bi posteno prema nama neukima da se napise da li je stvarno bilo dopisivanja riba,ne mora se napisati kome ,ali cisto da znamo. Na Gradcu smo se trudili maksimalno mozda ne u 100% slucajeva jer se ne moze bas sve ispratiti da nema dopisivanja riba nikome jer nije posteno da ja kao sudija upisem oholom,miti ili nekome sa kim sam dobar ribu ili dve ,a da neko ko je presao 300-400 bude u startu hendilepiran i u zaostatku od starta takmicenja. Ja opet pisem u svoje ime.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tihi, Eko je stavio fips-ov pravilnik i on je dobar, naš novi pravilnik ima greške a  za njega sam ja postavio link u drugoj temi.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Milanče je napisao(la):
Eko hvala za ovaj post. Meni je pre godinu dana najneverovatnija stvar bila da ni takmičari ni sudije (čast malobrojnim izuzecima) uopšte nisu znali kako izgleda standardni predvez za "short nymphing".
Ni dan danas nam pravilnik ne valja.
I naravno da sam i ove godine još u decembru intervenisao, isto kao i prošle (sasats me negde pitao zašto nisam!!!).
milance , ja kada sam prihvatio da budem merac 300 puta sam procitao pravilnik . cak sam ga i na tel prebacio da mi bude pri ruci . stvarno sam shvatio ozbiljno ulogu , to mozes da pitas i svog klupskog kolegu . zato je meni bilo neverovatno sve sto se dogodilo .
posle sam tek u tvojim postovima saznao da postoji neuskladjenost pravilnika . ako si znao da nije dobar zasto nisi zvanicno preko svog kluba pokrenuo neku proceduru? nemoguce da nije moglo nista da se uradi ako se nekoliko klubova pobuni . musicarski klubovi i cine tu takmicarsku organizaciju. ako stvarno nista nisi mogao da uradis zasto si terao inat ?trebao si da se drzis vazeceg pravilnika i sve bi bilo isto sto se tice rezultata . daleko od toga da mislim da si pokusavao da muljas , jednostavno si terao neki inat i to je dovelo do reakcije a evo posle vise od godinu dana jos uvek je aktuelno na forumu  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Tihi83 je napisao(la):
Moras znati da je primedbu savezu pisalo pet klubova od ostam, dva su usmeno optuzila Mitu za nesportski potez ali vodjenjeni logikom nezameranja nisu hteli da pisu izjavu jer znaju da im to nebi bilo oprosteno do kraja zivota.

Moram da kazem teska srca Tihi za ovo si u pravu . Samo jedan covek je pisao uz vetar i bio protiv toga  da se Mita kazni. Cak je zvao svog predsednika kluba i objasnio mu sta se desilo i da ne sme da glasa drugacije od onoga sto mu je receno. Svi ostali su bili za to da se Mita izbaci iz Lige. I to je tacno.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
TTacno je i to da je Mix isao i pitao ljude da napisu izjavu za Mitin prekrsaj sto je opet ludilo.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pera je napisao(la):
Bilo bi posteno prema nama neukima da se napise da li je stvarno bilo dopisivanja riba,ne mora se napisati kome ,ali cisto da znamo. Na Gradcu smo se trudili maksimalno mozda ne u 100% slucajeva jer se ne moze bas sve ispratiti da nema dopisivanja riba nikome jer nije posteno da ja kao sudija upisem oholom,miti ili nekome sa kim sam dobar ribu ili dve ,a da neko ko je presao 300-400 bude u startu hendilepiran i u zaostatku od starta takmicenja. Ja opet pisem u svoje ime.
pero, ako se na gradcu pecalo pod istim uslovima kao na moravici nije bilo sanse da se bilo kome dopise riba . ako neko nije verovao na rec meracu i sektorskom sudiji uvek je mogao da trazi na uvid fotografije . ja sam iako nije bilo obavezno slikao da imam za sebe fotografije ako slucajno dodje do nekog problema i neko posumnja u moj rad.
ako je , a ja ne zelim da poverujem da jeste jer bi se gadno razocarao , na gradcu postojala volja da se mucka i ako je postojao neki dogovor u koji je moralo biti ukljuceno vise ucesnika i klubova ...onda jebes takmicenje  :doh:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Tihi, nikakav problem, Ja sam za usaglašavanje pravilnika a verujem i svi ostali.
Mislim da nebi bilo baš najbolje da sad svi mi pišemo savezu u svoje ime-ime kluba kako pravilnik nije OK i da bi ga trebalo mijenjati.
Vec daj da taj deo preuzme na sebe naš predstavnik u Savezu.

Pisali smo već o tome i mislim da je Vlada Todorović rekao da je sad kasno za izmenu pravilnika jer je valjda bila skupština, tako nekako.
Ali Ja ipak mislim da nije kasno, lako je dopisati izmene i dopune novog pravilnika koji će biti usaglašen sa FIPS pravilnikom.

Ovako uvek ćemo imati nesuglasica i trzavica.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Danas mi je dan za glupa pitanja. Da li se recimo u pecanju koristi neki clan iz zakona ili je pravilnik iznad zakona? Ako neko zna molio bih odgovor

Vrh Dno