Osobine i nacin zivota pastrmke

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Prvo je skoro da je odgovorio Milan VB (ko te ne zna skupo bi te platio) :hammer:
Samo bi nadodao zašto ti ne napišeš nešto o pastrvi njenim osobinama hranjenju prirodnom plijenu svojim iskustvima bilo bi zabavnije pročitati nego ove dosadne kontraške postove.

Drugo atraktori,
pa da si iole pažljivije pročitao moj post i ovo što si citirao sve bi ti se samo kazalo. Ti si također priznao da nitko ne može da tvrdi da zna kako pastrva vidi pa iz toga si mogao kao pametan čovjek da izvedeš zaključak da njoj npr Kočijaš možda izgleda kao neka mrav mužijak i ženka spojeni u ljubavnom zanosu ili jednodnevka mi ne znamo.

Kao treće ti nisi moderator da bi ocjenjivao što jeste a što nije u temi, a tema jeste "Osobine i način života pastrve" to je veoma širok pojam koliko ja vidim i razumijem temu tako da sve u svezi pastrve može da se piše.
A između ostalog nisi niti morao komentirati post koji nije bio ni na koji način upućen tebi ako nisi znao što pametno da napišeš.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
E nasmejao si me sa onim postom o basnama i lukavim lisicama keve mi a tek post o biolozima koji cekaj da citiram " Uostalom njihovo tumacenje je da je zivot nastao slucajno i da se to desilo samo jednom u citavoj istoriji planete i nikada vise. Pobogu!".... Nemoj neko dete da procita ovo ima do dobije keca ko vrata u skoli....  Time se bave teoreticari evolucije kao sto je Darvin a biolozi se bave biljkama, zivotinjama i sl.

Da bi naucio nesto treba prvo nesto i da procitas. Teoreticari evolucije se ne bave bas nastankom zivota vec , zamisli, evolucijom. Biolozi, molekularni bilozi, fizicari, hemicari i fizicki hemicari se bave nastankom zive stvari iz mrtve (doduse uzalud). :)

Milan VB je napisao(la):
Kakvi navodnici, nije valjda da si stvarno pomislio da neko misli da je pastrmka lukava zato sto nema navodnika....

Pa ovo dole si ti rekao valjda, eto da ti citiram post jos jednom!

Milan VB je napisao(la):
Ti si prvi covek koji kaze da je rec lukavost jedino svojstvena ljudima....

E da i podsmevanje je dokaz apsolutne intelektualne nemoci.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Uostalom njihovo tumacenje je da je zivot nastao slucajno i da se to desilo samo jednom u citavoj istoriji planete i nikada vise. Pobogu!
Potpuno je neverovatno da si danas ovo napisao, nakon što sam ja juče nakon gledanja jedne TV emisije sa čijom se bazičnom predpostavkom nisam složio (da je sav živi svet defacto nastao od 1 prve ćelije) napravio ovo iz atačmenata dole...

p.s. Zanemariti kucačke greške, nažvrljah to juče za 15 minuta, tek da ne zaboravim sopstvenu misao.

p.s.s. Ti se, naravno, nećeš složiti ni sa ovom "Goci" teorijom, ali nema veze, samo mi je bilo neverovatno da si ovo spomenuo dan nakon što sam ja o nečemu sličnom razmišljao.  :-*

Prilozi

• LifeOnEarthGoci.pdf
    387,3 KB · Pregleda: 129

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Teoreticari evolucije se ne bave bas nastankom zivota vec , zamisli, evolucijom.

Batice nastanak zivota se strucno zove evolucija. Toliko o tome ko treba da uci....
Ja se nikom ne podsmevam, to upamti....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
silvio je napisao(la):
Prvo je skoro da je odgovorio Milan VB (ko te ne zna skupo bi te platio) :hammer:

Ne znas me, ne placas me skupo, cak sta vise sve ti je besplatno na forumu osim malo troska za internet provajdera.

silvio je napisao(la):
Samo bi nadodao zašto ti ne napišeš nešto o pastrvi njenim osobinama hranjenju prirodnom plijenu svojim iskustvima bilo bi zabavnije pročitati nego ove dosadne kontraške postove.

