Musicarenje klena u periodu novembar - mart

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Fantastičan ulov za ovo doba godine  :tbumb: Ja za ovoliko klenova moram da pregazim bar 2 km reke.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
strelko, predjem i ja dosta terena ali uglavnom su uvek na istim lokacijama u ovo vreme . morava je zakon za zimsko musicarenje  :tbumb:

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
sasa:

strelko, predjem i ja dosta terena ali uglavnom su uvek na istim lokacijama u ovo vreme . morava je zakon za zimsko musicarenje

moracu da se potrudim i ja ovih  dana jer imam dosta vremena,
danas uhvatih brdo, u zalivima i na mokre, tu gde sam malo pokusavao na  lagane policelonke-nista, ili su bili dalje gde ne mogu da dobacim sa obale!
naravno, cilj mi je da ponovim makar proslogodisnji ulov  suvim!!!!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rade, postoje li uslovi da se zagazi u vodu da bi se dobacilo krupnijim ribama na tom terenu ?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Obrisao sam ova nekoliko postova, zato što prevezilaze sve granice.

Dakle, dali rade bolje na mokre ili na suve muve. Ja ih nisam nešto puno lovio u ovo doba a kada sam ih jurio bile su to neke malene sivkaste muvice na 16-18.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
podrzavam brisanje . molim te obrisi i sa prethodne strane sve sto nema veze sa temom . da se redovno brise sve sto nema veze sa temom mnogi bi imali nula postova .
danas sam pecao na policelonku na 12ici ovu sa fotografije . ribe su reagovale na pad muve na vodu i jasno moze da se vidi kako klen kao torpedo krene sa preko metar daljine i agresivno pokupi muvu . kao da je septembar a ne novembar

m9ajrt.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zanimljive ove muve a nisu ni sitne  :nowink:  jbg mnogo zavisi od reke, veća voda se sporije hladi i riba je još uvek aktivna.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
iskreno , nisam imao manju pa sam pecao na 12 . prava mera bi bila 14
velika reka daje vece mogucnosti ribolovcu . to je sigurno

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
sasa,tu gde mislim da ih ima-sumnjam, voda je mozda odmah preko metra/za moje gumene cizme i 63 godine skoro neizvodivo, mada imam neki kombinezon jos nekoriscen-pravo receno: ne bih sad da gazim/.
ima drugi teren, 7 km uzvodno, gde sam onomad predlozio radu mistopoljcu, ali ni on kao dobar bacac(!) nije uspeo-tu je tacno polovina morave . tu riba obicno radi u kasnim satima  a biciklom mi treba sat da dodjem kroz polje kuci pa mi je i to  lose resenje, na tom mestu sa stubalskog  mosta se vide kupljenja i kolutovi, radu sam predlagao  neku moju 10-ku sa nozicama od konca-po uzorku mafketovom , ovakvih kao tvoje dvanaestice  imam po koju.
pa...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
baki,vidi ovu zonu obelezenu na slici . tu uzima riba .dalje je mnogo brzo a blize je sporo . gledaj nesto da naucis i ne lupaj po forumu

14lri1x.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rade ako dozvoli voda i slobodno vreme najavicu ti se pa da obidjemo tvoje terene  :tbumb:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Imam ja od koga da naučim, ne sekiraj se. Mene ne zanima to što pokušavaš da me naučiš.  Pecanje po barama sam prevazišao još u pubertetu.

Vrh Dno