Majka-kraljica

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
700
E da nije Vas dvojice ja bih odavno dovršio ove muve sa kojima se majem celi dan.......

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Ja bi bojana i sasu za moderatore da postavimo

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
700
Sutra im šaljem mi jednom i drugom udice, perušine, konce i koje šta drugo pa da se malo zanimaju  :yeswink:  :D

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
  Bojane,mislim da ima hladnih cistih ciprinidnih  voda u kojima klen i pastrmka zive zajedno. Nikakva  babuskarska mesta  mi nisu pala na pamet.

Ne mogu sada  da  se setim  imena  reka za koje sam mislio da su salmonidne,ali jok bre,ciprinide reke.

Imam goste svakog caska,ali prokopcu  imena manjih reka ,tipa Rasina. Zar Rasina nije ciprinidna klasicna reka,a ima pastrmki ?? :-\

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
148
oholi je napisao(la):
Ja bi bojana i sasu za moderatore da postavimo

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Sašu obavezno, zaslužio je čovek, napisao 30tak postova o reci na kojoj nikada nije bio... Ovde u Srbiji to je ozbiljna preporuka.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mafke odakle ti da je Rasina cisto ciprinidna reka kada je u gornjem toku salmonidna. Ono nije bas bogata pastrmkom nesto narocito jer je verovatno satru. Ali u donjem toku do usca u Moravu cisto sumnjam da ima pastrmke. Sad bi ti i Mlavu proglasio ciprinidnom vodom :hammer: :hammer:

Kapiras da su to reke koje menjaju karakter u zavisnosti od toka i podrucja. Takva je vecina reka ciji je tok preko 70km

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
I bre gde ubaci klena u ovu pricu kad je klen jedna od najtipicnijih riba za prelazno podrucje salmonidno-ciprinidno. Sad tebi tipican predstavnik ciprinidne vode ispade klen, sto je potpuno netacno.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
Ma Mlava je Mlava,a  na 200 m od Rasine sam ziveo 3 god. . Tacno je  da od  tipicno salmonidnog podrucja reke nizvodno menjaju tip reke od mrenskog pa na  dalje. I Mlava ''dole'' nije sto je i gore, prelepa voda.

Evo na Resavi ubodes pastrmku,pa zatim klena,redovno. Potocna mrena je tu non-stop ali ''klasicne'' mrene nema,tek pred  ulivanje u Moravu na par km.,zato i pominjem klena. Redovno se ''cese'' uz pastrmku kao i na Moravici i ulazi bas  uzvodno gde druge ciprinidama nije prijatna temperatura.
Grza,takodje. Oduvek sam gledao  uporedo potocare i ''glavonje'',ni jedna druga vrsta  :nowink:.

Bices moj gost ( resena stvar ),pa te vodim na cudesnu Grzu i njena jezerca,pa idemo redom  ka Radivanskoj,Timoku do Zlotske ,PRELEPOO ;)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
Ma nije klen tipican predstavnik ciprinida,zato mi je i zanimljiv. Sarancina je  klaasika ciprinide !

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Milanče je napisao(la):
Sašu obavezno, zaslužio je čovek, napisao 30tak postova o reci na kojoj nikada nije bio... Ovde u Srbiji to je ozbiljna preporuka.
mozda nisam zasluzio da budem moderator ali sam sigurno zasluzan sto ova tema traje vec 15tu stranu kroz zajebanciju i u dobrom raspolozenju . cak se niko nije ni posvadjao  :D bar imate sta citate i gde da pisete . da nije mene tema bi zavrsila posle tvog posta ...kako bese? ..."nema je odavde do sibira"  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
E sad ovako pricao mi je Suca matori koliko sam skontao Brana Perucac se gradila 10 god od 1957-1967 god. Pre izgradnje se tu pecala deverika, som, skobalj, naravno bilo je i mladice i lipljena ali su mestani lipljena smatrali korov i nekvalitetnom ribom i nisu imali pojma sta je do 90 tih godina. Drazi im je bio skobalj kao i dan danas. Naravno izgradnjom brane se dosta toga promenilo. Ali i dalje ima i soma ispod brane, kao i bucova ( pre 3 godine kod Acine kafane u Rogacici uhvacen jedan od 5 kg na glavinjaru ). Sada voda takva kakva je vise pogoduje lipcu, pastrmci, mladici i skobalju.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nije tacno za sarana  :nowink: saran je komsija salmonida , ne prirodni ali odlicno uspeva u salmonidnoj vodi .
iznad vrnjacke banje na planini goc napravljeno je vestacko jezero na jednom potoku koji su pre toga nastanjivale samo retke potocne pastmke . visina je 1000m . poribljeno je sa nekom kolicinom pastrmke i zabranjeno za ribolov . neko se setio da ubace i sarana jer ce kao da jede travu i cisti jezero . sada ima toliko sarana da imaju veliki problem jer voda pocinje da dobija mutnu boju , vrlo verovatno zbog velike kolicine ove ribe .

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maricu, znaci da ima neka korist i od brana  :) samo sto stalno pustaju po mnogo vode i zezaju narod da ne moze da peca  :(
sad nesto razmisljam ...ibar je nekada imao mladice do kraljeva a lipljena je bilo u studenici . ima neka prica da ce italijani da prave 5-6 mini elektrana na ibru . mozda cu ja za koju godinu ici na lipljena u kraljevo na ibar  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Sale ko iole poznaje Drinu zna da ima mesta gde je odlicno pecanje tek kad puste branu ;) samo se ti opusti kao u kadi i hajde vodicemo te Baki, Neba i ja :) a Nebe nema da se hvali za stap. Spakovao je #6 za Drinu lutka je :)

Vrh Dno