Tako nekako. Nećeš pogrešiti ako ovako uradiš.Feanor je napisao(la):Znaci kupim monofil 0.45 0.40 0.35 0.30 0.25 0.20 , parcice iste duzine od oko 45 cm spojim , recimo sa blood knot-om i to je to?!
Tako nekako. Nećeš pogrešiti ako ovako uradiš.Feanor je napisao(la):Znaci kupim monofil 0.45 0.40 0.35 0.30 0.25 0.20 , parcice iste duzine od oko 45 cm spojim , recimo sa blood knot-om i to je to?!
100ka je napisao(la):Skoro sam dobio tu Shakespeare DT5F strunu i probali smo je sa mojim Cormoranom koji je malo oštriji i ortakovim Abuom (isti ko taj tvoj) koji je mekši. I mogu ti reć i da bolje paše uz ABU. Jedna od stvari koja mi se svidja kod te strune je njena mekoća, mahali smo na temperaturi oko nule, a ona je letela ko da je +20, za razliku od većine struna koje postanu sajlasto krute na nižim temp.
Ne zajebavaj znašrabbit je napisao(la):...samo ne odgovara štapu,a mogla bi se i oprati ponekad.
Jr je napisao(la):Moj savet je da bar za početak kreneš sa strunama a kasnije pređeš na gotove predveze po svom izboru. Kao što Oholi kaže, za deblje delove predveza može i jeftina struna, po mogućstvu tonirana (braon, crna,...) dok za podvez (tippet) uzmi neku kvalitetniju strunu. A debljine struna bi trebalo da idu (po mom ukusu) 0.50, 0.40, 0.30 i 0.20 deblje za predvez, i za tippet 0.16. Izuzetno, kad je riba selektivna i u nekim drugim situacijama, treba ti i 0.12 koji nadovežeš na 0.16 (ujedno i produžiš predvez). Dužina celog predveza bi trebala da bude najmanje 1.5 dužine štapa.
ovo je i najbitnije kad sami pravimo predveze , i ne samo iste marke vec i isti tip najlonaJr je napisao(la):Po meni je bitno da sve deblje strune tj. one za predvez budu iste marke. Tako i spoj (čvor) između dve različite debljine ima maksimalne performanse. Što se tiče krutosti, lično se dosad nisam obazirao na to, osnovni kriterijumi kod izbora su mi bila boja, cena i debljina 0.50.
Feanor je napisao(la):Pronasao sam i kupio isti tip i marku najlona i to 0.40 0.35 0.30 0.25 0.20 u Braon boji.
0.50 i 0.45 nisam pronasao a da uklopim da svi budu iste marke i istog tipa.