Musicarenje klena u periodu novembar - mart

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Bojane nisam ljubomoran covek a i ne smatram ovo za mucenje naprotiv uzivam u svakom trenutku sa stapom i kanapom samo hocu da kazem da ma koliko mi pustali ribu uvek dodje neko ko za to ne mari ni truncicu, dodje i napuni kofu na primitivan nacin bez imalo truda, pa zasto ja ne bi poneo dve ribe u meri za jednu veceru uz vino ne vidim problem u tome.

Послато са ZTE Blade Q Maxi

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Mafke Fly je napisao(la):
  Bravo  Kobra, na sta si ga uhvatio,tj. koju imitaciju. Mooooram da iskoristim ovo nezdravo toplo vreme i sutra skoknem pre posla na reku.

:drool:
Bata Mafke probaj Red tag voli ga krupan klen :)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Danas me bubamare cvakale  po glavi ,oko 11h za vreme pauze pa  cu ipak  bubicom da probam.

Jaako mrzim  kada sam ogranicen vremenom pa ni cestito ne mogu da  ekserimentisem,to me nervira i u FF-u pred mrak gde jedno mrsenje

upropasti izlazak. 

Sale lepi su ovi ''snezni'' kenovi, jako su plasljivi pa nije zgoreg nabaviti s'vojnog otpada ( kao u KV-u )  belo maskirno odelo. Jedne zime

su mi belim bedemom od dubokog snega bezali klenovi kao popareni koji sam zatekao u suncanju  jer sam isao  obucen u tamno :doh:

I po rekama neregulisanog toka sam vidjao kada poveze sunce jace par dana lepe klenove na samoj povrsini  vira (januara ), i agresivno

su mi napadali imitaciju popca. Nemam vise volje da se lomatam  zimi po vukoebinama zbog klenova.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
89kobra je napisao(la):
Bojane nisam ljubomoran covek a i ne smatram ovo za mucenje naprotiv uzivam u svakom trenutku sa stapom i kanapom samo hocu da kazem da ma koliko mi pustali ribu uvek dodje neko ko za to ne mari ni truncicu, dodje i napuni kofu na primitivan nacin bez imalo truda, pa zasto ja ne bi poneo dve ribe u meri za jednu veceru uz vino ne vidim problem u tome.

Kobra brate napisao si kako se mucis da pravis muve pa ti iz najbolje namere rekoh da bilo kakav ribolov ne treba da bude mucenje vec zabava.

Za druge te boli uvo sta rade, gledaj svoja posla i radi kako ti mislis da treba. I naravno da nemam nista protiv da poneses neku ribu i uz vince je slatko pojedes.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sasats je napisao(la):
danas sam bio u ribolovu ali se nisam mnogo nadao dobrom ulovu. vreme je bilo vetrovito i potpuno oblacno ... totalno nepovoljno za novembarsko musicarenje . lepota ovog naseg hobija je u tome sto uvek mozes ocekivati neocekivano . bukvalno sam razvalio klenove na moravi. pronasao sam mikrolokaciju sa zavetrinom i dosta aktivnih riba sasvim solidnih dimenzija za zimske uslove. neka slobodna procena je da sam upecao preko 50 riba za manje od tri sata . deset sam zadrzao ostali su vraceni .
nisam mnogo slikao jer nije bilo vremena za slikanje

v8j5u8.jpg

2k1hl.jpg
sad nadjoh ovaj post na strani 20 tacno pre godinu dana . isto vreme , ista situacija , ista slika mrtvih riba , ista sumnja sta je sa ostatkom ulova  :doh:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
MAFKE je napisao(la):
    Recica Belica u sred Jagodine !

Meni je draga ova fotka od pre tri g.! Slican datum danasnjem,a i kisica poce malopre da prskara. Dubina vode je bila 20-ak cm. Cilager nije umeo da me slika ,ali mu hvala.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Evo i ja da dodam klena. Sad je sve super. Samo tako i teba da bude. Niko ne talasa, j..eš kritike samo udrite. A i ti na creva baš su pederi za inat njima i ja ću sledeći put ove klenove mačkama da pobacam... Što bi ih uopšte pustio, uloviće ih već neko drugi pa bolje ni on ni ja da ih ne uhvatimo...

