Amos
Senior member
Nije to terapija, to su simptomi. 

Pepa wrote:
Nije to terapija, to su simptomi.![]()
sebastian wrote:
"Ne mozemo da se poredimo nikako, o ukusima se ne raspravlja..."
eto sustine!
Potpis!!!
U suprotnom dobijemo ono "baba sumom, deda drumom". I tako u nedogled dve strane "razumiju se ko' gluv i mutav"!:lol: :lol:
![]()
Slicno je to kao i oni razgovori među nama muškima o npr. autima. Ja npr. sto se tice auta u razredu "svakodnevnih" automobila uvek na prvo mesto stavljam japance (Toyota, Mitsubishi pa redom), dok moj kolega švabe (BMW, WV...) koje ja ne volim, a francuze da ni ne spominjem. Super smo kolege, ali toleriramo ukus jedan drugog. Tako se ne prepiremo o tome koji je auto lepši, kvalitetniji i manje troši sve ujedno. Ali zato izmenjujemo svoja iskustva u takvim razgovorima. Tako sve informacije postaju koristne jer razgovor počinje bezuvetnom tolerancijom.
Iako nikada neču/neželim kupiti golfa niti dizelaša, svejedno informacije o njemu mi mogu biti jednom od koristi, gde i kada nije važno.
Tako i ovo sa ribama... Nekima je nasvatljivo da lipljan nekome nije nešto extra i da se više veseli babuški, tako je meni nesvatljivo da netko voli fiata, renaulta, opela, wv, čak i bmw (za kojeg priznajem da je dobar, ali nije za mene). Jedni imaju mogučnost da biraju šta žele, drugi nemau mogučnost pa uzmu ono najbolje do čega mogu doći, trećima je sve jedno... Ima nas stvarno svakakvih. O ukusima je stvarno besmisleno razgovarati. Razlog je u tome jer su nasi ukusi izgrađeni godinama, a to znači da je to jedan vrlo kompleksan sklop isprepleten čak i emocijama. A kada smo kod emocija tu nije mudro previše čačkati, bockati ili dolivati ulje na vatru. Da bi zdrav razum prevladao i vodio glavni temelj je obostrana tolerancija, u suprotnom je najbolja ignorantnost. Tako brišemo mogučnosti sukoba dvaju polova.
Opet malo filozofije :lol: ali to ne treba da škodi, jer prava filozofija znači filia + sofia = ljubav prema mudrosti (u prevodu) ;-)