Pastrmka 2011

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
divlja riba ne od 40 vec i od 30 cm je veci trofej nego bilo kolika ribnjacka ...a jos je veci izazov i lepsi dozivljaj loviti i one od 25+ u divljim opustosenim rekama
5.3. ove godine smo isli u prvi deo gradca da otvorimo sezonu.tamo gde je dozvoljeno i musicarenje i varalicarenje,mada nijednog musicara nisam sreo:) jednom recju izrokan i opustosen deo.
Bio je jos i sneg,izgoreli u zelji do otvora kao i obicno pa reko aj da pecamo i onako vazi ova standardna dozvola.posle dva sata pecanja kad sam uhvatio prvu pastrmku od 20cm upiskio sam se u gace.vise sam se obradovao nego ne znam cemu.Sad smo se vec malo razmazili pa polemisemo :)
Ne znam zasto sam vam ovo ispricao,u svakom slucaju ne skodi,a cim ne skodi znaci da koristi :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ma svaka prica koristi  :)
u ribolovu , bar meni , na prvom mestu je ulov . ali zamisli da su nam reke prepune ribe ...krupne ribe  :eek: . odes na vodu i narokas npr . 15ak pastrmki po dva tri kila . i to svaki put kad odes  :drool: . razmisli , koliko bi te to dugo drzalo i privlacilo? sve sto nemas i sto ti nije lako dostupno pricinjava posebno zadovoljstvo kada ostvaris . ali kada konstantno nesto imas , pocinje da bude monotono i dosadno.
mene sve zanima osim poezije , ali stihovi ove pesme kao da su napisani bas o ovome o cemu govorimo sada

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
da volim i želim tvoja oka dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne, nemoj mi prići! Ima više draži
ova slatka strepnja, čekanje i stra'.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži,
o čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prići! Našta to i čemu?
Iz daleka samo sve ko zvezda sja;
iz daleka samo divimo se svemu.
Ne, nek mi ne priñu oka tvoja dva!

i za kraj jedna divlja i ne zasticena potocna pastrmka (od desetak ulovljenih tog dana ) sa reke tolisnice . pokupila je suvu muvu izmedju dva ribolovca koji su pecali na zivi mamac . zbunjeno su posmatrali kako je vadim i vracam u reku  :doh: to je pravi ribolov kakav mene privlaci  :)

p6110059l.jpg

p6110053.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Sasa meni ovakva pastrmka je najbliža na nekih 70Km  :doh: I to da imam sreće da je uopšte vidim a kamoli ulovim.Posle intenzivnog mrcvarenja,više mjesečnog,pukne mi film i želim da odem negdje gdje se nešto dešava.Da nisam otišao na Gradac bila bi Đetinja ili Rzav.

U svakom slučaju kada na kraju godine sumiram izlazke biće smješan broj  :( A živim na djelu Drine gdje je mušičarenje besmisleno!!!

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Sale sa ovom pesmom moze da se stavi tacka na ovu pricu........ :) cak ti i poezija ide od ruke  :D
Pastrmka je prava divljakusa i ovakve su prosek na Vucjanku a reka neverovatno podseca na nju.....

evo jedne divljakuse sa Vucjanke od pre par dana....na suvu,slikano telefonom tako da slika nije bas najbolja.
image00065pi.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
tommylee je napisao(la):
Sasa meni ovakva pastrmka je najbliža na nekih 70Km  :doh: I to da imam sreće da je uopšte vidim a kamoli ulovim.Posle intenzivnog mrcvarenja,više mjesečnog,pukne mi film i želim da odem negdje gdje se nešto dešava.Da nisam otišao na Gradac bila bi Đetinja ili Rzav.

U svakom slučaju kada na kraju godine sumiram izlazke biće smješan broj  :( A živim na djelu Drine gdje je mušičarenje besmisleno!!!
druze, ja zivim u centralnoj srbiji na zapadoj moravi  :) i meni su ovakve pastrmke naj blize na 61 km  ;) a na drini sigurno nije besmisleno musicariti , kao i na moravi kod mene  :yeswink: samo ako hocu da uhvatim pastrmku moram malo dalje da putujem . a naravno da nije bezveze posetiti gradac i napecati se ribe
peko , super ti je reka , video sam slike sa nje . cuvajte je i uzivajte  :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Od pre neki dan .....

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    224,5 KB · Pregleda: 200
  • 1.jpg
    1.jpg
    268,5 KB · Pregleda: 184
  • 4.jpg
    4.jpg
    181,8 KB · Pregleda: 210
  • 3.jpg
    3.jpg
    172,3 KB · Pregleda: 212
  • 5.jpg
    5.jpg
    247,6 KB · Pregleda: 208
  • 6.jpg
    6.jpg
    214,3 KB · Pregleda: 200

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Šone ova prva (slika) pastrmka ima izraženo masna peraja i dosta su joj tamnija,a ona sama je normalno svijetle boje.Znači nije mimikrija.Jeli to domaća pastrmka sa Gradca?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Da ,mislim da je to originalna ,iz skorašnjih poribljavanja nije sigurno . Na Gradcu je bilo nekoliko poribljavanja tokom godina sa ribama iz raznih krajeva pa su se mešale medjusobno ... Nisam stvarno adekvatan da dam baš tačan odgovor da li je ovakav tip onaj baš stari još iz Austrougarskog vremena ,neki Valjevci bi to bolje znali da kažu .

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Evo je moja zlatna ribica...
Resava, suva muva, stap 3#....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sWTv_uK2AM8[/youtube]

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Bravo Sale na lepom ulovu  :tbumb:....jel ti ispunila zelje..... :)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
bravo, jel bilo jos nekih ulova, pre par godina sam bio u ovom delu i nije bilo nesto ribe, pretpostavljam da je ova zbrisala iz ribnjaka?

mora da je uzitak na trojcici bio opasan  :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Lepa ribetina ali kelneri što su je merkali celo vreme  :)

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Hvala ljudi... Sto se tice zelje to ce da vidimo  ???
Strashni ja na resavi uvek sam dobro prolazio, doduse bije bilo vakih primeraka...  mada nije retkost da se u Resavi nadju impozantni primerci sto zlatne sto kalife i naravno potocare...,....Sto se tice ovog dela kod restorana tu nikad nisam pecao, ali tog dana sam cuo da su se javile ovakve dve lepotice... Tamo sam se nasao i upoznao  sa clanom ovog foruma Vladom Stamenkovicem VS, kazem mu za sitauciju sa zlatnim pastrmkama ....  Dodjemo na ono mesto ja kao da probam njegov stap...  Vision cult 3#... fantasticna sprava ... i odjedamput se pojavi ono cudo bas ispod onog mosta.... Bacao sam pred sam nos bar 10x taman kad tedoh da odustanem....jujuju.... kad god pustim ovaj klip steze mi se grlo...
Hvala Vlado na snimku i fotkama...

2011-07-02202728.jpg

Vrh Dno