Danas je ovaj mališan napravio urnebes na jednoj komercionalnoj vodi...
Htedoh danas otiči na ozbiljan ribolov salmonida na našu "GACKU" na Savi D. ali vreme je bilo takvo da mi se nije dalo ići tamo a ponajviše zbog blata jer nemam niti neku opremu za kišu a niti mi se nešto nije dalo gaziti dodatno kišom raskvašeno blato. I tako, setim se, več me danima muče moji kako im dugo nisam doneo ribe a žele sveže ulovljenu. A ja im vadim mast sa slikama puštenih riba

Pa rekoh ajde da odem da se zabavim za dva sata na jednoj komercionalnoj vodi gde važi pravilo ULOVI & UKOKAJ

Uzeo sam nešto muva i moju peticu. Dođoh do vode i mislim si čime da lovim a da potraje bar malo duže. Gledam kutiju sa nimfama...mmmm, jok, to če brzo da lovi, suve...jok, ma i to če da lovi brzo, strimere...hm...ma seteim sa j miša, ajde reko nisam ga dugo bacao a i dosta je glomazan pa bi moglo da bude zanimljivo, mislim si teže če da ga progutaju ako krenu za njim.
I tako počnem sa laganim ribolovom bez i malo žurbe. Mišonja leti, pada na vodu i počinje utrka...ala sam se zabavio. Kako bi ga povlačio ribe bi ludovale za njim, ja povlačim ko blesav brzo samo da ne ulovim ribu čim pre

Sva sreča sam sam na vodi pa nema nikoga da me gleda i da se pita "šta je sa ovim ovaj se trudi da ne ulovi"

Malo sam vežbao duge zabačaje i na fino isprekidano povlačenje sa malim pauzama je palo ovoliko pastrmki, mada je bilo još mnogo takvih i malo večih kojima sam pustio da se otkače. Udica bez kontra kuke i nema mnogo muke

I tako, koliko ribe izvadiš toliko ubiješ i toliko platiš. Eto Ja se za dva sata lepo zabavio

a za male pare. Uglavnom mišonja je zakon, mada moram da ga probam na nekoj divljoj vodi gde rezultati može i da ne budu baš ovakvi ali ko zna...kako god, ribolov ovakvim površinskim imitacijama je prava uživancija...ribe toliku zakuvaju po površini kada ga uzimaju da je to več spektakl a onda kada ga pokupe počne i skakanje iz vode. Jeste komercijalna voda, jesu ribe male ali bila je zabava...da sam lovio nimfama nebi bilo tako zanimljivo koliko je bilo zanimljivo loviti ovolikom "suvom"

Možda ga sutra okupam malo i u Ljubljanici
Probajte obavezno ove mališane. Zabava je vrhunska ako su ribe zainteresirane za njega.