Ti decko ocigledno imas neki licni problem samnom. Ne ulazim u razloge jer to nije mo stil, jos manje da ti se pravdam jer si daleko od nekoga ko to zasluzuje. Tako da ti ostvljam sva prava ovog sveta da mislis kako mislis.

silvio je napisao(la):
Drugo atraktori,
pa da si iole pažljivije pročitao moj post i ovo što si citirao sve bi ti se samo kazalo. Ti si također priznao da nitko ne može da tvrdi da zna kako pastrva vidi pa iz toga si mogao kao pametan čovjek da izvedeš zaključak da njoj npr Kočijaš možda izgleda kao neka mrav mužijak i ženka spojeni u ljubavnom zanosu ili jednodnevka mi ne znamo.

Iz ocigledne zaslepljenosti ovim sto sam napisao prethodno, povrsno i pogresno si skapirao i moj post i ton kojim sam TE PITAO to oko fantasticnih musica.

silvio je napisao(la):
Kao treće ti nisi moderator da bi ocjenjivao što jeste a što nije u temi, a tema jeste "Osobine i način života pastrve" to je veoma širok pojam koliko ja vidim i razumijem temu tako da sve u svezi pastrve može da se piše.
A između ostalog nisi niti morao komentirati post koji nije bio ni na koji način upućen tebi ako nisi znao što pametno da napišeš.

Iz istog razloga o kom sam gore pisao, nisi dovoljno sposoban da razaznas detalje kao sto su "ocena" i "prosta konstatacija da diskusija skrece sa prvobitne i nezavrsene teme". No i to je sada nebitno. Necu te vise citirati, niti cu ti se bilo kada obracati ali te molim da se isto tako ponasas.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Goci je napisao(la):
...
Veoma često se i u radovima biologa može pročitati u opisu neke vrste životinje da je, recimo, pametna ili lukava, slično kao što napišu da je oprezna ili plašljiva...

Antropomorfizam je izraz koji opisuje pridavanje ljudskih osobina zivotinjama. Tipa lukave, pametne, podmukle... Taj je nacin cest u mitologiji, basnama, religijama..., u ribolovu, ali u biologiji je neprimjeren i smatra se oblikom neozbiljnosti ili sarlatanstva. Recimo, ako bi neki student na ispitu za neku zvijerku napisao da je "jako lukava", kod vecene profesora s kojima sam nekad imao posla, roknuo bi dosta neslavno na ispitu. Iako se koristi u znanstveno popularnim TV emisijama za siroke narodne mase i sl. Ukratko, ako zelimo biti ozbiljni, ribe nisu ni lukave, ni pametne, to je sigurno.

Medjutim, do odredjene mjere ribe mogu uciti, to je sigurno. Da one uzgojene u ribnjaku na umjetnoj hrani imaju drugacije ponasanje i to je sigurno. Koliko su ribe iz ribnjaka koje su nakon uzgojne faze duze vrijeme provele u prirodi teze za uloviti tema je o kojoj se moze raspravljati u nedogled. Neke ribe iz ribnjaka, osobito ako su u vrlo mladoj dobi naseljene u neku vodu, ponekad mogu biti vrlo nezgodne za uloviti cak i jako dobrim ribolovcima. S druge strane potpuno prirodne ribe katkada se vrlo jednostavno love, samo ako ribolovac zna kako i cime. 

Mislim da je ono cime se prirodno divlje pastrve razlikuju od ostalih je da teze podnose ljudsku prisutnost i bjeze na samu naznaku prisutnosti ribolovca. Nako toga potrebno je puno vise vremena da bi se vratile u normalan prehrambeni mod ponasanja. 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
Batice nastanak zivota se strucno zove evolucija. Toliko o tome ko treba da uci....

Prvo za tebe nisam "batica" a drugo izvoli crno na belo http://sr.wikipedia.org/sr-el/Еволуција_(биологија)

Nastanak zivota nije proces kojim se bave teoreticari evolucije i totalna je neistina da se "nastanak zivota strucno zove evolucija". To se uci u osnovnoj skoli i nemoj da ti se smeje narod koji ovo cita.

Milan VB je napisao(la):

Evo opet crno na belo, daj Milane malo se skoncentrisi ne znas ni sta pises u prethodnom postu!

