Mušičarska Liga 2015

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ae da vidimo koliko kostaju te licence I sta jos treba clanarine itd..

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Izvini gde si ti video da sam ja rekao da popularizacija treba da se odvija preko takmicenja?
Posto ja to nisam nigde spomenuo tvoj post nema nikakvog smisla...

Ajde reci jer je normalno de se odrzava liga u musicarenju u ovakvim okolnostima?
Jer je normalno da se o tome raspravlja u krugovima musicara a ne u telu koje je nadlezno da se time bavi?

Ja sam rekao da podrzavam odrzavanje lige ali da mislim da bi trebali ovu pricu vezanu za musicarenje da gradimo od pocetka da bi stvarno nesto napravili kako treba...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
Izvini gde si ti video da sam ja rekao da popularizacija treba da se odvija preko takmicenja?
Posto ja to nisam nigde spomenuo tvoj post nema nikakvog smisla...

Ajde reci jer je normalno de se odrzava liga u musicarenju u ovakvim okolnostima?
Jer je normalno da se o tome raspravlja u krugovima musicara a ne u telu koje je nadlezno da se time bavi?

Ja sam rekao da podrzavam odrzavanje lige ali da mislim da bi trebali ovu pricu vezanu za musicarenje da gradimo od pocetka da bi stvarno nesto napravili kako treba...

U kakvim okolnostima bre? Pominjes MFS a ona ninakoji nacin nije zaduzena za takmicenja. Niti poznajes statut te organizacije niti njenu ulogu, a brate nisi imao ni gde da se raspitas. Kakve veze ima sta se radi na sekcijama, one uopste i ne moraju da postoje. Kakve veze ima sto imamo samo Drinu i Gradac (a ima jos poneka), pa Crnogorci imaju samo Lim i jos mozda neku reku pa drze takmicenja redovno vec trecu ili cetvrtu godinu. Jel mislis da je stanje sa musicaenjem kod njih bolje? Pa ako ima brat bratu 100 musicara u celoj CG, i opet takmicenje funkcionise kao i redovna liga. Ali tamo savez ima neke obaveze oko toga, kod nas nema ama bas nikakve kao sto vidis

Milan VB je napisao(la):

Ne postoji program da se musicarenje sto vise popularizuje medju mladima, MFS prakticno ne postoji, udruzenja ili sekcije su se svele na pravljenje musica i zajebanciju, a o stanju na rekama da ne govorimo, dovoljno govori podatak da su u igri samo 2 reke od koje je jedna Drina a ko peca na Drini zna sta je Drina...  Znaci Gradac je jedina realna opcija...
To je problem koji treba da se resava, a liga je najmanji problem... Uvek ce da ima zainteresovanih takmicara za odrzavanje lige pa makar se sva kola odrzavala na jednoj reci...

Evo ovde pricas o popularizaciji musicarenja u kontekstu price o takmicenjima. A za tim nema nikakve potrebe niti ima smisla. Dve potpuno odvojene teme koje si ti spojio u jedno.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):

Maricu, prvo treba klub koji placa clanarinu savezu, pa da si njegov clan. Pa onda taj klub treba da uplati licence za takmicare. I na sve to savez treba da obezbedi i skoluje sudije jer je jedina priznata organizacija na republickom nivou u FIPS. Kao sto vidis sve zavisi od saveza gde ne postoji dobra volja za tako nesto. I nece nikad ni postojati . Mnogo je organizacionih i administrativnih problema kao sto vidis. Zato mislim da je jedino resenje da se osnuje neka nova takmicarska organizacija musicara koja ce da pokusa da promeni pravila FIPS-a da prihvati tu organizaciju kao jedinu organizaciju musicara u Srbiji i dopusti da ona bude nadlezna. To je vec pokusano sa MFS i bilo na dobrom putu dok jedna individua nije pokazala svoje pravo lice tuzibabe, cinkarosa i spletkarosa. I sve to je moglo da se izbegne da je bilo zdravog razuma. Danas bi imali ligu i takmicenje, pa mozda i rezultate.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
maric je napisao(la):

Ovako je bilo 2012-te...
1.Klub (udruženje) mora biti član Saveza sportskih ribolovaca Srbije i platiti članarinu za tekuću godinu (10000 ako je to jedina takmičarska sekcija, 5000 ako je druga - već plaćeno 10000 za plovkaroše ili  fideraše ili...)
2.Mora imati Odluku o osnivanju mušičarske sekcije,koju treba proslediti Savezu (za ovo nisam siguran)
3.Takmičari moraju imati plaćenu godišnju dozvolu
4.Licence za takmičare i sudije su 2.000,00 dinara po licenci,
5.Svi takmičari moraju imati obavezan lekarski pregled i potpisan ugovor sa klubom (udruženjem) koji se prilaže uz potrebnu dokumetaciju za dobijanje licence.

