Orvis Clearwater

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kad načinismo klonjaru ud teme :D

Ja ne bi xxxl, trenutno L a kada se spravim ponovo u red je M :p

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
zasto sabs xxxl je bas super velicina  extra

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
jbg, imam široka leđa pa ne mogu da uđem u te dečije brojeve  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jebes musko ispod 100kg, takav ne moze ni da se obesi bez kamenja u dzepovima. :hammer:

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
simpson H je napisao(la):
Jebes musko ispod 100kg, takav ne moze ni da se obesi bez kamenja u dzepovima. :hammer:
Bas naprotiv musko i jeste ispod 100 kila jer ako pokusa da se besi a ne moze onda je imao velika j..ada to proba. to je bre muskarcina  :smoke: :yeswink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u isto vreme kao i falko pocetkom 2000tih i ja sam dosao u posed stapa orvis clearwater stare serije . stap je bio klase 5 duzine 8,6 . to je bio prvi moj kvalitetni musicarski stap i prakticno sam se sa njim i naucio vestini musicarenja . pre njega imao sam neki silstar  i lineaeffe pojma nemam koji modeli su bili u pitanju . prvi je bio katastrofa los a drugi mi je pukao na pola pri zabacaju.
za razliku od falka meni je i danas taj stap u lepoj uspomeni sa svojom mekanom akcijom koja je super odgovarala mojoj izuzetno skromnoj tehnici bacanja . cak i kasnije kada sam se malo vise naucio super mi je bio taj stap.
do skoro sam posedovao i sage launch dvodelni klase 5 i duzine 8.6. fantastican stap i po meni pravi izbor za pocetnika ili iskusnog musicara koji nema ili ne zeli da potrosi mnogo para na kupovinu stapa . bez obzira gde se pravio natpis sage na tom stapu je garancija kvaliteta a sam stap je odlican i realno uopste nije potrebno kupiti ni bolji ni skuplji stap . posle njega sam nabavio sage slt 586 koji je mnogo skuplji i kvalitetniji . uopste mi se nista revolucionarno nije dogodilo i popravilo u kvalitetu ribolova osim cinjenice da pecam sa lepsim , nesto laksim i kvalitetnijim stapom .
toliko o ova dva stapa i to bi bila moja preporuka za kupovinu .

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
moj jako dobar prijatelj sa kojim najcesce pecam koristi jos uvek clearwater druge generacine i jaaaako doboro baca njim, na zavidnom nivou, divota ga gledati, ima i superfine orvisa druge generacine i Heliosa  to je sto ima od Orvisa. Imao je i hidrosa ali dva su munpukla prilikom bacanja pa se razocarao u tu seriju. Probao je svasta ovako kao musicar od 30+ godina musicarskog staza a i kao duuugogodisnji ff gajd i mentor i ima samo pohvalne reci za tog clearwatera iako zna da su noviji bolji. Na vodi je prakticno svaki drugi dan....ima takvo iskustvo kakvo si malo ko moze zamisliti,....tip nimfari na daljinu bez ikakvih indikatora na razlicitim terenima klasicnom metodom da rastura...na takmicenjima je samo sudija jer mu nije stalo do nekih tuđih priznanja....imamo slične poglede samo što mu ja ne dođem ni do kolena još....zašto to pišem, pokušavam samo dočarati mišljenje o clearwateru jednog velikog mušičara koji tako uspešno mušičari sve riblje vrste kojih se lati, baca perfektno, veže muve sa velikim iskustvom i to naajcesce one najefikasnije, na ultra tehničkim vodama vadi ribetine dok večina duvaju....njegova  reč za mene ima pravu težinu jer je i ka mčovek iskren i prava ljudina... teoretski moglo bi se štošta tvrditi o clearwater serijama ali objektivno u praksi kod mnogih se je pokazao kao dobar mušičarski štap....čitao sam i po stranim forumima, svega ima, zadovoljnih i onih manje zadovoljnih.... 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
panteru onda nemoj sutra da izlazis na ulicu jer moze da ti padne saksija sa neke terase na glavu . uopste ne razumem sta bi ti hteo ? hoces dobar stap a da ti bude dzabe ? jos ga nisi ni kupio a vec razmisljas da ce da se polomi ? kupi onda hakujo za 20,30evra  i zabole te ako pukne
za 90e nema sanse da kupis bolji stap od launcha a da je od neke poznate firme sto ti je ujedno i garancija da je kvalitetan u meri da se ne polomi na zabacu kao moj lineaeffe. a ti nemoj da ga lupas po kamenju i granju i ima da ti traje godinama

