mušičar vs varaličar

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
A probaj štuku da uhvatiš strimerom na mušićarski pribor...
ili bucova,šarana,smudja,bandara,soma,palamidu,brancina,iglu,steelheada,lososa ...itd..itd  :tbumb:

strashni je napisao(la):
Manje gotivim mušičare koji pecaju još nekim metodama..

Brate verovatno će neki da se ljute i da su još uvek minusi na forumu sigurno bih osvanuo sa desetak komada ali stvarno ne kapiram da neko može recimo  da varaličari neku vrstu ribe a da je već dobijao na mušičarac ,šta ima zanimljivo u tome ? po meni to je baš to što ti kažeš "ribolov" (varaličarenje,troling,plovak,balerina..itd)  i ništa dalje od toga .

,,,,,,

Eto ja sam gledao baš pre neki dan jednu scenu ,šetao sam sa klincem pored Save i došao je jedan ribolovac koji je imao tri štapa ,jedan je zabacio dubinac ,na drugi je stavio balerinu i živog kedera a sa trećim je počeo da varaličari ..

Svaki Komentar na ovu temu je suvišan

,,,,

Mušičarenje nije samo uloviti ribu tu su i discipline tipa Fly Casting i Fly Tying ,nema veće sreće nego kad uspeš da uhvatiš ribu na sopstvenu imitaciju ,bar po meni .Takodje Fly Casting je umetnost na svoj način ,prezentovati tu imitaciju tako da riba nemože da joj odoli ,da potpuno imitiraš ponašanje insekta...ipak je to umetnost..

,,,,,,

Nema ljutnje neka svako peca kako želi ali ajde da ne mešamo babe i žabe ..

,,,

neću više da pišem na ovu temu ,nema ništa "ovo vs ono " ,Mušičarenje je mušičarenje !

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Šone je napisao(la):
Mušičarenje nije samo uloviti ribu tu su i discipline tipa Fly Casting i Fly Tying...

E bas tako, a sto se tice ljutnje, ja se jos uvek vodim idejom da se na forumu suocavaju stavovi koje mozemo suociti i u  razgovoru licem u lice i trudim se da nikog ne uvredim, tako da ako se neko uvredio, sta da mu radim... nisam to hteo da postignem  ;)

" izvinte ako sam koga i uvredio, ja mislim vi se ne ljutite pa umem malko i da ocepim..." - Balasevic

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma sreća tvoja što je ovdje sve samo ne komunkacija licem u lice jer bi inače bilo svašta  :bat:  (mala šala)  bitno je uživati a mušičari/varaličari eh... pa ako je još nekome stalo do varalica kraj FF onda mu "tako i treba".

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
nemam ja zasto da se ljutim,vi tako mislite i to je to......a ja cu i dalje da varalicarim i musicarim,kao i do sad......... :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Probao sam gotovo sve vrste ribolova koje se upražnjavaju na našim vodama,ali jedino je mušičarenje obuzelo i duh i telo!Odavno ne koristim nijedan drugi pribor osim mušičarskog!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
slazem se....ali sve ima svoje.......da li sam ja sad nesto lose uradio ukoliko volim i jedno i drugo?sama magija musicarenja je jedno i taj osecaj ulovljene ribe na taj nacin ne moze se porediti sa nicim......ali opet kazem,za mene je i lepota kada mi stuka odalami varalicu i adrenalin prokulja.......a generalizovanje stvari je nesto sto bi trebalo svi da izbegavamo....cenim Soneta kao vrsnog musicara,ali poredjenje neandertalca koji peca na balerine i mene kao cistog ribolovca na vestacke mamce je bezveze.......samim tim sto nijednu ribu ne nosim,makar i bila u meri.......
ima nas raznih.....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ma normalno bre brate,ne kažem da mušičar mora bacati samo mušicu,sve je to individualno,nema tu moranja!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Upadoh sam sebi u usta i napisah treći post na temu ovo vs ono  :doh:

