Ovaj topic pobedio, definitivno

. Ima mnogo korisnih komentara, ali je na momente usran do neprepoznatljivosti

.
Kad već ima svega, 'ajde da i ja dodam neko svoje iskustvo, možda nekom bude korisno.
90-ih sam stidljivo mušičario, mnogo češće sam koristio druge tehnike. Mušičarski pribor mi je bio vrlo skroman, a nisam ni imao uslova za bolje, što zbog finansija, što zbog slabe ponude na tržištu. Kako je vreme prolazilo sticao sam sve više iskustva, bio sve uspešniji, tako da mi nije toliko ni smetalo što su mi štapovi koje sam koristio "krbulje". Negde oko 2000. sam već poželeo pribor koji će mi pružiti više zadovoljstva tokom pecanja. Počeo sam da se interesujem, saznao za firme kao Orvis, Sage, Winston, T&T, Scott ... i rešio da se častim dobrim štapom. U katalogu Orvis-a bio je Clearwater, koji se, na papiru, činio kao razumna opcija - nije preskup, a ima vrhunsko poreklo. LAV iz Požege je tada na novosadskom sajmu izložio T3 koji je koštao pravo malo bogatstvo, ali i jeftiniji Clearwater (ipak je i on bio poprilično nemačkih maraka). Željno sam čekao tu mogućnost probe i unapred se radovao novoj igrački.
Kada sam ga konačno uzeo u ruke - blago je reći šok

!!! Teži nego što sam očekivao, debalansiran da užasno vuče napred, poprilično spor, još plus ružaaaaaan !!!

Kad me je prošla ta "popišanost", počeo sam da proučavam firme tipa Greys, Vision, Scierra ... i opredelio se za Greys-ov GRX. Koštao je možda duplo manje od Clearwatera, a po meni bio osetno bolji. Koristio ga nekoliko godina, posle uzeo nešto još bolje ... i tako ...
Da ne bude zabune, štap o kome pričam je prva generacija Clearwater-a, ubrzo je izašla nova verzija koja je u imenu imala dodatak
classic i bila osetno bolja. Ova o kojoj smo ovde pričali je možda 4. evolucija, verujem da nema sličnosti sa početnim i da je sasvim solidan štap, mada ga nisam probao.
Poenta je da neke odluke moramo doneti sami (poželjno je maksimalno uključiti mozak

). Dakle Panteru ne možeš na forumu očekivati da ti se sve nacrta i da svi budu jednoglasni u predlozima. Što više budi na vodi, iskustvo će doći samo po sebi ... ne maltretiraj sebe svakakvim dilemama, naročito onim koje su suštinski totalno nebitne.
Opusti se malo, za šta god da se opredeliš neće biti smak sveta, niti ćeš zbog toga ostaviti mušičarenje!!!