Musicarenje u Srbiji -2016-

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ti se racunas, jer naprosto mudrost izbija iz tebe. Izvinjavam se Veselnik.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Maric nema covek kome da prica...kakav narod takva drzava, reke sve...cast izuzecima
Najveci je problem sto su ljudi zadovoljni i sto im je ovo okej... Fazon tu sam gde sam i cuti dok ima i ovo, nista nisam ulozio i dok ovo ima super mi je...
Nema veze sto su reke, prave reke za musicarenje prazne, sto se ovakvi skupovi odrzavaju na reci kakva je Moravica, sto su mrestilista utihnula, sto nema novih ideja, sto su nekadasnji reviri opustoseni, sto su se musicari polarizovali i to se smatra velikim uspehom...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koji je bre tebi Milane vise? Niko ne kaze da je stanje super, nikome to nije ni na kraj pameti. Ali razmisli sta mi mozemo da uradimo? Da kukamo na forumima to je jedino sto moze da se uradi. I koga zabole sto se kuka po forumu, hoce li to nesto promeniti? Niko ovde nije zadovoljan ali mi ne mozemo da uticemo na te okolnosti ni na jedan jedini legalan nacin.

Hajde kazi konkretno sta bi ti radio ili sta ti radis da stanje bude bolje? Vecito bre nesto kritikujes i filozofiras bez jednog jedinog konkretnog predloga u vezi popravke stanja. Hajde budi ti mangup pa predlozi kako bi ti sredio ovo sadasnje stanje?

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Milane,cisto kao za neku utehu tebi ( mada je ruzno i sebicno ), puno planinskih recica  -reka ima riba za uzivanje u FF-u.

Te reke ljubomorno se cuvaju,po zabacenim su krajevima ( npr. za jednu kod mene ni Jagodinci ne znaju,tek retko ko ).

Ima i reka od kojih su odavno digli ruke,ali su se povratile ili bar deo njih moze da pruzi fantasticno pecanje (licno iskustvo ).

Nece niko od kolega vise da pise o svojim destinacijama i bogatim mestima  za FF. Znaci nije toliko crno u rekama,crna je kolegijalnost :(

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Niko od tebe ne trazi da ucinis nesto, ti si poslednji covek kod kog bi dosao kad bi hteo nesto da menjam.
Ovo je tema u kojoj treba da se prodiskutuje o sadasnjem stanju u Srbiji a ne da se kuka ili menja stanje, i mozda bi culi nesto konkretno da se ne ubacujes non stop i ulazis u direktnu raspravu sa pojednicima...
Sad da ti odgovorim iako ovo nije tema "kako popraviti stanje"
Ja se ne bavim tim stvarima, ali da se bavim sigurno bi nasao nacin da napravim nesto...
Konkretno sta bi uradio da sam u tim vodama, prvo bi radio na tome da imam gde da musicarim, dzabe sve i druzenje i slikanje i vezivanje musica kad sustina nije zadovoljena...
Prvo bi video koja reka tj koji deo reke pogodan za revir, a u istocnioj Srbiji ima dosta reka koje su pravi biseri za musicarenje...
Onda bi radio na tome da se na tom delu uspostavi revir...
Na razne nacine, to je veliki posao i verovatno bi potrazio pomoc od drzave preko nekog programa za ocuvanje zivotne strdine ili kroz programe zastite parkova prirode ili ocuvanje ugrozenih eko sistema... ko je sposoban i dobar menadzer ja sam siguran da moze da izdejstvuje da drzava iz svog budzeta placa dva -tri cuvara koji bi bili prisutni... znamo kakvu politiku EU ima prema zivotnoj sredini i koliko je to vazno za nase pristupanje istoj... Dakle stara planina ima potencijal da postane nacionalni park, sto je i bilo dosta prica o toma, moze da bude i ambijentalna celina zgog karakteristicne arhitekture sela na njenim padinama moze tu svasta da se uradi samo treba neko ko se bavi time da bude mangup i da se izcima malo...a ne da sedi u kafani, vezuje musice i glumi neko ludilo a nema gde da peca tim musicama...
Pa onda ako drzava prepozna interes moze da se pokrene i mrestiliste...ne mogu da pisem vise...tim putem bi ja isao
Znaci, postoje i drugi nacini za postizanje cilja a cilj je da ima gde da se musicari...znaci da ima ljudski reka u kojoj moze da se peca

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Znaci Milane ti ne poznajes osnove i iz tog nepoznavanja pises ovakve budalastine. Sada je mnogo jasnije, ti si covek neupucen nacisto, kao pao sa Marsa ili kao da imas 11 godina. Meni je prosto neverovatno da jedan odrastao covek pise ovakve nebuloze.

Covece, kapiras da drzava Srbija nema vise od decenije nista sa gazdovanjem rekama, mrestilistima, poribljavanjem, cuvanjem, ribolovom, revirima, musicarenjem, ribolovcima. Drzava je propisala uslove, uzima deo prihoda od poreza i to je sve, apsolutno sve. Sve je ostalo na upravljacima voda koje se dodeljuju na javnom konkursu. Pa izvoli konkurisi i promeni nesto.