Joj brate Tomose daleko sam ja još od "vrsnog" veruj mi ...nemoj da se ljutiš nisam ja mislio ništa loše niti sam tebe uporedjivao sa nekim neandertalcem ,niti je za mene taj čovek što je pecao na balerinu neandertalac ,čak mi je delovao  kao jako fini čovek ...  meni ne smeta ko kako peca uopšte ,odavno me to uopšte ne tangira ali isto kažem da je pecanje - samo pecanje a Mušičarenje-Mušičarenje niti sam ja kriv što ljudi koji pecaju  na razne žive mamce ponekad upražnjavaju i varaličarenje ...takva je realnost to je moje mišljenje eto čak i moj najbolji drugar Sale peca još uvek na varalice (mada je i sa muvom krenuo sve ozbiljnije u poslednje vreme )  pa mi ne smeta da se družim sa njim ,bože sačuvaj ...
Lepo je što vraćaš ribe nazad i ja ti iskreno čestitam na tome ,mada smo mi kap u moru prema onome šta čine ribokradice ..evo sad će i veliki petak ,veliki post ..a nažalost i masakr ribe ..

p.s nećete me navući više da komentarišem  :bye:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
nema ljutnje,Sone.....ti mozda za sebe ne mislis tako,ali po textovima koje citam i video zapisima koje sam video,spadas u grupu musicara koji su ucinili nesto da musicarenje dobije neku nit koja priblizava musicarenje nama koji smo do sad samo gledali,pa se sad odlucujemo da zakoracimo u svet musicarenja.....i tu nam nema povratka....
tvoji i Zvezdanovi textovi su stivo koje se obavezno prelista pred odlazak na vodu. :tbumb:
a to za krivolov si,nazalost u pravu...jedino nam preostaje da se nadamo da ce te pare koje odu na dozvolu zavrsiti bar delom za ono za sta bi trebalo da se namene.....smanjivanju ljudske gamadi na vodama....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ja volim da mušičarim, varaličarim, pecam na plovak, planinarim, igram basket i fudbal, skijam, vozim bike...

Sve su to različite aktivnosti koje ne moraju jednu drugu da isključuju...

Igrom smučaja prošle sezone prvi put nisam ni jednom pecao na žive mamce, samo varke i muve, i to u odnosu 1:1.

Evo sada sam se malo zaželeo pecanja deverike na jezeru na plovak, miksovanja hrane, traženja prave dubine, borbi sa debelim "tepsijarama" na monofil 0.10 mm... Možda tokom leta opet odem malo na Bovan...  :) A kad ih napipam možda odem do kola i uzmem mušičarac, napravim predveu od jedno 6-7 m i stavim malu nimfu imitacju krvnog crva...  :)

Muve, varke, plovak, lov šarana - sve je to sport koji volimo - ribolov!

I sve su to lični afiniteti. Neko peca svim tehnikama, neko samo na varke, neko samo na plovak, neko samo na muve. I svi ti ribolovci treba međusobno da se poštuju i uvažavaju, bez nipodaštavanja tipa: ti pecaš na krkuše na ček i gliste ja pastrmku na suve muve, u-ta-ta.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ima istine, bar gledajući mene!  :lol:

Mada recimo Blaf i Saša Zekavičić su solidno vešti mušičari, a jednako dobro pecaju na varalice i plovak.  8)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Svaka cast, samo ja bih sa njima smeo na crtu, nadjemo nepoznatu reku svima pa ko bolje...  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Svaka cast, samo ja bih sa njima smeo na crtu, nadjemo nepoznatu reku svima pa ko bolje...  ;)

Hahah u kakvoj si silnoj zabludi, uopste nisi svestan sta si rekao :D

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Jao simpsone opet sam napisao nesto sto ti se ne svidja, izvini molim te...evo necu vise nikad... stvarno :doh:
ali sad stvarno...  :bye:

Vrh Dno