milan spiric

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Ova dva noza imaju interesantne drske, lepo izgledaju...takve drske i futrole na nozu slicnom onom koji si poslao nekom valjda u u Svicu, ponudi kupcima i garanciju, trebalo bi to da ide...i, pripremi bolje pricu kad pravis snimke, ovako se provlaci neka doza nesigurnosti, neodlucnosti, a to ti nikako ne treba...imas li sta od nozeva sa secivima duzine 10 -12 cm?

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Mafke je svojevremeno prodavao jako lepe nozeve, pogledaj u njegovim oglasima, tako nesto bi bilo interesantno...

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
              Milane, za sve ljubitelje prirode, a narocito za nas ribolovce je tezina noza itekako bitna. A od svih ribolovaca smo ti mi musicari mozda najosetljiviji sto se tice tezine celokupne opreme. Ne zato sto smo azdisali, mada ima i takvih  :D, nego sto je nas nacin pecanja specifican i zato sto smo veoma aktivni prilikom pecanja.

Prelazimo velike daljine, gazimo po sredini reke i jednostavno se mora voditi racuna o svakom gramu. Cokule da su lake, pribor, ranac... pa i noz. Pogledaj ovaj moj noz:

https://www.flickr.com/photos/124160013@N03/shares/g9L5dB
Pozdrav prijatelju.Naravno da prihvatam sugestije i kritike, jer da se ne ponavljam, to je za moje dobro u smislu usavršavanja.Radio sam ranije i ribolovačke noževe.Možete mi poslati ako želite skicu noža, pa ja vama uradim po  vašoj zamisli.I tako radim.:).

Pisem ti ovo da bi video kakav otprilike noz trebas ovde ponuditi. Moras razmisljati da se njime moze filetirati riba, znaci tanan, jak, jer ne znam sta sam sve sekao njime i nema ni najmanji znak upotrebe. Izuzetno je ostar bez da sam ga doostravao do sada.

Posto volis izazove, evo ti zadatak. Uradi nesto slicno i mozes ocekivati neku kupovinu ovde.

Znaci noz tezine 48gr (zajedno sa futrolom 102gr), ostrica 13cm i debljine 1.5mm kod najdebljeg dela. Drska od plute mu ne dozvoljava da tone.

Malo li je? Mnogo li je?

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Milane, iskreneo, ne zelim da zalaziim u to da li su tvoji nozevi kvalitetni, radni, da li imaju dusu i tvoje znanje i strucnost u izradi istih. Zelim da ti skrenem paznju na tvoj "marketing" i prezentaciju tvojih proizvoda. Ako su ovi klipovi na youtub-u tvoja zvanicna prezentacija,onda je to po meni jako neozbiljno. Mali savet,napravi neku scenu za prezentaciju tih nozeva,ne mora to da bude nesto profi ali dovoljna je jedna lampa,beli zid i stativ za tvoju kameru ili cime vec snimas. Danas su mi na jednom tvom odgledanom klipu vise privukle paznju kokoske koje beze iz tvog dvorista nego sam tvoj proizvod.  :hammer: Nista zlonamerno,eto,nesto sto je meni zapalo za oko.....

Drale

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2011.
Broj reagovanja
1
Djeluje kvalitetna oštrica na ovom snimku ali je i nož poprilično robustan. Ali i švedska mora od 10€ može da izdrži poprilično dosta ovakvih i sličnih testova i definitivno je best buy što se odnosa cijene i kvaliteta tiče.
Ipak moram malo da se osvrnem kao i druge kolege na dizajn koji stvarno ne impresionira. Moja preporuka je da ovde pokušaš da prodaješ samo blankove, mušičarima nije stran ručni rad i vjerujem da bi dosta kolega kreativnije završilo dršku i futrolu.
U tom slučaju ja bih bio zainteresovan za neki full tang blank oštrice od 10-12cm.
Pozdrav

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
batarihter je napisao(la):
...gledam i ne mogu da razumem..u cemu je razlika izmedju eksera 5 ice i eksera 6 ice...merio si im duzinu  :hammer:
..haha.Odi u prodavnicu i kupi eskere 5-cu i 6-cu , pa im izmeri debljinu, pa ćeš videti razliku.
Uskoro još jedan snimak još težeg testa, koji niko do sada nije uradio od majstora koje sam upoznao.Videćete, dragi moji o čemu se radi.Za koji dan!

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Sad odgledah i klip o britvama...stvarno se brijes sa tim? Ja isto koristim (cesto) britvu, neku solingenovu, ali klasicnu britvu...

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
ramplinstinski je napisao(la):
Mafke je svojevremeno prodavao jako lepe nozeve, pogledaj u njegovim oglasima, tako nesto bi bilo interesantno...

Hvala , ali oni noževi nisu mogli da seku eksere . Milane, čuvaj  zanat koji izumire ! Svi majstori se bacili na tehniku brušenja, bez znoja i prljavštine.