Prilozi

• KlenMoravica.jpg
    KlenMoravica.jpg
    196,3 KB · Pregleda: 143

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
sad nadjoh ovaj post na strani 20 tacno pre godinu dana . isto vreme , ista situacija , ista slika mrtvih riba , ista sumnja sta je sa ostatkom ulova  :doh:

Neverovatno,  čovek sam traži da ga neko guzi.  :doh:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Verovatnoća da si uhvatio tačno 10 klenova i samo njih zadržao jednaka je nuli...
Lele, matematičar dozvolio da mu subjektivno mišljenje utiče na  tačnost proračuna! Propas...  :doh:

:bleh:

Objektivni matematičar bi rekao:

Verovatnoća da je upecao tačno 10 klenova je relativno mala; ako mu je prosečan ulov 5-30 riba, šansa je svega par procenata.
Verovatnoća da je upecao više od 10 riba, a zadržao dozvoljenih 10 je, s druge strane, neuporedivo veća. I ima veze sa moralom a ne matematikom.

;)

Inače se potpuno slažem da je slika neprimerena, ali je mnogo neprimerenije sportskog ribolovca koji poštuje zakon nazivati mesarom. Ja puštam klenove, pastrmke, bucove, basove i mnoge druge ribe, ali ponesem većinu smuđeva težih od 1200-1300 g. Da li me to čini mesarom?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Čini te Goci, nego kako da te čini mesarom. Ti si kao i velika većina, ribolovac-mesožder a ne ribolovac-vegetarijanac. I ja sam ribolovac-mesožder i nosim dozvoljenu količinu riba tamo gde je dozvoljeno nošenje, ako je dostignem  :D

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sreća pa nisam sportski ribolovac-biljožder, ispao bih - piljar!  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
naleteh na jos jednu dragu fotografiju  :) odlicno se secam ovog ribolova  :yeswink: pazljivim posmatranjem vode locirao sam jato klenova kako na pola morave klopaju muve na povrsini , oprezno sam im prisao i dogodilo se sta se dogodilo  :eek: jedna zanimljivost vezana za ulov ...tog dana sam ulovio tacno 9 riba ukupne mase preko 6 kg . zadnjeg sam ulovio ovog najveceg debelo preko kilo i sa njim sam ispunio zakonski maksimum od 5 kg.
kolika je verovatnoca da se bas tako dogodilo i da iza ledja dok ovo slikam nemam dzakce od paprike sa jos 10 kg klenova?

2mgwho7.jpg

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Za mene je ovogodisnji klenolov zavrsen, stap ce najverovatnije na zamenu sprovodnika jer se vrsni malo pojeo, tokom zime radice se na kupovini novog cekrka i strune a prvi ribolov u narednoj godini bice na pastrmku najverovatnije na Moravici... Vama koji nastavljate sa klenolovom u narednim danima zelim puno srece! Bistro :)

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
zulu je poznata moravska musica, danas u pauzi bagerista i kamiondzija za rucak-dorucak izvadila klena od preko 40 cm, imao sam samo to slobodno vreme jer su na uznici pored kamionskog puta na svaka dva minuta krstarili kamioni koji vade sljunak iz morave i na 300m odatle slazu na brdo  visine  otprilike 8m. nije lose bilo ni pre dolaska na ovo mesto, ali je nadolazenje vode , iako su prognozeri najavili suprotno, sve peseklo.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Danas jako sitan klen radio mada i on kilavo.Komadi cc 15cm.Vodostaj previše nizak za ovo doba godine.Voda bistra i poprilično miran.Svaki korak u vodi pravi talas koji se širi čitavim virom.
Klena ima ali da uzme neće,u ovakvim uslovima je poprilično plašljiv.
Plus su se i škobalji cijelo vrijeme vrtili pa su i oni uticali na nervozne klenove.
Dan savršen za boravak u prirodi!

Vrh Dno