Majka-kraljica

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
neba je napisao(la):
tu sam glupost procitao neki lik je pisao da je Drina postala salmonidna zbog brane,pa to se kosi sa teorijom da su srpske svetinje na Kosovu napravili kraljevi iz albanske dinastije Nimani

Nebo cinjenica je da se u Peruccu na mestu sadasnje brane lovio som, mrena, plotica, skobalj a da su sada najbolja lipljanska mesta bas od kako je brana napravljena. Logicno da se populacija riba drasticno promeni jer su i uslovi drugaciji. Masa ribara koja ulovi liplca tada nije ni znala koja je to riba, mislili su neki mutiran skobalj. :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
znaci ipak je brana odigrala veliku ulogu cim se pecala somovina a ljudi nisu ni znali sta je lipljen jer je sigurno bio redak ulov  :yeswink:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
125
Dok nije bilo tih brana kod mene Vapa i Uvac bili su puni mladice i lipljena...
Do duše lipljen nije zalazio visokšije u Uvac a u Vapi ga je imalo celim tokom...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
nebo , jel znas da je nekada bilo mladice u ibru gotovo do kraljeva pa ipak ne smatra se salmonidnom rekom  :)

Ti si bre prso nacisto. Covece Ibar je dugacak 280km, koliko to cisto salmonidnih reka te duzine znas?. Ibar je u gornjem toku  salmonidna voda. Kao sto je i Sava razlicit tip vode u Sloveniji i u Obrenovcu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
mladice nikada nije bilo u obrenovcu a u kraljevu je bilo . i ja ne tvrdim da je ibar salmonidan . nisam ja prso nego si ti  :D ili cupas iz konteksta namerno
neba je napisao(la):
dal je bilo lipljena il ne to niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi jer od pomenutih niko nije ni skoro ni rodjen u to vreme
ima se nabaviti i par knjiga sa opisom lova na mladicu u okolini B.Baste iz 30tih godina proslog veka.
dal je bila cisto salmonidna il ne ko ce to sa sigurnoscu da utvrdi,al salmonidna je bila sigurno !

mladica se cesto zove i dunavski losos,a najvise po tome sto nekad pre zagadjenja redovno lovila u istoj reci. ;)
recenica koju si citirao je kontra argument na nebinu tvrdnju da je neka reka po definiciji salmonidna sa prisustvom mladice 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
znaci ipak je brana odigrala veliku ulogu cim se pecala somovina a ljudi nisu ni znali sta je lipljen jer je sigurno bio redak ulov  :yeswink:

Naravno da je brana odigrala veliku ulogu ali najvise u smanjenju populacije nekih vrsta, sto je opet logicno dalo vetar u ledja drugim vrstama. Neke ribe ne mogu da podnesu toliko hladnu vodu koja  istice sa dna jezera pa su se pomerile nize ka uscu u Savu. Lipljana je uvek bilo.

Ali ti si toliko uporan da neke stvari demantujes a alergican si kad se pomene Drina. Kad si vec alergican na Drinu, nije mi jasno koji je qrac komentarises. Vise bre ja polazem prava da tebi solim pamet oko Zapadne morave jer imam makar 500 izlazaka na nju dok ti na Drini nisi minut proveo.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
mladice nikada nije bilo u obrenovcu a u kraljevu je bilo . i ja ne tvrdim da je ibar salmonidan . nisam ja prso nego si ti  :D ili cupas iz konteksta namerno recenica koju si citirao je kontra argument na nebinu tvrdnju da je neka reka po definiciji salmonidna sa prisustvom mladice
Naravno da je bilo  mladice u Savi pre nego sto je Obrenovac i postojao a i sada se sporadicno ulovi recimo kod Odzaka. Pa ti kako hoces.

Ne tvrdim ni ja da je Ibar salmonidan celim tokom, danas je to velika retkost za tolike duzine reka. Ali je u gornjem delu cisto salmonidan. Bre te stvari se uce iz geografije i biologije u osnovnoj skoli, zar si preskocio sve to?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ti si alergican kada ja bilo sta napisem  :D i nisam alergican na drinu , daleko bilo . ja sam ribolovac od rodjenja i volim svaku vodu , cak i baru .ova tema je zajebancija od pocetka i ja je tako razumen i tako i pisem ...a sto se ti primas to je tvoj problem  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
simpson H je napisao(la):
Naravno da je bilo  mladice u Savi pre nego sto je Obrenovac i postojao a i sada se sporadicno ulovi recimo kod Odzaka. Pa ti kako hoces.

Ne tvrdim ni ja da je Ibar salmonidan celim tokom, danas je to velika retkost za tolike duzine reka.
imam neke informacije da mladice ima u moravi ispod usca rzava . zna li neko da li je to tacno?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
ti si alergican kada ja bilo sta napisem  :D i nisam alergican na drinu , daleko bilo . ja sam ribolovac od rodjenja i volim svaku vodu , cak i baru .ova tema je zajebancija od pocetka i ja je tako razumen i tako i pisem ...a sto se ti primas to je tvoj problem  ;)

Nisam uopste alergican na tvoje pisanje kada je objektivno i nemaliciozno sto je jako retko. Te nema ribe, te nije kraljica, te mora do guse, te mora kanap u zube, te 30m,...Ispade da su svi zaljublenici u ovu reku zapravo retardi oji nista ne love i obozavaju da se muce i masu na prazno. A zapravo je uticaj tolike sile od reke jedino ono sto ti otezava lov ubeldljivo najgluplje ribe iz roda salmonida-lipljana.

Pogotovo nisam alergican na tebe licno jer ne razmisljam o likovima koji me ne zanimaju.  Cenim sto si ribolovac od rodjenja i sto na svoj nacin uzivas u tome. Da bilo ko pise ovakve nebuloze, isto bih reagovao.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
cekaj bre , zar nisu gotovo svi napisali da gaze do guse , i vise vole da se muce i nista ne ulove nego da pecaju bilo gde  :D
i ti mene ne zanimas ...mozda bi kad bi obukao mini suknju promenio misljenje?  :hammer: :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ovo nije mesto da pricas o svojim seksualnim mastanjima i sklonostima. Mora da ima neko LGBT udruzenje kod tebe pa organizuj kruzok i njima pricaj o tome.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
boki, otopio se led na moravi  :) sad me zvao komsija da idemo malo na skobalja  :tbumb: veceras ce da nastavimo o kraljici , lgbt i ostalim zajebancijama  ;)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
  Procitah daaavno da nije svaka reka salmonidna iako u njoj zivi pastrmka , ada ima ciprinidnih reka  solidno pounjenih pastrmkama !

E da li ovo i dalje stoji,oprezno pitam ? HVALA unapred !

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mafke Fly je napisao(la):
  Procitah daaavno da nije svaka reka salmonidna iako u njoj zivi pastrmka , ada ima ciprinidnih reka  solidno pounjenih pastrmkama !

E da li ovo i dalje stoji,oprezno pitam ? HVALA unapred !

Nisam cuo da ima solidne populacije pastrmki negde gde uzivaju babuske, linjaci, amuri, crvenperke, kecige. lakse se valjda prilagode te ribe na hladniju vodu nego pastrmka na topliju. Svakako ima izuzetaka ali pricati o solidnoj populaciji potocne pastrmke u ciprinidnim vodama mislim da nema previse smisla. Svake godine se u Dunavu i Savi kod Beograda uhvati neka pastrmka a o tome obicno pisu novine. Cim je vest za novine jasno ti je da je na nivou senzacije.

Vrh Dno