dva dana za redom odlazim da musicarim basa i moram da iznesem utiske...naime,prvog dana sam musicario gurglerima i malim poperima duzine 5cm,pored mene su bili plovkarosi i dva varalicara....plovkarosi su upecali par komada na glistu dok oba varalicara zajedno nisu nista.ja sam za to vreme imao dobrih 20ak komada najveci je malo preko kg...
drugog dana to jest danas sam dosao na jezero i bilo je poprilicno bukirano,plovkarosi uglavnom i jedan varalicar,ja ulazim lagano u vodu do kolena i pocinjen da vadim jednog za drugim tu oko pola kg,varalicar mi se sve vise priblizava pokusavajuci da prevari nekog ali uzalud,..posle nekih 10ak upecanih snazan udarac na narandzastog gurglera ,kontra i pocinje zamaranje,na kraju epilog bass od 1,5kg u ruci,pokazujem ga svima da vide a ljudi okolo u soku ,prvo od nacina na koji pecam a drugo kako toliku ribu lovim a zatim je pustam da pliva.....
e sad,po mojo proceni su 2 kljucna faktora u svemu ovome...
1. bas kad lovi uglavnom lovi u plicem delu jezera(kod mene)
2. velicina varalice za ovaj period je kljucna.... bacao sam i velike i male popere i gurglere ali najlovniji su oni od 5-6cm sve preko toga je druga prica i poseban rezim ribolova....
eto malko sam se rasprdio ali varalicario sam do prosle godine po tom jezeru i tek kad sam uzeo musacarski pribor u ruke poceo sam da pecam ribu.. :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink: