Musicarenje bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Prošle godine u proleće sam imao dva nerealizovana udarca krupnih komada na popere,voda je bila jaka i mutna,čim se izbistrilo bežali su od njih glavom bez obzira.E sad,pre nekih nedelju dana bio sam u samo svitanje na jednom brzaku iznad grada i samo sam na popera dobijao bucova.Bilo je mračno i nije video strimer,kad sam stavio poperče krenuli su sa lupanjem.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kombinacije,hoće da lupi i kad stoji i kad vučeš,mada mi je najveći na popera oko kilo,za ove krupnije bucove poper mi je nekako neupotrebljiv,posebno ako se vuče u bržoj vodi,hoće da ga lupi kao nenormalan ali ga ne zakači udica.Sa sitnijim komadima je dobra zabava.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Zvezdane ...Zvezdaneeee...brateee ...evo i ja malo da se eksponiram    :whistle:

nisam dugo mušičario bucka ...danas sam i druga poveo da me fotka ...kakav dan... 8)

sone1.jpg

sone3.jpg

sone4.jpg

sone5.jpg

sone6.jpg

sone8.jpg

sone12.jpg

sone9.jpg

sone10.jpg

sone11.jpg

sone13.jpg

sone14.jpg

photo by Sale Guitar

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Ja se debil uspavao drugi dan za redom. Pa na vodi tek u osam, Dunav bistar a sunce upeklo a od pecanja bucova nista!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bravo Šone,lepe sličke,i kod mene je danima sunčano i nepovoljno za bucova,produžuje se predvez a 0.14mm mi je tipet!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
E jutros se nisam uspavao i na vodi sam u 6.30 mada bi bilo bolje da sam dosao u 6. Nije bio aktivan jedini koji je pojurio uppecan je na prvi zabacaj, na malog strimera na udici 10. Omanji bucko 600-700 g! Posle pola sata pecanje je vec gotovo,  jer je sunce vec izaslo i kraj.

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Danas sam ga dobio!Našao sam ga iza pojasa trave!Najbolje uzima kod mene kad uopšte ne raubuje,ovog sam izvukao na mestu gde nikad ranije nisam bacao,zaista sam imao neki lud osećaj da je ta riba tu.Riba je vraćena.

...BRAVO... svaka ti ponudila ...  :tbumb:

i mislim da je krajnje vreme da prestanete da izbacujete slike jadnih Bucovcica (boranije)...za ovog svaka cast,ovakvi su retki i na varalicu,mogu da zamislim kako je vezao musicarca u cvor...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Šone,gledam sad ove fotke,čini mi se da je na prvoj slici izmaglica nad vodom,pretpostavljam da si izašao u svitanje.Dobro vreme!Ja sam nekada obožavao mušičarenja u cik zore.Međutim ove godine kako se spremala revitalizacija elektrane,malo su promenili sistem rada pa je u ranim jutarnjim satima voda uvek bila na minimumu,puno trave,riba se povuče...Mnogo bolje prolazim u popodnevnim satima,oko 6 preciznije.Spusti se sunce pa se spuštam i ja skroz do ivice keja i tu nema šanse da me provali.Inače,ove sezone sam jako loše prolazio i po sunčanom vremenu,za razliku od ranijih godina kada sam dosta uspeha imao i u sred bela dana.Danas sam video na jedno pedesetak metara od obale jedan strahovit nalet bucovskih rauba,to su ribe oko deset kilograma bez preterivanja.Treskali su po jednom jatu ko zna čega desetak minuta,i prestali.Prvo poislih da somina puca,ali videh posle crvene repine kako vrte vodu :yeswink:Daleko i  nedostižno,mada ga i ovi iz čamaca pokušavaju bezuspešno.Danas ih je jurila murija jer ne smeju da pecaju iz čamca :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na pohvalama  :bye:

Zvezdane u pravu si druže ,prve slike su rano/rano jutro ,samo svitanje ,isparavanje vode,izlazak sunca ....a ove  slike posle su u sred dana oko 13h -14h .Kod mene je trenutno sada varijanta da ujutro uhvatiš tih 20ak minuta kad kreće i onda pauza do 12 h ,može slobodno i da se odspava ,e od 12 do 15 h je pravi rodeo ..medjutim ovi moji revirski bucovi su danas pobedili nekoliko varaličara a i mene .Opet danas Izjutra sam odmah imao jednog kilaša ,iznenadio sam ga u sam cik ,mislim da nije ni bio svestan šta ga je snašlo dok nije bio na obali .
Odmorio sam ,sačekao da krene podnevni cug i krenuo je ali sem par praćenja i udaranja nosom u moje strimere ..ništa  :doh: ,nisu jurili pojedinačne kedere već su lumpovali po jatima ,onako direktno u oblak kedera ,znaš kako ga je tada teško prevariti  :yeswink: izigrali su me danas...medjutim sobzirom da sam imao jaku konkurenciju u vidu 6 varaličara ,muva vs varalica = 1:1 i da su mi bacali neke ogromne voblere ispod nogu mogu ipak reći i da sam zadovoljan .

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Gde su nepregledna jata kedera tu mušičarenja bucova nema,on ih snima odozdo i tresne kad mu dune!Jedino da mu se baci strimer u trenutku kad već krene u napad,ali to je viša matematika i treba dosta sreće da se pogodi staza kojom bucov kreće!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovih dana je bucov u punoj snazi,kedera je izobilju,riba se ubrzano goji pred zimski san,pa su atraktivne borbe učestalije nego u ostalom delu sezone.Juče sam hvatao neke sitnije komade,do kilo,borbenost im je bila na zavidnom nivou,čak je bilo i iskakanja i trešenja glavom!

Vrh Dno