Musicarenje u Srbiji -2016-

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
neca11  fly fishing je vecinom pogodan za tekuce rijeke i na njima je i nasto,, Nije bitno koja je vrsta ribe  ili prozirnost vode  bitno je da  rijeka ima protok  ,,Moze se mahati i na  stajacim ali  procentualno opada lakoca  musicarenja na takvim stajacim vodama,  otezava se kasting,  teze je gaziti po vodi  problematicnije je samim tim opada volja na takvim  terenima,,,Svaka cast izuzetcima koji vecinom love na takvim stajacim terenima,,,

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
A ove kolege koje su stale na tvoju stranu treba da bude sramota jer ocigledno ne znaju u cemu se slazu sa tobom i u cemu te podrzavaju osim sto su protiv mene.

Pogledajte ovu temu i bice vam jasno da je Musicarenje u dubokoj krizi i sto se tice morala pojedinih clanova.
Sad razumem pojedine sto im je dobro...

Tupsone nije niko stao na moju ili tvoju stranu! Samo ti lupetas nebuloze bez i jedne jedine cinjenice. Poredis nebulozno babe i zabe, revire sa brojem musicara, kao da reviri zavise od nas i kao da mi mozemo da uticemo na nesto. Otvaranje revira zavisi iskljucivo od onog ko gazduje i njegovog interesa. Reviri koji su do skoro otvarani bili su potpuno ilegalni a ti se vezujes za njih. 100x sam ti ponovio da broj musicara raste konstantno, svake godine nas je sve vise. Pre desetak godina desila se eksplozija broja musicara kada je za kratko vreme mnogo ljudi pocelo time da se bavi, samo totalni degenerik je mogao da ocekuje kako ce se taj trend nastaviti tim tempom. Sada su stvari potpuno normalne sto se tice novih musicara, svakim danom nam se uvecava broj. Znaci ako je pre 4 godine 15 , pre 3 god 20, pre 2 god 30, prosle godine 40 ribolovaca pocelo da se bavi musicarenjem, to se kod mene i kod svih normalnih zove RAST, samo se kod tebe zove KRIZA. Ovde ljudi zapenise da ti objasne ovako proste stvari, ali ne vredi.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
neca011 je napisao(la):
Slažem se sa saletom, da je više emisija bilo bi i više novih musicara. Bilo bi još više da neko uradi emisiju mušičarenje na savi, dunavu, tamišu, tisi....kako bi se srušio stereotip da se jedino mušičari na planinskom potoku.

Sto bi ti rusio stereotip , jer tebi nesto smeta musicarenje po planinskim potocima, meni ne smeta musicarenje ma koja reka je u pitanju , jbg mozda ti nisu pristupacni potoci i sad je to stereotip , smesno sta sve moze covek ovde da procita  ::)

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
nikola renegade je napisao(la):
Sto bi ti rusio stereotip , jer tebi nesto smeta musicarenje po planinskim potocima, meni ne smeta musicarenje ma koja reka je u pitanju , jbg mozda ti nisu pristupacni potoci i sad je to stereotip , smesno sta sve moze covek ovde da procita  ::)

Doživljavao sam na Dunavu najčešće da mi priđu kolege ribolovci da mi kažu kako "tu nema pastrmke" i da mlatim praznu slamu. Naravno, pričam o dobronamernim ljudima, ne o šupcima koji pljuju sve što ne razumeju i što im je strano. Kada u par rečenica ljudima objasniš da skoro svaka vrsta može da se mušičari, budu iznenađeni, čak i zainteresovani da probaju. Zato se slžem sa Necom da tu postoje stereotipi i predrasude na kojima ima šta da se radi

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Milan VB je napisao(la):
Ne Simsone u redu je...
Ja sam mislio da si ti ozbilgan sagovornik.
Ispostavilo se da ti uopste nemas misljenje i ovde pises samo da bi nesto pisao...
Toliko koja si ti velicina i kakav si covek.
A ove kolege koje su stale na tvoju stranu treba da bude sramota jer ocigledno ne znaju u cemu se slazu sa tobom i u cemu te podrzavaju osim sto su protiv mene.

Pogledajte ovu temu i bice vam jasno da je Musicarenje u dubokoj krizi i sto se tice morala pojedinih clanova.
Sad razumem pojedine sto im je dobro...

Nekome je dobro nekom nije, sve zavisi , meni je recimo dobro , zato sto pecam na reke koje nisu napadnute ali nisu ni preterano bogate , zadovoljan sam i ribom od 300gr na stapu, lepo pecam i na J.Moravi u letnjem periodu , revir je u redu , ali ja nikad nisam bio ni na jednom ,voleo bih , ali trenutno uzivan na malim potocima sa malim ribama , za VR je prisutan porast musicara bez obzira da li se reviri formiraju obogacuju ili ne  :yeswink:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
vrana je napisao(la):
Doživljavao sam na Dunavu najčešće da mi priđu kolege ribolovci da mi kažu kako "tu nema pastrmke" i da mlatim praznu slamu. Naravno, pričam o dobronamernim ljudima, ne o šupcima koji pljuju sve što ne razumeju i što im je strano. Kada u par rečenica ljudima objasniš da skoro svaka vrsta može da se mušičari, budu iznenađeni, čak i zainteresovani da probaju. Zato se slžem sa Necom da tu postoje stereotipi i predrasude na kojima ima šta da se radi

Glupo je opste spomenuti da postoji stereotipni nacin u musicarenju , normalno da sa moze primeniti svuda i na bilo kojoj ribi  ;)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Zaista kod mene u mom kraju cim se pomene musicarenje ,negoduju ljudi i kazu ''nemamo mi vode ovde za taj vid ribolova''. Ti ljudi odmere petljase i pribor za dubinski ribolov i vikendom idu na Dunav da plovkare organizovanim prevozom tipa komdi ili ako nisu pri novcu okolne bare,Morava i tu ostaju s'kolena  na koleno sa crvicima,glistama i hlebom u sto vecoj kolicini za prihranu.