Kakvi kurac menadzeri, buzet, "neko ko se bavi time" da bude mangup???? Pobogu covece, vodama gazduju firme koje gledaju svoj interes(sto je i logicno, svako treba tako da radi), njihov interes je prodati sto vise dozvola i savrseno ih zabole kurac da ogranicavaju reke samo za musicare, da zaposljavaju cuvare , da formiraju musicarske revire i tako na sebe navlace bes ostalih ribolovaca. Jos vise ih zabole sto neki Bojan i Milan blebecu na forumu o tome. Kapiras li ti bre da je kolicina musicara u srbiji kap u moru u broju ostalih ribolovaca, a ti bi da prisvojis sve interesantne reke i pretvoris u revire. Izmedju ostalog to je jako sebicno i nekolegijalno.

Mislim stvarno, ovoliku neupucenost sa tvoje strane nisam ni najmanje ocekivao, mislio sam da si daleko ozbiljniji sagovornik. Za tebe bre Rumenige akademik u diskusiji :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke Fly je napisao(la):
Te reke ljubomorno se cuvaju,po zabacenim su krajevima ( npr. za jednu kod mene ni Jagodinci ne znaju,tek retko ko ).

Aj Mafke kazi nam koja je to reka bogata pastrmkom u okolini JA :hammer:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Jel si ti retard ili koji kurac???
Gde sam ja rekao da bi isao kroz taj sistem???
Ko je rekao da treba da bude neko korisnik vode ili upravljac ili slicno, normalno da ako se ide kroz taj sistem onda nema pomoci drzave...
Taj sistem bi zaobisao u sirokom luku je je na terenu pokazao katastrofalne rezultate...
Zbog takvih retarda kojima su samo pare u glavi smo i dosli dovde, odma mislis na gazdovanje, upravljanje, naplacivanje dozvola i slicno...mene to ne zanima, mene zanima da posatoji jedna ljudski reka u kojoj zive ribe...

Ja sam rekao da bi isao kroz sistem koji podrzava drzava kao sto su parkovi prirode ili ocuvanje eko sistema i pokusao da izdejstvujem da u nekom delu reke ima ribe uz podrsku drzave...jer je to jedino odrzivo resenje
A ti ako si glup i ne razumes na sta sam mislio to je tvoj problem.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
Jel si ti retard ili koji kurac???
Gde sam ja rekao da bi isao kroz taj sistem???
Ko je rekao da treba da bude neko korisnik vode ili upravljac ili slicno, normalno da ako se ide kroz taj sistem onda nema pomoci drzave...
Taj sistem bi zaobisao u sirokom luku je je na terenu pokazao katastrofalne rezultate...
Zbog takvih retarda kojima su samo pare u glavi smo i dosli dovde, odma mislis na gazdovanje, upravljanje, naplacivanje dozvola i slicno...mene to ne zanima, mene zanima da posatoji jedna ljudski reka u kojoj zive ribe...

Ja sam rekao da bi isao kroz sistem koji podrzava drzava kao sto su parkovi prirode ili ocuvanje eko sistema i pokusao da izdejstvujem da u nekom delu reke ima ribe uz podrsku drzave...jer je to jedino odrzivo resenje
A ti ako si glup i ne razumes na sta sam mislio to je tvoj problem.

Ti si u ozbiljnoj konkuenciji za nadimak Marsovac :hammer:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Koji si ti lik...
Pitao si me, napisao sam ti, nisi razumeo sta sam rekao, objasnio sam ti sta sam mislio i ti sad pokusavas da me ismejavas...
Ozbiljan si sagovornik u pm...
A realno i kako da budes kad si ceo zivot ispred kompa i smaras narod na netu...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Milane, nije to tako jednostavno što ti, a i mi želimo. Svi bi mi voleli da ima 20 reka u Srbiji poput Gradca, sa dobrom populacijom pastrmke. Da bi imao takav revir, ili kako god se zove, neko mora da upravlja njime a to podrazumeva da se zna ko je gazda. Primer toga je EKOD Gradac. Dobili su vodu na gazdovanje, njihovo je da je održavaju i između ostalog, naplaćuju dozvole.Država ima 10 puta preča posla nego da se bavi količinom ribe u rekama. Ja se nadam da ću doživeti taj dan, kada će država srediti ekonomiju, i početi ozbiljno da se bavi i tim problemom. Dotle, ostaje nam da pecamo na Gradcu i plaćamo njihovu dozvolu, ili da za republičku bunarimo po drugim rekama.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Baki ja ne kazem da je jednostavno, nego kazem kojim putem bi ja isao i sta bi ja promenio...
Ne mislim da nesto menjam ili slicno nego sam pokrenuo temu sa ciljem da prodiskutujemo gde je musicarenje trenutno...
Ali pojedni ne rezumeju...

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Mušičarenje u Srbiji je trenutno tu da ko ima vremena ide da mušičari,ko nema vremena ne ide i kraj.
Sve se svodi na vreme i novac,sve ostalo je proseravanje,ko hoće da peca pecaće i naći će gde da peca,ko neće neće ni tražiti i kukaće kako nigde nema ništa.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne, ti ne diskutujes gde je musicarenje trenutno, vec konstatujes da je musicarenje u ozbiljnom padu zato sto se u zapadnoj Srbiji ne organizuju manifestacije, ili sto je propao list Musicar. A musicarenje u Srbiji napreduje iz dana u dan tako sto svakodnevno dobijamo nove musicare. I to je jedina istina. Ne onim tempom kao pre 6-7-8 godina ali napreduje.

Vrh Dno