Milan VB je napisao(la):
-E nasmejao si me sa onim postom o basnama i lukavim lisicama keve mi a tek post o biolozima koji cekaj da citiram...

-Eto sto te je gotivim... Brat moj ludi hahahahah...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nemam ja problema pogotovo ne s tobom Bojane :nowink:

Niti sam ti dečko niti sam slijep niti pak nesposoban ja tebe niti sam vrijeđao niti omalovažavao i zašto misliš da si ti neki k... tj. da si bitan, ego ti je kao u pravog ego manijaka!
Za ubuduće nemoj da me vrijeđaš i omalovažavaš bez ikakvog povoda!
Ne razumijemo se i kraj priče...

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ono sto ti citiras je zezanje ja to gledam kao zezanje a nikako podsmevanje.....
Sta crno na belo? link nema veze sa temom nego Sandrom Bulok, a na Sandru se lozis perverznjaku jedan  :D
Evolucija = Nastanak(razvitak) zivota ovo ce svako ko se bar malo razume u biologiju da ti potvrdi....

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
U ima veze, meni je nesto prebacilo na Sandru Bulok.... Izvini Simsone...

Pa sta ne razumem sta si hteo da postignes ovim, link ide u moju korist...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milane nauci da nastanak i razvoj nije isto aman zaman. Evolucija se ne bavi nastankom zivota ne izmisljaj covece, pogledaj link koji je dobar ako tebi otvara bilo sta drugo osim wikipedie onda podesi svoj browser kako treba.

U koju tvoj korist ide ili u bilo ciju korist. Pricas nebuloze, pokazi mi jednom recenicom gde se evolucija bavi nastankom zivota? EVOLUCIJA nije jednako nastanak zivota!

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
"Evolucija podrazumeva promenu naslednih osobina populacije kroz generacije. Ove osobine su ekspresija gena koji se tokom razmnožavanja prenose na potomstvo. Mutacije i druge slučajne promene u genima mogu dovesti do pojave novih ili promene već postojećih osobina, imajući za posledicu razlike između ćelija, organizama i generacija."
                                                                                                                                              Wikipedija
Poslednja recenica je kljucna....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
"Evolucija podrazumeva promenu naslednih osobina populacije kroz generacije. Ove osobine su ekspresija gena koji se tokom razmnožavanja prenose na potomstvo. Mutacije i druge slučajne promene u genima mogu dovesti do pojave novih ili promene već postojećih osobina, imajući za posledicu razlike između ćelija, organizama i generacija."
                                                                                                                                              Wikipedija

Brate ne vredi pricati sa tobom, daj molim te prestani vise sa lupetanjem, sta si citirao majke ti? Pa prve tri reci ti sve kazu pobogu! Jel ti uopste razumes sta ti je rekla poslednja recenica majke ti? Iz zive moze da se dobije ziva stvar to cak ne poricu ni kreacionisri covece. Gde evolucija izucava nastanak zive stvari sem sto je samo pominje. Ako do sada nisi naucio ili ako si bezao sa biologije u osnovnoj skoli evo ti prilike da naucis. Evolucija se bavi promenama, uzrocima i posledicama i nicim drugim. Nastankom zive stvari se bavi hemija, biologija, molekularna biologija, fizicka hemija i fizika. To podvuci u svojoj memoriji i ne izmisljaj nebuloze.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Pravicu se da ne vidim prvi deo tvog texta, vodi racuna sta pises u buduce.
Ta zadnja recenica kaze da  "Mutacije i druge slučajne promene u genima mogu dovesti do pojave novih ili promene već postojećih osobina, imajući za posledicu razlike između ćelija, organizama i generacija."
Pa sta mislis da kaze? Ti ne razumes a mene prozivas!!!!
Kao posledica evolucije javljaju se razlike izmedju celija, organizama i generacija a sta to znaci kada se to desava?
Pa nastaju novi oblici zivota!  Znaci vratili smo se na moju tvrdnju da je Evolucija = Nastanak(razvitak) zivota

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Stvarno nemam reci. Elementarno neznanje! Jos nije strasno sto ne kapiras ali je strasno da citiras nesto sto ne kapiras ama bas ni malo.

Nastanak nije jednako sa razvitak , prestani da se brukas sa nekim svojim tumacenjima.

Vrh Dno