Kada bi se ljudima predocilo kroz emisiju neku da musicar uspesno lovi bucova na Z. Moravi,Dunavu ,lepe klenove po rekama manjim  kojima je prepletena centralna Srbija,sigurno bi se vise ljudi okurazilo i prislo musicarenju.

Ovako,u startu ovi ribolovci kod mene koji ostarese uz Moravu ne razumeju da se vestacka musica koristi za visesatni ribolov,i da se ne menja posle svake ribe  :eek: :doh: :'(. Sta dalje reci ? Takav je pristup kod mene ovde. Ti isti ljudi koliko pucaju para na hrane razne za ribolov i putovanja  i visednevna plovkarenja,istim novcem  i jefinije cak bi ih iznelo musicarenje  sa povremenim posetama revirima.
Ne vredi,zatucano to sve i zadrt pristup,kraj.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Što bi neko pecao bodorku na stajaćici mušičarcem, kad se jako lepo peca na plovak?

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Naravno, ja samo kažem da ima ljudi kojima to nije najjasnije i treba im pojasniti. Da li će to proizvesti novog mušičara/mušičarku ili ne ostaje na njima. Dobar primer individualne popularizacije FF-a je napravio Smoker koji se prošle godine pojavio sa mahačem na organizovanom štukolovu negde u Vojvodini, ne sećam se tačno gde... i nakon početnog negodovanja i čak podsmevanja ne malom broju prisutnih otvorio vrata FF-a

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Baki-Pa je napisao(la):
Što bi neko pecao bodorku na stajaćici mušičarcem, kad se jako lepo peca na plovak?
A što da ne, Baki!? Mislim, nema tu "tačnog" odgovora... može i na plovak, može i na muvu, kako ko voli

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Mafke Fly je napisao(la):
  Zaista kod mene u mom kraju cim se pomene musicarenje ,negoduju ljudi i kazu ''nemamo mi vode ovde za taj vid ribolova''. Ti ljudi odmere petljase i pribor za dubinski ribolov i vikendom idu na Dunav da plovkare organizovanim prevozom tipa komdi ili ako nisu pri novcu okolne bare,Morava i tu ostaju s'kolena  na koleno sa crvicima,glistama i hlebom u sto vecoj kolicini za prihranu.

Kada bi se ljudima predocilo kroz emisiju neku da musicar uspesno lovi bucova na Z. Moravi,Dunavu ,lepe klenove po rekama manjim  kojima je prepletena centralna Srbija,sigurno bi se vise ljudi okurazilo i prislo musicarenju.

Ovako,u startu ovi ribolovci kod mene koji ostarese uz Moravu ne razumeju da se vestacka musica koristi za visesatni ribolov,i da se ne menja posle svake ribe  :eek: :doh: :'(. Sta dalje reci ? Takav je pristup kod mene ovde. Ti isti ljudi koliko pucaju para na hrane razne za ribolov i putovanja  i visednevna plovkarenja,istim novcem  i jefinije cak bi ih iznelo musicarenje  sa povremenim posetama revirima.
Ne vredi,zatucano to sve i zadrt pristup,kraj.

Mafke ima ljudi koji vole plovak i nikad ne bi musicarili , moramo i to razumeti  :blush:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
E to ne mogu da razumem. Pored toliko lepih tehnika pecanja, dostupnih informacija itd, neko ceo život peca jedno te isto. To je kao jagnjetina ispod sača, extra je, mogu da je jedem 2-3 ... 5 dana, ali šestog dana će mi doqrčiti.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Simsone nemam ja sta da pricam sa tobom...
Ti si covek koji je zeljan paznje i koji na sve nacine pokusava da bude u centru paznje...nemam volje da ti pravim drustvo vise.
Ocigledno bolujes da te svi znaju...Hvalis se da si zasluzan sto sam ja primecen...
Kao da mene boli kurac da budem primecen na forumu gde ordinira 50 ljudi... Ako je to tebi neko dostignuce u zivotu izvoli ja ti necu stojim na putu...
Nemas kapacitet da diskutujes samnom i ispadas budala, a toliko se trudis da ispadnes neka faca ispred sacice ljudi...

Da ti crtam sta mislim vise necu.
Lepo sam obrazlozio zbog cega mislim da je cela prica oko musicarenja u krizi. Ako ne razumes ili se ne slazes tvoj problem.
Ni jednim argumentom me nisi razuverio osim sto si me vredjao i omalovazavao.
Tako da nema potrebe da se trudis.
Ispao si budalcina koja mene u ovoj diskusiji proziva, izmedju ostalog, da sam usamljen i da su svi na tvojoj strani... a ne zna sta je to oko cega te svi podrzavaju i nemas jasan stav po ovom pitanju.

Samo bi voleo da mi kaze ovo...
Zasto je lose za drzavu ako BDP opada i zasto  se svi trude da to sprece i promene trend, zasto je to toliko vazno???  Kad je gledano iz tvog ugla to i dalje rast i nesto pozitivno.
Plitkoumnice glupi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Milane... vrati se u kovin...... ceka te marija terezija da nastavite gde ste stali.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Vrh Dno