Moravica

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Drogi, u potpunosti se slazem sa tobom. Da bi promenili svest ljudi potrebno je promeniti prvo svoju svest a onda tako formiranu svest preneti svojoj deci. Iako jos uvek nemam decu, trudim se da klincima koje sretnem na reci prenesem nesto od svog skromnog znanja a uz put im pokazujem kako cuvati prirodu. Mozda me ljudi posmatraju kao budalu kada pustim povecu ribu ili kada plasticnu kesu stavim u dzep ( iako stojim na obali koja vise podseca na deponiju ) ali to meni nije bitno. Bitno je da deca nauce kako treba da se ponasaju a ljudi koji su odrasli se mozda i postide. Ono sto je mozda najveci problem je sto svaka inicijativa i napor za promenom ekoloske svesti krene sa ogromnim entuzijazmom ali vrlo brzo padne u zaborav. Valjda se ljudi razocaraju kad shvate da je stanje gore nego sto su mislili. Za promenu svesti ljudi potreban je kontinuitet i relativno agresivan nastup posto stanovnici ovih podnevlja samo na to reaguju.
Kazne mogu dati neki rezultat ali je problem sto nikada nece biti dovoljne.

chelle

Junior member
Učlanjen(a)
28.01.2007.
Broj reagovanja
0
Organizovani su po sistemu trojki... A trojke su Djuro šta?

Dexa89FLY

Full member
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Broj reagovanja
0
Moze li mi neko reci gde se uzima dozvola za revir i koliko kosta, .. Bio bih jako zahvalan na informacijama..

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
Vazi republicka dozvola, za dnevne ne znam kako funkcionise

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Druze, koliko ja znam, na Moravici se peca uz godisnju dozvolu.
Ako nemas dozvolu, mislim da mozes kod ribocuvara da kupis dnevnu, isto kao i na svakoj drugoj reci.
Ako gresim, neka me neko ispravi...

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
338
"Reka Moravica je u nadležnosti Zajednice Organizacija Sportskih Ribolovaca “Južna Morava II”. Dnevna dozvola se može izvaditi u ribolovackom udruženju u Soko Banji, ili u prostorijama “ USR Nišava Niš, po ceni od 1.000 dinara. Dozvolu je potrebno izvaditi pre započinjanja ribolova, dok čuvarska služba ima samo ulogu kontrole pravilnosti ribolova na licu mesta."

Evo, ovo prekopirah...

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Danas obisao malo ovu recicu i kao i pre .. niko ne cisti okolno granje, stabla ogromna se nalaze svud , savile grane nad vodom itd.. mala je to reka i prepuna ribe ali mora da se ocisti od svega da bi bio revir i to kakav.
Sobzirom da sam ja odrastao na ovakvim recicama meni ne prestavlja toliki problem bacati ..ali kad neko dodje sa strane za 1000 din uzitka nema , izgubice mmnogo vise muva po okolnim grana ...
Truda malo vise a mnogo bi dobili svi ...

ducka

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2011.
Broj reagovanja
0
E pa Veljko baš ta džungla i čuva ribu. I ne treba da bude revir "samo takav" već divlja i teška voda baš kao što je sada.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Reku cuvaju ali i unistavaju ljudi....priroda danas, pogotovo u ovoj nasoj Srbiji nema ama bas nikakavog uticaja.
Za 1000 dindzi dnevno ocu da pecam u cistoj i bistroj + ribom bogatoj vodi.

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Ono sto  ja mislim je moje misljenje. I ne slazem se da treba ovako cuvati ribu .. ono ne lici na Revir . Od koga cuvamo ribu od nas  musicara ? Pa mi za to i zivimo , uzivamo , cuvamo prirodu , pustamo tu ribu da opet ima za nas ....
Ajmo ovako , svako od nas dok kupi svu ovu opremu koja kosta koliko kosta i sipa gorivo da dodje tamo , napravi koju muvu i dodje na vodu koja ne zadovoljava ono sto treba za 1000 din..  Naravno da nije ok . Mozda za druge jeste , ali sa mojim iskustvom po rekama koje sam obisao ovo ne lici na revir...
Morace mnogo da se poradi na reci ....

Vrh Dno