Sve u svemu Mariću ako hoćeš da se takmičiš moraš naći klub koji je raspoložen da plati članarinu i licencu za tebe, proći lekarski i potpisati ugovor  sa klubom :)

Što se tiče putnih troškova nekim takmičarima su klubovi plaćali i putne troškove ali većina nas je sama sebi plaćala sve (to zavisi od kluba, bilo je i dobro stojećih klubova koji su ulagali u svoje takmičare) Naravno da pecaš sa svojom opremom...

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Dve potpuno odvojene teme koje si ti spojio u jedno.

Ne ti si dve odvojene teme spojio u jednu, zato sto si glup i ne kapiras sta sam hteo da kazem...

Milan VB je napisao(la):
Ovo je sustina, ja tako mislim a ti ili bilo ko drugi ako misli drugacije nemam nista protiv...

A ako hoces da nam Crnogorci budu uzor, onda ja stvarno nemam sta da pricam sa tobom... A ako ovako nastavimo i Crna gora ce da bude musicarska velesila u odnosu na nas...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad mogu li ja da budem clan No1 iz Valjeva iako se vodim sa adresom u Bg-u.( znam da se Republicka kupovala u mestu prebivalista, pa sam placao npr u Karpologiji ). I koji je klub ok u Beogradu ako postoji uopste???

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Bilo bi dobro ako da se osnuje Udruzenje u APR-u I lepo se svi musicari iz Beograda uclane tu I ako ih ima npr 50 tak tih 10000 se podeli na 50 ljudi I bude 200din a licence 2000 uplati svak ponaosob..

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Milan VB je napisao(la):
...
A ako hoces da nam Crnogorci budu uzor, onda ja stvarno nemam sta da pricam sa tobom... A ako ovako nastavimo i Crna gora ce da bude musicarska velesila u odnosu na nas...
...
Milane, trenutno zaista crnogorci mogu da nam budu uzor. Imaju nekoliko odličnih revira na Limu, Zlorečici, Tari a što se tiče takmičenja redovnu Ligu već godinama, učestvovali su na nekoliko svetskih i evropskih prvenstava.
Ove godine organizovalli Kup Jadransko-podunavskih zemalja...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
maric je napisao(la):
E sad mogu li ja da budem clan No1 iz Valjeva iako se vodim sa adresom u Bg-u.( znam da se Republicka kupovala u mestu prebivalista, pa sam placao npr u Karpologiji ). I koji je klub ok u Beogradu ako postoji uopste???

Možeš. U Beogradu ima klubova nekoliko, jedino Galovica okuplja mušičare ali neće da plaća članarinu i da ide na takmičenja...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa ako je 10000 din za celu sekciju npr u Galovici nas ima 30 onda svi po 350 djunti I eto..ako sam u pravu.Ili osnovati svoj klub koji bi nam bio pokrice za takmicenje.Naravski mi placamo clanarinu koja bi isla za takmicenje I platimo licence I eto..

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
Ne ti si dve odvojene teme spojio u jednu, zato sto si glup i ne kapiras sta sam hteo da kazem...
Nemoc da odrzis komunikaciju na pristojnom nivou te potpuno diskvalifikuje iz bilo kakve dalje price samnom.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Bilo bi dobro ako da se osnuje Udruzenje u APR-u I lepo se svi musicari iz Beograda uclane tu I ako ih ima npr 50 tak tih 10000 se podeli na 50 ljudi I bude 200din a licence 2000 uplati svak ponaosob..

A cekaj sto bi bilo koji klub hteo da placa clanarinu savezu kad nema ama bas nikakvu korist od toga. Samo oni koji imaju takmicarske ambicije placaju tu clanarinu savezu i niko vise. Sto bi 50 musicara iz Beograda placalo za dvojicu koja hoce da se takmice majke ti?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma bre lupio sam 50 ljudi. Nek bude I 10 koji hoce da se takmice. ( pricam o tome da se uclane samo oni koji ce hteti da se takmice )..to je opet po 1000 din

Vrh Dno