Ovo sam Ja, novi član foruma :)

barajevac

Newbie
Učlanjen(a)
13.01.2015.
Broj reagovanja
0
Akvarijum.org je u pitanju.
Pa tommy, što se vezivanja tiče tu verujem u sebe  :D ali videćemo kako ću da savladam ostalo. Prvo izbor pribora pa polako.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Kad počneš da mušičariš,kao da si ušao u sektu,nema povratka iz ovog režima! Dobrodošao! :)

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Dobar dan! Od juce sam novi clan ovog foruma pa da se predstavim. Ja sam Igor iz Bora...

Pozdrav....

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Nekoliko godina pecam iskljucivo varalicama. Ove godine na red dolazi "next level" vid pecanja.  :)
Bucov mi je omiljena riba i predpostavljam da je na musicarskom stapu neverovatno iskustvo...!

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
"Next level" ...
Nema ovde dalje,moj Igore,ovo ti je zadnji nivo,najfiniji i najlepši vid ribolova.
Mušičarenje je kao droga - kad uđeš-nema povratka....
Bar je kod mene tako...
Dobrodošao još jednom! :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gigino1 je napisao(la):
Nekoliko godina pecam iskljucivo varalicama. Ove godine na red dolazi "next level" vid pecanja.  :)
Bucov mi je omiljena riba i predpostavljam da je na musicarskom stapu neverovatno iskustvo...!
Na zalost varas se i brzo ces to uvideti. Bucov na musicarskom stapu je kesa i 5x je zabavniji na varalicarcu gde zvekne kao mazga. Ali je atraktivno gledati ga kad napada  strimer gde cesto vidis ledja ribe koja se zalece. Medjutim vec posle uzimanja strimera prestaje sve, niti moze da spadne niti ima bilo kakvu sansu. Samo musicarenje je kompletno atraktivno pogotovo kao neka nova vestina ribolova.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dobro nam došao Igore! Za strastnog "sportskog" ribolovca svaki oblik "sportskog ribolova" može da bude lep i zanimljiv. Mušičarenje za nas koji smo upali u tu sferu je to "kruna sportskog ribolova".

Neki isključivo mušičare, neki tu i tamo "okupaju" varalicu ili plovak.

Za mene je več malo jače od decenije isključivo u obzir došlo mušičarenje. Kako kažu stvari, za specifične situacije i terene najverovatnije ču se opet vratiti varalici. Ali, jedno je definitivno sigurno a to je da dok god postoji ikakva mogučnost ili ima smisla za mušučarenje uvek ču se prvo za to odlučiti. Npr. visoki vodostaji, mutna voda, zima (sezona na mladicu kod mene) tada sa mušičarskim priborom imam izuzetno malo šanse. Tada varaličari sa velikim voblerima kraljuju na vodi. Od varalica do dalekih zabačaja i kontrole. Tada sa mušičarskim priborom možeš da loviš samo ne par mesta što znači da veliki deo terena preskočiš. O tom prelasku na vralacu ču još malo ozbiljnije razmisliti Oktobra. Sad je kod mene i onako još malo pa kraj mladičarske sezone. Sada se na veliko spremam za Mart ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Na zalost varas se i brzo ces to uvideti. Bucov na musicarskom stapu je kesa i 5x je zabavniji na varalicarcu gde zvekne kao mazga. Ali je atraktivno gledati ga kad napada  strimer gde cesto vidis ledja ribe koja se zalece. Medjutim vec posle uzimanja strimera prestaje sve, niti moze da spadne niti ima bilo kakvu sansu. Samo musicarenje je kompletno atraktivno pogotovo kao neka nova vestina ribolova.
gigino1 , ovo naravno nije tacno . to mozes i sam zakljuciti iako nemas musicarsko iskustvo . nema sanse ni jedna riba da bude atraktivnija i zabavnija vise na varalicu nego na musicu . ceo nacin ribolova je takav da je u startu atraktivniji i zahtevniji , a da ne govorimo i priboru koji je finiji i osetljiviji . gotovo uvek se borba zavrsava na rukama ribolovca jer je van cekrka dosta kanapa sa kojim treba vesto manipulisati i spreciti kidanje tipeta u prvim odlucujucim sekundama .
sve kada se sabere rec je o najatraktivnijoj musicarskoj ribi koju je moguce uspesno loviti kod nas

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Ljudi,sta da vam kazem. Ovakav uvod nisam ocekivao i moze samo da me raduje to sto ima toliko ljudi spremnih da podele iskustva i da daju savete. :)

Unapred hvala....

Vrh Dno