Orvis Clearwater

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
black panther je napisao(la):
dok korisnici sage-a cini mi se da su stvorili instituciju koja je po imenu broj jedan u Srbiji...sve se svodi na:koji ti je to stap? ''Orvis'' : jebes to kad nije Sage?

Nesto tako. Ali kljucne reci su "broj 1 u Srbiji". A kako je Srbija zemlja gde je broj 1 auto Golf2 dizel-iako je raspad, gde je broj 1 sport fudbal-iako je raspad, gde je broj 1 cigara Marlboro-iako je raspad,... Onda ti je lakse da izvedes neki zakljucak  :)

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
simpson H je napisao(la):
Nesto tako. Ali kljucne reci su "broj 1 u Srbiji". A kako je Srbija zemlja gde je broj 1 auto Golf2 dizel-iako je raspad, gde je broj 1 sport fudbal-iako je raspad, gde je broj 1 cigara Marlboro-iako je raspad,... Onda ti je lakse da izvedes neki zakljucak  :)

Znaci po tebi je sage stap raspad ili..

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Boki,sad si mi otvorio oci!!!  :yeswink:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
black panther je napisao(la):
Imam jos oko mesec dana da se odlucim...za to vreme cu valjda da se odlucim  :hammerhead:

Ajooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj jos mesec dana tvog potpitivanja....ko prezivi, pricace  :doh:
Kupi tog Orvisa i vezbaj, duga je zima...pa zakljucke naprolece....a dotle odmori malko  :nowink:
Iskren savet...skupe su pare, oskudacija .....
u najavi mi se javlja novi Mix02  :yeswink: :tbumb: :doh:

)d0 Ja da menjam pelene, budilnik se javlja  :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136

Boki pregazilo te vreme... u Srbiji Golf 2 dizel davno nije broj1.  Audi Q8 je preuzeo primat - kao i Sage nad Dam-om i Shakespeare-om :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
U bre Milance koji je to Audi Q8  :hammer: :hammer: :hammer:

Koliko novca imas hajde od toga da krenemo?
Za sta ti treba stap , koja klasa I duzina I koliko ces godisnje uopste da izadjes na vodu?
Onda koji su stapovi na trzistu ili  forumima za te pare ( novi ili polovni )?
Imaju li garanciju ili ne I ako imaju vazi li samo za prvog vlasnika ?

E sad odgovori na pitanja, proceprkaj po sajtovima ( racunaj shipping, carinu za nove stapove u cenu) I forumima  izbaci favorite I mi cemo ti dati savet.

A ako samo biras izmedju Sage-a ili Orvisa u ovom slucaju ipak uzmi onaj sa garancijom. Koliko god da mi je gotiva  delove tj vrsni deo da nadjes za Launch-a ces tesko , nazalost.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ako pričamo o tome kojim mušičarskim štapovima je postavljeno najviše IGFA rekorda...
http://flyfishing.about.com/od/gear/tp/Top-10-Fly-Rods.htm

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
maric je napisao(la):
Za sta ti treba stap
pa za pecanje,eventualno neki lov na divlje patke  :D
maric je napisao(la):
koja klasa I duzina I koliko ces godisnje uopste da izadjes na vodu?
treba mi #5,duzina moze da varira znaci nije mi bitno 15 cm gore-dole moze 8'6'' a moze i 9'...
a godisnje koliko puta na vodu? - pa recimo od marta meseca pa sve do oktobra...jedan mesec gore dole...  :naughty:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Za sta ti treba stap mislio sam, klen, pastrmka od 1 kg ili 200 grama, ili bucov, stuka itd ali rekao si klasa #5 I ok je..shvatili smo ya sta je ..da mlatis sljive u selu axaxax :hammer: :hammer: :hammer:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ovaj topic pobedio, definitivno  :D. Ima mnogo korisnih komentara, ali je na momente usran do neprepoznatljivosti  :hammer:.
Kad već ima svega, 'ajde da i ja dodam neko svoje iskustvo, možda nekom bude korisno.

