Musicarenje bucova

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Jel ovo slikao Darko? S obzirom da je Sale kraj tebe...  :)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ma nije ni bitno ko su i šta su bili, ja pripadam prvoj generaciji koja nije polagala zakletvu ćopavom Zagorcu i ponsan sam na to :yeswink:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Kako tvom drugaru (i nikome do sada) nije palo na pamet  :doh: da škljocne ostale prisutne ribolovce.
:D :D :D mogu da zamislim face dok se boriš sa ribom, ali ne mogu da zamislim face kad si je pustio.  :'(
To treba videti po bilo koju cenu.

svaki onaj koji ceni bucova kao sportsku ribu i uživa u nadmetanju sa njima danima a i noćima nema srca da ga spakuje u najlon kesu pa ma koliki bio ,potpisujem ....još jednom sve čestitke zvezdanu  :tbumb: !! i da sledeći bude još za upola veći !!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,uhvatila me strašna groznica za velikim bucovom koji mi se danas ukazao.Kakav protivnik.Prezreo me je danas kao pravi pobednik.Ova riba nije za zajebanciju,mora mudro da se odradi.Ili će da lupi slučajno po nekom vetru,ili mora se odradi nekakva strategija.Ne raubuje,samo se iznenada pojavi iz dubine,i kad ga vidim, već sam viđen.Ulazi u jata kedera i skobalja,u pola metra dubine,glavinja li glavinja.Ako uhvatim tu ribu to će biti slučajan pogodak,kad se ukaže i uđe u obalu, već je snimio komplet situaciju u vodi i van nje.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Uh,uhvatila me strašna groznica za velikim bucovom koji mi se danas ukazao.Kakav protivnik.Prezreo me je danas kao pravi pobednik.Ova riba nije za zajebanciju,mora mudro da se odradi.Ili će da lupi slučajno po nekom vetru,ili mora se odradi nekakva strategija.Ne raubuje,samo se iznenada pojavi iz dubine,i kad ga vidim, već sam viđen.Ulazi u jata kedera i skobalja,u pola metra dubine,glavinja li glavinja.Ako uhvatim tu ribu to će biti slučajan pogodak,kad se ukaže i uđe u obalu, već je snimio komplet situaciju u vodi i van nje.

Isto kao krupna mladica,prorodna selekcija:Nebi toliko porastao da je blesavo jurio za svim i svačim i da je svašta trpao u usta  :-X

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
  Stvarno nesto sam razmisljao na tu temu i vrlo je moguce da se masovnim izlovom vrsi selekcija! To jes eliminisu se agresivnije i manje podozrive jedinke iz populacija i to se radi vec generacijama.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
ekoljuba je napisao(la):
  Stvarno nesto sam razmisljao na tu temu i vrlo je moguce da se masovnim izlovom vrsi selekcija! To jes eliminisu se agresivnije i manje podozrive jedinke iz populacija i to se radi vec generacijama.

Nemoj mnogo da razmisljas i objavljujes teze i hipoteze jer neki mogu veoma pogresno da razumeju "IZLOVLJAVANJE"  :doh: :D :D :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ta riba je usamljenik,a krupan bucov-samac je strahovit protivnik.Nema konkurencije u ishrani,kad uđe u obalu svi mu se sklanjaju,ne žuri.Da su pored njega,ili na teritoriji koju obilazi,još jedna ili dve ribe njegovih dimenzija,podozrivost bi popustila pred nagonima!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,kakvo vreme za ribolov u Kladovu.Oblačno,dobar,stabilan pritisak,sa prozora vidim da je voda idealna,smrt za bucova.Jedini feler je što sam ja kući.Žena završava nekakvu papirologiju,a to će,poznajući našu administraciju,da potraje letnji dan do podne!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nego jel neko doživeo scenu kad Bucov kilaš izleti na obalu za kederom ,praćne se par puta na suvom i vrne se nazada ?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
Nego jel neko doživeo scenu kad Bucov kilaš izleti na obalu za kederom ,praćne se par puta na suvom i vrne se nazada ?

Vise puta na Tamisu kod Tomasevca  ispod same brane, ajd sto leti bucov a i po koji smudj nego kederi sto tek lete  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
E drugari,tu sam scenu gledao nekada svaki dan,zadnje dve godine jako retko!Kod nas je bila moćna scena kad uđe jato kedera u obalu,krene da ih lupa bucov a mačke čekaju na samoj ivici keja i hvataju ribe koje skaču na obalu.Ja često vodim svoje strimere pravo ka obali,bacim pravo na vodu i tako ih i vučem.Hoće da lupi dobar pod samim nogama,vidi da mu beži u obalu i ne časi ni časa.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
e kod mene čeka roda i bela čaplja ,ali skupljaju ošamućene kedere po površini  ,čim vidim čapljicu preko puta odmah znam da delija raubuje  ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
dajte neko iskustvo za bucova na popere, imam par pristojno vezanih jos od marta kad smo cackali basove na sumarickom jezeru ali nikako da ih probam na bucovu  :-\

Vrh Dno