Obečao sam "step by step" moje majske...pošto sam dobio od deda mrata

crvenog fazana (rep) odlučio sam se umesto smeđe jednodnevke uraditi ovoga crvendača. Topic se zove "Napravimo najbolju crvenu jednodnevku (spinera) na svetu!" hmmm možda ova moja nije najbolja na svetu ali eto neka za sada bude ovde...autor to ovako radi

1. Čim namotamo osnovni konac (ne do kraja udice) namestimo pero za nogice od pera jarebice.
2. Namontiraju se dva repića od microfibetsa ako toga nemate može i od petla (račvasto ili u V) npr. ovako pogledajte
LINK
3. Koren smeđeg petla se ošiša što kraće, ko hoće može i da guli ali ovako ja radim jer mi je lepše budući da mu se ovako boja ne guli. Tanju stranu koji mislimo pričvrstiti dodatno stanjimo noktom da što bolje legne na udicu i da ne izbegnemo deformaciju tela.
4. Pet fibri iz fazanova repa pričvrstimo kao što je i prikazano na slici. Vežemo vrove tako da deblji deo prilikom namotavanja ide postepeno prema thoraxu.
5. Pažljivo namotamo fazanove fibre i pričvrstimo koncem. Petlovim perom porebramo u kontra stranu od strane kojom smo namotavali fazanovo pero/fibre. Prije nego koncem fiksirate koren petla koji vam je služio za porebravanje noktima stisnete/stanjite deo koji če te pričvrstiti koncem.
6. Za krila uzmite dva cdc pera i namontirajte ih na sredinu thoraxa (ja sam ovde pogrešio za 1mm ali neobračajte pažnju

). Odmah za tim pričvrstite i petlovo pero za nogice. Mogu biti i malo duže fibre jer vam treba samo 3-4 namotaja.
7. Za thorax uzmite tamno smeđi, maslinasto smeđi dubbing ili dubbing boje hrđe. Boju hrđe nemam pa sam uzeo maslinasto smeđi. Jedan namotaj dubbinga iza petla i ostalo sve do kraja thoraxa. Bolje je da dubbing bude ovako rahlo upreden jer preko toga se namotava i petlovo pero.
8. Nogice od petla. Kao što sam spomenuo, dva pažljiva i uska namotaja iza cdc-a i jedan kod glave jer tu treba i malo mesta za jedan namotaj prednjeg dela nogica od jarebice koju smo fiksirali odmah na početku.
9. Kapnemo clear varnish (ili što god drogo) i muva je gotova.
Eto mog red spinnera urađenog na isti način kao i moja smeđa jednodnevka
link