90-ih sam stidljivo mušičario, mnogo češće sam koristio druge tehnike. Mušičarski pribor mi je bio vrlo skroman, a nisam ni imao uslova za bolje, što zbog finansija, što zbog slabe ponude na tržištu. Kako je vreme prolazilo sticao sam sve više iskustva, bio sve uspešniji, tako da mi nije toliko ni smetalo što su mi štapovi koje sam koristio "krbulje". Negde oko 2000. sam već poželeo pribor koji će mi pružiti više zadovoljstva tokom pecanja. Počeo sam da se interesujem, saznao za firme kao Orvis, Sage, Winston, T&T, Scott ... i rešio da se častim dobrim štapom. U katalogu Orvis-a bio je Clearwater, koji se, na papiru, činio kao razumna opcija - nije preskup, a ima vrhunsko poreklo. LAV iz Požege je tada na novosadskom sajmu izložio T3 koji je koštao pravo malo bogatstvo, ali i jeftiniji Clearwater (ipak je i on bio poprilično nemačkih maraka). Željno sam čekao tu mogućnost probe i unapred se radovao novoj igrački.
Kada sam ga konačno uzeo u ruke - blago je reći šok  :eek: !!! Teži nego što sam očekivao, debalansiran da užasno vuče napred, poprilično spor, još plus ružaaaaaan !!!  :(
Kad me je prošla ta "popišanost", počeo sam da proučavam firme tipa Greys, Vision, Scierra ... i opredelio se za Greys-ov GRX. Koštao je možda duplo manje od Clearwatera, a po meni bio osetno bolji. Koristio ga nekoliko godina, posle uzeo nešto još bolje ... i tako ... 

Da ne bude zabune, štap o kome pričam je prva generacija Clearwater-a, ubrzo je izašla nova verzija koja je u imenu imala dodatak classic i bila osetno bolja. Ova o kojoj smo ovde pričali je možda 4. evolucija, verujem da nema sličnosti sa početnim i da je sasvim solidan štap, mada ga nisam probao.

Poenta je da neke odluke moramo doneti sami (poželjno je maksimalno uključiti mozak  :)). Dakle Panteru ne možeš na forumu očekivati da ti se sve nacrta i da svi budu jednoglasni u predlozima. Što više budi na vodi, iskustvo će doći samo po sebi ... ne maltretiraj sebe svakakvim dilemama, naročito onim koje su suštinski totalno nebitne.
Opusti se malo, za šta god da se opredeliš neće biti smak sveta, niti ćeš zbog toga ostaviti mušičarenje!!! 

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
falco je napisao(la):
Ovaj topic pobedio, definitivno  :D. Ima mnogo korisnih komentara, ali je na momente usran do neprepoznatljivosti  :hammer:.
Kad već ima svega, 'ajde da i ja dodam neko svoje iskustvo, možda nekom bude korisno.

90-ih sam stidljivo mušičario, mnogo češće sam koristio druge tehnike. Mušičarski pribor mi je bio vrlo skroman, a nisam ni imao uslova za bolje, što zbog finansija, što zbog slabe ponude na tržištu. Kako je vreme prolazilo sticao sam sve više iskustva, bio sve uspešniji, tako da mi nije toliko ni smetalo što su mi štapovi koje sam koristio "krbulje". Negde oko 2000. sam već poželeo pribor koji će mi pružiti više zadovoljstva tokom pecanja. Počeo sam da se interesujem, saznao za firme kao Orvis, Sage, Winston, T&T, Scott ... i rešio da se častim dobrim štapom. U katalogu Orvis-a bio je Clearwater, koji se, na papiru, činio kao razumna opcija - nije preskup, a ima vrhunsko poreklo. LAV iz Požege je tada na novosadskom sajmu izložio T3 koji je koštao pravo malo bogatstvo, ali i jeftiniji Clearwater (ipak je i on bio poprilično nemačkih maraka). Željno sam čekao tu mogućnost probe i unapred se radovao novoj igrački.
Kada sam ga konačno uzeo u ruke - blago je reći šok  :eek: !!! Teži nego što sam očekivao, debalansiran da užasno vuče napred, poprilično spor, još plus ružaaaaaan !!!  :(
Kad me je prošla ta "popišanost", počeo sam da proučavam firme tipa Greys, Vision, Scierra ... i opredelio se za Greys-ov GRX. Koštao je možda duplo manje od Clearwatera, a po meni bio osetno bolji. Koristio ga nekoliko godina, posle uzeo nešto još bolje ... i tako ... 

