Musicarenje klena u periodu novembar - mart

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pa realno ako covek nije klenolovac, a nije, malo mu je teze naci klena... a to je glavni posao... baki samo brze prelazi terene dok ne naidjes na jato koje jede. Umeren tok, zaklon u blizini takva mesta trazi

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kreći se obalom i gledaj na vodi klobuke,gdj vidiš da se riba hrani priđi sa najpovoljnije razdaljine i zabaci.
Ili se raspitaj od nekih kolega da li su zapazili kakva dešavanja na vodi.
Ako bog da ja sam sutra na vodi sa muvama na 14-16#.Još jedan dobar dan je pred nama i ko zna šta će da usledi od vremena.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
Sta je profa uradio?

Baš ništa... Jednostavno nismo našli klena :mad:
Doduše voda je baš (baš) hladna, duvala je košava a ni sunce nije izašlo već je bilo oblačno... I površina mrtva mrtvosana gde god smo bili... Ni kedera, beovica, zeka,...ničega. Meni se čini da se već povukao u zimovnike... bar odande.

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
25
Sudeći po onim slikama, na onako otvorenij vodi, u ovo doba godine, se teško nalaze klenovi i po idaelanim vremenskim uslovima. Možda na metar od obale ako nije duboko i brzo i ako ima priobalnih prepreka i vodenog bilja na dnu. Kod nas na Z. Moravi sada su produktivna mesta sa umerenim tokom, oko pola metra (do kolena, što bi se reklo) dubine sa podvodnim preprekama i podvodnom travom. Idealne su otoke, tu su ovi klenčići u neograničenom broju

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Mušičarenje klena u ovo doba godine iz naslova teme, je izuzetni zajebana rabota. Čitam iskustva sa Morava i razmišljam o mom Timoku. Ovde kada zahladi malo i padne prva slana, samo skobaljaši na proverenim pozicijama mogu da love. Mušičarenje i ostalo zafrkavanje veštačkim mamcima su jednostavno, totalno, neproduktivne metode ribolova. Ne mislim na gubljenje vremena jer svaki dan, kakav god bio, u ribolovu nije gubljenje vremena već odlična psiho-fizička aktivnost koja nam daje snagu da izdržimo do lepog vremena naredne godine.

Dolazi zimaaaa duuuuga i hladnaaaa, zatvori vrataaa, upali vatruuu pada prvi sneeeg....
https://www.youtube.com/watch?v=v_62eCtz-Yg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Danas opet ksoknem do Drinjače i meni poznate lokacije.No uslovi su se već pogoršali,manjak sunčevih zraka je smanjilo i riblju aktivnost.Sad su uzimali baš sitni i jako su skoncentrisani na mikro lokacijama.Čitav vir sam pretresao,gore pa dole.I nema šta ne ponudih ali samo na jednoj poziciji gdje je u vodi bila kamara krša od granja su uzimali.Dosta kilavo  :'(
Ispod vira u brzaku sam snimio ribicu oko 10cm sumnjam da je pastrmka!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Fotke nisu neke kao ni ribe,čisto da podkrepim priču.
jI8WJ2.jpg

ikwdZr.jpg

rpLCDs.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
danas sam bio u ribolovu ali se nisam mnogo nadao dobrom ulovu. vreme je bilo vetrovito i potpuno oblacno ... totalno nepovoljno za novembarsko musicarenje . lepota ovog naseg hobija je u tome sto uvek mozes ocekivati neocekivano . bukvalno sam razvalio klenove na moravi. pronasao sam mikrolokaciju sa zavetrinom i dosta aktivnih riba sasvim solidnih dimenzija za zimske uslove. neka slobodna procena je da sam upecao preko 50 riba za manje od tri sata . deset sam zadrzao ostali su vraceni .
nisam mnogo slikao jer nije bilo vremena za slikanje

v8j5u8.jpg

2k1hl.jpg

Vrh Dno