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehehe e to ti nitko ne moze garantovati....recimo da izdvojis pare za neki od sintrix HARDYjevih modela koji je prosao ovakav test: http://www.youtube.com/watch?v=MGJRnYPrkdk

i cak na takvom stapu moze da ti se desi peh... zbog sto 'iljada razloga.... a takav test je prosao i orvisov Helios, Access, takve testove rade i drugi npr. Echo...itd. Svi ti kvalitetni stapovi a danas ih je mnogo, oni su prakticki nesalomljivi ali pod ovakvim uslovima kao na testu sa jednomernim savijanjem....neki udarac jigom u blank ili drugim greskama ribolovca moze da se nanese ostecenje unutar blanka koje se prostim okom ne vidi...prilikom energicnim bacanjem stap se ne savija ravnomerno nego se material mnogo brze isteze sa naglom promenom...ovisi o tehtnici bacaca, nagla savijanja prilikom borbe sa ozbiljnim jakim ribama...sve je to drugacije od ovoga na ocigled ekstremnog savijanja na testovima. Naglo i brzo savijanje je onaj pravi test a to se obicno pokaze u prakticnom ribolovu u zahtevnim situacijama i sa ozbiljnim ribama.

Jos i to da dodam, zasto tvrdim da je Greys GRXi pravi radni konj tj. Volusina.... vise godina sam koristio klasu 7/8 proziveo je moje greske kao udarci po granju, udarci jigova u blanki iiiiiii daaaalje narednih nekoliko godina me sluzio da bi nakon svega s njim napravio licni rekord sarana na fly 22,5kg i mnogo drugih riba do 21 kg....vetrovito vreme svakojake tehnime bacanja preopterecen sa spagom i za dve klase vise iako sam koristio uglavnom klasu kanapa wt8. Sve to je prezivio i ponasao se kao jucer kupljen....da, bas tako...prodao sam ga jer sam se stvarni s njim nalovio a jedan je trebao bas takav stap za neku simbolicnu cenu i samo zato sam ga prodao. Eto taj stap nije nikad bio nesto skup a bas me je odsluzio....moze da pukne svaki stap.

Ne zamaraj se previse, kupi to sto ti se najvise dopada na oko i na dodir...naravno u skladu sa financijskim mogucnostima. I da cekfk Vosseler DC2 #5  :lol:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Sale,ovde se govori o orvis clearwateru,a stap od 30e vec imam,dam - moj nick :)  :yeswink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
znam ja o cemu se govori  ;) ako ti je zao da polomis stap od 100e nemoj ni da ga kupujes , pecaj sa tim od 30 i nemas problem  :) veruj da nista nesto neces ni bolje bacati ni bolje pecati sa orvisom ili launchom nego sa panterom . dobices malo na komforu i licnom zadovoljstvo da posedujes kvaliteten pribor ...a bacaces i pecaces koliko za sad umes
mozda ti je najpametnije da proteras jos jednu godinu pantera dok se jos malo naucis pa ces lakse sam odabrati novi stap...a evo ti dokaz da je i dam sasvim dobar stapic  :) http://youtu.be/6t53DqViXVc

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Upravo tako, odlican savet! Ja sam, mislim, oko dve godine lovio stapom od 25€

Vrh Dno