ili bucova,šarana,smudja,bandara,soma,palamidu,brancina,iglu,steelheada,lososa ...itd..itdstrashni je napisao(la):A probaj štuku da uhvatiš strimerom na mušićarski pribor...

strashni je napisao(la):Manje gotivim mušičare koji pecaju još nekim metodama..
Brate verovatno će neki da se ljute i da su još uvek minusi na forumu sigurno bih osvanuo sa desetak komada ali stvarno ne kapiram da neko može recimo da varaličari neku vrstu ribe a da je već dobijao na mušičarac ,šta ima zanimljivo u tome ? po meni to je baš to što ti kažeš "ribolov" (varaličarenje,troling,plovak,balerina..itd) i ništa dalje od toga .
,,,,,,
Eto ja sam gledao baš pre neki dan jednu scenu ,šetao sam sa klincem pored Save i došao je jedan ribolovac koji je imao tri štapa ,jedan je zabacio dubinac ,na drugi je stavio balerinu i živog kedera a sa trećim je počeo da varaličari ..
Svaki Komentar na ovu temu je suvišan
,,,,
Mušičarenje nije samo uloviti ribu tu su i discipline tipa Fly Casting i Fly Tying ,nema veće sreće nego kad uspeš da uhvatiš ribu na sopstvenu imitaciju ,bar po meni .Takodje Fly Casting je umetnost na svoj način ,prezentovati tu imitaciju tako da riba nemože da joj odoli ,da potpuno imitiraš ponašanje insekta...ipak je to umetnost..
,,,,,,
Nema ljutnje neka svako peca kako želi ali ajde da ne mešamo babe i žabe ..
,,,
neću više da pišem na ovu temu ,nema ništa "ovo vs ono " ,Mušičarenje je mušičarenje !