Da ne bude zabune, štap o kome pričam je prva generacija Clearwater-a, ubrzo je izašla nova verzija koja je u imenu imala dodatak classic i bila osetno bolja. Ova o kojoj smo ovde pričali je možda 4. evolucija, verujem da nema sličnosti sa početnim i da je sasvim solidan štap, mada ga nisam probao.

Poenta je da neke odluke moramo doneti sami (poželjno je maksimalno uključiti mozak  :)). Dakle Panteru ne možeš na forumu očekivati da ti se sve nacrta i da svi budu jednoglasni u predlozima. Što više budi na vodi, iskustvo će doći samo po sebi ... ne maltretiraj sebe svakakvim dilemama, naročito onim koje su suštinski totalno nebitne.
Opusti se malo, za šta god da se opredeliš neće biti smak sveta, niti ćeš zbog toga ostaviti mušičarenje!!!
Ove Falcove reci pune su iskustva i u njegovom postu Pantere sve ti je "nacrtano" :D Upravo tako, ne moze sve da ti bude servirano tipa uradi to to i to! Prelomi, donesi odluku, pa sad boze moj, pecaj, videces sta ti odgovara a sta ne, na kraju krajeva cena stapa kojeg kupis bice slicna prodajnoj ceni kada ga budes prodavao, to nije auto i ne prelazi kilometrazu u rukama :D  :tbumb:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
falco je napisao(la):
Dakle Panteru ne možeš na forumu očekivati da ti se sve nacrta i da svi budu jednoglasni u predlozima. Što više budi na vodi, iskustvo će doći samo po sebi ... ne maltretiraj sebe svakakvim dilemama, naročito onim koje su suštinski totalno nebitne.
Falco,ne ocekujem da mi se nacrta naravno,ako mislis da sam toliko glup i mutav (nisam) zaebo si se u proceni malo,cisto sam hteo da vidim misljenja drugih iskusnijih musicara,a da li cu da se zaletim za orvis,pa jos uvek neznam,puna mi je glava imena zvucnih kao sto su sage,orvis,winston,t&t i ostalih...a veruj mi da za mnogo manje para mozee da se nadje izuzetan stap,evo glup primer,moj stic ima balzer mislim da je magna ako ne gresim,da ti uzmes to u ruke zaebo bi sve i pecao samo njime,stap je fin do 101 i nazad...e sad kod nas je obicaj da se vozi mecka samo zbog znaka,a razgovarajuci sa Bokijem,ujedno i (citaj-moje neko zapazanje) najiskusnijem clanu foruma,odnosno u musicarenju toliko ima iskustva da je to nepojmljivo...nije sad da mu se nesto ''slihtam'' al da covek zna-zna i vise no sto treba...tako da predlozi tipa : ''uzmi Sage i ako je najjeftiniji model,nije bitno,samo da je Sage'' to me ne pali vise...na kraju cu da stekam kintu,i uzmem marryat tactical,o kojem sam citao,a koji je,po mom misljenju bolji od 70% orvisovih stapova...tako da zvucna imena ovom prilikom odbacujem,napravicu nesto kao maric,unikat,i boli me uvo,ionako nece niko drugi da peca tim stapom sem mene.
Falco-da me razumes:licno protiv tebe nemam nista,da se odmah ogradim!
:)

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
maric je napisao(la):
Za sta ti treba stap mislio sam, klen, pastrmka od 1 kg ili 200 grama, ili bucov, stuka itd ali rekao si klasa #5 I ok je..shvatili smo ya sta je ..da mlatis sljive u selu axaxax :hammer: :hammer: :hammer:
Rekao sam  u prethodnim postovima,da mi stap treba - uglavnom za klena,redje za bucova...a za stuku ce da mi posluzi moj ljubimac panter... :smoke:

Vrh Dno