Sve bolji noževi ,bravo.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
gigino1 je napisao(la):
Milane, iskreneo, ne zelim da zalaziim u to da li su tvoji nozevi kvalitetni, radni, da li imaju dusu i tvoje znanje i strucnost u izradi istih. Zelim da ti skrenem paznju na tvoj "marketing" i prezentaciju tvojih proizvoda. Ako su ovi klipovi na youtub-u tvoja zvanicna prezentacija,onda je to po meni jako neozbiljno. Mali savet,napravi neku scenu za prezentaciju tih nozeva,ne mora to da bude nesto profi ali dovoljna je jedna lampa,beli zid i stativ za tvoju kameru ili cime vec snimas. Danas su mi na jednom tvom odgledanom klipu vise privukle paznju kokoske koje beze iz tvog dvorista nego sam tvoj proizvod.  :hammer: Nista zlonamerno,eto,nesto sto je meni zapalo za oko.....
Ja noževe snimam i slikam u prirodnoj veličini, a ne volim beo papir, osim kada ih prodajem strancima ili firmama.To je komercijala.
Prirodna veličina podrazumeva mesto odakle su postali , kao i materijal.Kada pored noža stavite čelik i parče drveta , pa i neki cvet što da ne, to govori mnogo više o nožu , nego što mi možemo da zamislimo.To su zakoni umetnosti, koje ja nisam izmislio.
A, to što tebi zapadaju za oko kokoške, ima i to umetnički smisao, bolje rečeno praktičan. :D...

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Ova dva noza imaju interesantne drske, lepo izgledaju...takve drske i futrole na nozu slicnom onom koji si poslao nekom valjda u u Svicu, ponudi kupcima i garanciju, trebalo bi to da ide...i, pripremi bolje pricu kad pravis snimke, ovako se provlaci neka doza nesigurnosti, neodlucnosti, a to ti nikako ne treba...imas li sta od nozeva sa secivima duzine 10 -12 cm?
Naravno da imam :).Imaš ovde sve zadjne modele koje sam uradio. Prelgledaj paljivo.A, odi i na moj YT-cannal.Daću ti broj telefona i rešavamo problem.Pa izaberi neki/ neke od njih.Ako je problem 2-3cm-Pa rešićemo to :)

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Gledaj o čemu se radi.Ja ako bi neka firma  radila sve vrste automobila, pa ona bi otišla brzo u stečaj.Svaka frima radi 1-3 modela gde figuriše njihov stil izrade.To je zakon.Tako i ja , učeći od njih -radim ovakve noževe, sa varijacijom na temu u smislu da drške i dizajna sečiva.Ništa više od toga , da nebi trpeo odredjene konsekvence.
Drugim rečima, DAJTE MI SKICE NOŽEVA KOJE ŽELITE DA VAM URADIM, PA ĆU VAM URADITI U MOM STILU.KOPIJE NEMA.To je vaš unikat, koji imate samo vi i niko drugi.Bez toga ne mogu da radim-nemoćan sam.Ovako se rukovodim onim što ljudi vole,a i meni da se dopadne i to bi bilo to.Prosto.
Radim i ribolovačke noževe.Radio sam ranije nekoliko komada, ali bez vaše skcice i narudžbine-ja sam nemoćan.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
krajisnik_bl je napisao(la):
Djeluje kvalitetna oštrica na ovom snimku ali je i nož poprilično robustan. Ali i švedska mora od 10€ može da izdrži poprilično dosta ovakvih i sličnih testova i definitivno je best buy što se odnosa cijene i kvaliteta tiče.
Ipak moram malo da se osvrnem kao i druge kolege na dizajn koji stvarno ne impresionira. Moja preporuka je da ovde pokušaš da prodaješ samo blankove, mušičarima nije stran ručni rad i vjerujem da bi dosta kolega kreativnije završilo dršku i futrolu.
U tom slučaju ja bih bio zainteresovan za neki full tang blank oštrice od 10-12cm.
Pozdrav
...kupi te noževe za 10 evra.Nije problem.Ostalo neću komentarisati.

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Sad odgledah i klip o britvama...stvarno se brijes sa tim? Ja isto koristim (cesto) britvu, neku solingenovu, ali klasicnu britvu...
Zašto misliš da te lažem? Ja ljude ne lažem, time se nikada nisam rukovidio.Ja se sečiva ne plašim, ja ih volim i onda strah nestaje.Ali mi daju snagu veliku kada mislim na njih.Bez ljubavi -nema rada.Brijem se ja britvama od 2002 godine, kada sam bacio u kantu Gillette senzor-exl .

milan impa knives

Junior member
Učlanjen(a)
13.03.2016.
Broj reagovanja
0
Mafke Fly je napisao(la):
  Hvala , ali oni noževi nisu mogli da seku eksere . Milane, čuvaj  zanat koji izumire ! Svi majstori se bacili na tehniku brušenja, bez znoja i prljavštine.

Sve bolji noževi ,bravo.
Znam ja to jako dobro.Kovani noževi su skupi jer su od 3-10 x jači od nekovanih! To je naučna činjenica dokazana.Hvala.

Vrh Dno