Milane, za sve ljubitelje prirode, a narocito za nas ribolovce je tezina noza itekako bitna. A od svih ribolovaca smo ti mi musicari mozda najosetljiviji sto se tice tezine celokupne opreme. Ne zato sto smo azdisali, mada ima i takvih

, nego sto je nas nacin pecanja specifican i zato sto smo veoma aktivni prilikom pecanja.
Prelazimo velike daljine, gazimo po sredini reke i jednostavno se mora voditi racuna o svakom gramu. Cokule da su lake, pribor, ranac... pa i noz. Pogledaj ovaj moj noz:
https://www.flickr.com/photos/124160013@N03/shares/g9L5dB
Pozdrav prijatelju.Naravno da prihvatam sugestije i kritike, jer da se ne ponavljam, to je za moje dobro u smislu usavršavanja.Radio sam ranije i ribolovačke noževe.Možete mi poslati ako želite skicu noža, pa ja vama uradim po vašoj zamisli.I tako radim.

.
Pisem ti ovo da bi video kakav otprilike noz trebas ovde ponuditi. Moras razmisljati da se njime moze filetirati riba, znaci tanan, jak, jer ne znam sta sam sve sekao njime i nema ni najmanji znak upotrebe. Izuzetno je ostar bez da sam ga doostravao do sada.
Posto volis izazove, evo ti zadatak. Uradi nesto slicno i mozes ocekivati neku kupovinu ovde.
Znaci noz tezine 48gr (zajedno sa futrolom 102gr), ostrica 13cm i debljine 1.5mm kod najdebljeg dela. Drska od plute mu ne dozvoljava da tone.
Malo li je? Mnogo li je?